Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Revox B 780

Revox B 780 17 Svi 2012 11:25 #2565

Molio bi ako bi mi netko mogao nešto reći iz iskustva o Studerovom Revox B 780 receiver-u.
Prednosti i mane i šta bi trebalo radit za refresh i komu ga dati u Splitu da ga sredi.

Pozdrav!
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Revox B 780 17 Svi 2012 13:23 #2566

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Imao sam taj rec.Izuzetan uređaj...svaki put kada ga vidim u oglasniku padnem u napast da ga ponovo kupim.
Osnovni problem kod te generacije je njihova gumirana boja kućišta...gotovo svi izgledaju ofucano.

Koliko sam ja upoznat,najveći problem je sa volume/balance potom.

Uređaj je napravljen modularno i lak za servisiranje.

Pošto se Kale ne bavi restauracijom ne-Sansui uređaja,ja bi se javio Željku (Ilimzn-u) i pričekao malo da dođem na red.
U svakom slučaju uređaj vrijedan pažnje

PS-mogao si nam i nekakvu slikicu zakeljiti...recimo ovakvu ;)

Posljednja izmjena: 17 Svi 2012 13:31 od pepa.

Odg: Revox B 780 18 Svi 2012 05:25 #2573

Hoću vrlo rado, u 6 mjesec mi stiže kući.
Cijena je 2800 kn, smatram da sam dobro prošao, a vi?
Molia bi vas samo podatke od toga servisera u inbox i kontakt broj.
Kako bi okarakterizirali njegov zvuk, jel'loši ili bolji od Marantz-ovih receivera s kraja 70 ih.
Čitao sam da je njegov tuner u biti isti revox 760 jedan od boljih iz njihove seriji, a pojačalo kao ono u modelu revox 750.
Pere!

Odg: Revox B 780 18 Svi 2012 07:21 #2575

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pepa wrote:
Pošto se Kale ne bavi restauracijom ne-Sansui uređaja,ja bi se javio Željku (Ilimzn-u) i pričekao malo da dođem na red.
U svakom slučaju uređaj vrijedan pažnje

Pepa, slazem se sa tobom, ilimzn je prava adresa za takav posao, ja bih ga cekao i pola godine ako treba, jer ima dvije vrlo vrijedne karakteristike, covjek je postenjacina na kvadrat, plus zna znanje!

Depeche Mode 1 wrote:
Hoću vrlo rado, u 6 mjesec mi stiže kući.
Cijena je 2800 kn, smatram da sam dobro prošao, a vi?
Molia bi vas samo podatke od toga servisera u inbox i kontakt broj.
Kako bi okarakterizirali njegov zvuk, jel'loši ili bolji od Marantz-ovih receivera s kraja 70 ih.
Čitao sam da je njegov tuner u biti isti revox 760 jedan od boljih iz njihove seriji, a pojačalo kao ono u modelu revox 750.

Za takav uredjaj prosao si dobro sa cijenom, ali budi spreman jos bar toliko izdvojiti (ako ne i vishe) za istinski refresh. Moze se proci i jeftinije, ali onda bi se refresh obavio samo glede sigurnosti rada uredjaja, ali i ne parametara, pa sam misljenja, ako se vec bude cekalo ilimzna, steta bi bilo ne napraviti to do kraja kako treba.
Vecina misli da nabavkom vintage uredjaja su povoljno dosli u klub visokog HIFi-ja, no to je tek prvi dio... treba vratiti mladost tih staraca, a to je zahtjevan posao, ako se misli to napraviti kako treba.
Posljednja izmjena: 18 Svi 2012 07:22 od Kale.

Odg: Revox B 780 23 Lip 2012 10:16 #3318

Ako mi možete reći jel'mogu u revox-a stavit bilo koje punjive baterije od 1.5 volta ili baš moraju bit NI-Cd?
Pere!

Odg: Revox B 780 23 Lip 2012 12:45 #3319

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Pretpostavljam da u vrijeme kad je taj uredjaj izasao na trziste nije bilo boljih. Danas su standardne NiMh (nikl metal hibrid) i mogu se upotrijebiti.

