Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Revox B 780

Odg: Revox B 780 03 Ruj 2012 10:47 #4359

Znam stari, da je taj Ilimzn u Dalmaciji, al je predaleko. To je tramak za popizdit.
Ovako ću se upustit u avanturu, pa šta bude....Prika ima sve u preduzeću ;-) i više od opreme koju si nabrojia, za to je lako. Ovo ostalo će bit velika kocka, al jebiga meni draže to nego ga slat kilometrima dalje od sebe, kužiš.

Šteta šta si inviša u Sansui, moga bi ti i drugu željezariju servisirat.
Meni su bili najdraži oni stari serviseri šta bi došli popravit televiziju i išli po pivo, pa bi došli prikosutra, hahaha ala koji su to bili Gargameli meštri od konobe. ;-)
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Revox B 780 03 Ruj 2012 10:55 #4360

Kale, fala svaki savjet je dobrodošao, pa ako i ovi tvoji magistri imaju koju parolu za bacit nek rečedu...za mene igra počinje s neizvjesnim ishodom haha!
Pere!

Odg: Revox B 780 03 Ruj 2012 15:19 #4362

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
veliš parole??

-po enti put,zaista bi bilo dobro strpiti se i dati ilimzn-u da odradi posao.Jednostavno puno stvari može krenuti naopako.

-ako se svejedno želiš sam (uz pomoć prijatelja) primiti posla,trebalo bi se svakako nekoliko tjedana primiti posla i dobro pripremiti (surfati,čitati forume,sejvati slike...) i tek potom naručiti dijelove.I tada se može dogoditi da nešto fali pa se mora ponovno naručivati i čekati isporuka.

-glavne,relevantne linkove sam ti zaljepio negdje na početku teme.Nezgodacija (barem meni) je da su većina informacija i foruma na njemačkom jeziku

-posao je dugotrajan i mukotrpan (naoružajte se strpljenjem),i moj savjet je da radite pločicu po pločicu.
Servis manual imaš i polako.
Dio po dio.
Poslije svake pločice sastavljanje i testiranje.

malo sam surfao i gle što pronađoh...pot za tvoju igračku...cijena prava sitnica 82 EUR...i 10 za poštarinu :grimasa:

Odg: Revox B 780 03 Ruj 2012 20:21 #4363

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Depeche Mode 1 wrote:
Znam stari, da je taj Ilimzn u Dalmaciji, al je predaleko. To je tramak za popizdit.
Ovako ću se upustit u avanturu, pa šta bude....Prika ima sve u preduzeću ;-) i više od opreme koju si nabrojia, za to je lako. Ovo ostalo će bit velika kocka, al jebiga meni draže to nego ga slat kilometrima dalje od sebe, kužiš.

Majko moja, ko da ga saljes na Aljasku :blue: pa sta je danas problem kada imas kurirske sluzbe koje ti dodju na kucu, uzmu paket i odnesu ga di triba!
A sta bi jos reka da si uvozija onaj dvodjelni G22000 Sansui receiver (oko 50 i kusur kila) iz USA ka ja?

Depeche Mode 1 wrote:
Šteta šta si inviša u Sansui, moga bi ti i drugu željezariju servisirat.

I ovako mi je problem sve ovo, a kamoli jos da se rasirim na Marantze, Revoxe, Rotele, Pioneere...
Za sve to trema i servisna dokumentacija, ali najveci trosak su dijelovi koji se odavna ne proizvode. I onda ima slucajeva da obicni integrirac placam 50 !?! US$ bez shippinga, jer jednostavno je unikatan (nema ekvivalenta) a kad crkne, npr. ne rade Power Metri na G22000 receiveru. A takvih stvari ima brdo... tako da mi je drago da nisam podlegao pritiscima (a bilo ih je) da se bavim i drugim markama.
Skup je ovo sport, a biti ce sve skuplji i skuplji!
Posljednja izmjena: 03 Ruj 2012 20:22 od Kale.

Odg: Revox B 780 04 Ruj 2012 06:25 #4365

Ići ću polako, pa šta bude...ako ne krene zavrtim Ilimzna al za sad pokušam sam...
Reci te mi na koncu konca, za primjer kako tvoji legendarni Sansui i općenito svi ti refrešani ureađaji Kale pariraju današnjem vrhunskom Hi fi, jesu to totalno 2 svijeta u zvuku ili se mogu poovuć neke paralele...
Nisam u toku šta se dogodilo sa današnjim Rotelom, Marantzom, jel se to vrača onom nivou zlatnog doba Hi fi iz 70 ih ili je to prošlo svršeno vrijeme. Šta uopće pružaja današnji najmoderniji Krell od ko zna koliko tisuća kuna kojeg ja mogu samo vidit u izlogu i na web-u ko fotografiju...
Jel'to stvarno perverzija u soundu ili sve prenapuhano i precijenjeno...
Pere!

Odg: Revox B 780 05 Ruj 2012 12:13 #4382

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo kao nadopuna vec prije kazanog...
Integrirac MSM5540RS koji sluzi za upravljanje displayom na Sansui G-X700 serijom receivera, kao i na TU719, upravo je prodat na eBayu za okruglo 100 US$

Clip_16.jpg

To su sve rijetki i unikatni chipovi koji se ne proizvode odavna, a bez kojih uredjaj ili ne radi ili radi otezano.
Posljednja izmjena: 05 Ruj 2012 12:15 od Kale.

Odg: Revox B 780 06 Ruj 2012 20:44 #4435

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
i naravno da ti tih čipova imaš nekoliko komada :lova:

e da sam znao kuda to vodi,onda bi iz zadnjeg TU-719 "maznuo" čip i prodao ga bez njega :)
The following user(s) said Thank You: Depeche Mode 1

Odg: Revox B 780 27 Lis 2012 19:41 #5011

SOS HELP.
Nakon rastavljanja, čiščenja receivera i ponovno sastavljanja stero modu tuner sekcije mo traga.
Signala ima na signal strenght kazaljici, zvuk čist al stereu ni traga.
Šta san sjeba ko će ga znat, pa sad odakle da pođem u istraživanje problema?
Daj Kale, jednu pametnu?
Pere!

Odg: Revox B 780 27 Lis 2012 19:42 #5012

Nešto je krepalo, pa sad......
Pere!

Odg: Revox B 780 03 Pro 2012 20:54 #5172

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Depeche Mode 1 wrote:
Nešto je krepalo, pa sad......

I? :hmm:
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.150 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register