Odg: Revox B 780 23 Lip 2012 23:46 #3323

Fala stari, jer mi je neko rekao da ove Ni Mh mogu u njemu iscurit jer nije prilagođen punjač u njemu za tu generaciju baterija, pa se nisan htio igrat....Bitno da znam da mogu, da mi se ne dogodi pizdarija.
Pere!

Odg: Revox B 780 24 Lip 2012 09:24 #3325

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Depeche Mode 1 wrote:
Fala stari, jer mi je neko rekao da ove Ni Mh mogu u njemu iscurit jer nije prilagođen punjač u njemu za tu generaciju baterija, pa se nisan htio igrat....Bitno da znam da mogu, da mi se ne dogodi pizdarija.
Pokusat cu biti tocniji odnosno ono sto ja znam o tim baterijama. Bilo bi opasnije puniti NiCd baterije sa punjacem za NiMh baterije jer su se te stare baterije (NiCd) punile manjom strujom pa bi moglo doci do pretjeranog zagrijavanja iako se na trzistu mogu naci punjaci na kojima pise da su i za jedne i druge baterije. Vjerovatno pune s manjim strujama.

Odg: Revox B 780 24 Lip 2012 12:12 #3326

Pomogao si mi dosta oko ove nedoumice. Te su baterija samo da mu drže memoriju radio stanica kad ga izgulim iz struje, za drugo ništa....Došao sam do ideje da tu nešto sklepam i stavim malu bateriju od sata, al neću ništa nek bude u originalnom stanju. Kupit ću Ni Mh i njihov punjač i stvar rješena.
Fala na pomoći once more!
Pere!

Odg: Revox B 780 24 Lip 2012 14:43 #3328

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo da ne pisem na dugo i siroko... copy /paste sa interneta...

TEKST PRVI

What's the difference between a NiMH battery charger and a NiCd battery charger.

The biggest differences are in the charge rate (how fast the charger can charge batteries) and the charge control (how the charge determines when to stop the charge). Many of the inexpensive NiMH battery chargers are simply NiCd chargers that have been modified slightly. Typically a 5 hour NiCd charger has a switch that allows the charge time to be increased from five hours to eight hours. Thus a 5 hour NiCd charger becomes an 8 hour NiMh charger. As we mentioned above, we do not recommend this type of charger design. While a timer type charger is less expensive to manufacture than a smart charger, it can lead to overcharging and battery damage if batteries are frequently charged before they have been discharged (that is, the batteries are used for a short time and then fully charged again).

NiMH smart chargers have actually been designed to detect when a NiMH battery is fully charged and then shut off or go into a trickle charge mode. Because of the more complex circuitry, this type of charger costs more to make, but should lead to greater battery life. Some of these chargers only cost slightly more that the "dumb" chargers. We strongly recommend investing in a smart charger for your NiMH or NiCd batteries.
Return to top of page

TEKST DRUGI

Can I use an older NiCd battery charger to charge NiMH batteries?

The answer to this question depends on the type of NiCd charger. Depending on the type of NiCd charger you have, the older NiCd charger may undercharge NiMH batteries (most likely), it may overcharge them (less likely), or it may charge NiMH batteries properly (but it's not likely to do so automatically and could take a very long time). Let's take a look at the three cases.

Many of the older NiCd chargers are the simple timed type charger which will charge batteries for a fixed amount of time and then shut off. Unfortunately, since NiCd batteries have a much lower capacity than NiMH batteries, the timer is likely to shut off long before the NiMH batteries are fully charged. This won't harm the batteries, but the NiMH batteries won't be fully charged since the timer will have stopped the charge cycle too soon.

Also common among older NiCd chargers are the so called "overnight" chargers which charge batteries at a low rate as long as the charger is plugged in. This type of charger can fully charge NiMH batteries, but it might take a very long time to do so. It's possible that an old NiCd charger could take as long as 48 hours to fully charge new high capacity NiMH batteries! This type of charger is not likely to damage NiMH batteries unless the batteries are left in the charger for weeks at a time, but it may not be very convenient to use. If you have this type of charger you can get an idea of how long you'll need to charge your batteries by using the calculator found above.

The final possibility is that the older NiCd charger is a rapid charger that will charge NiMH batteries but will not have the necessary circuitry to stop the charge cycle once the NiMH batteries are fully charged. If the NiCd charger is designed to charge batteries in less than two hours it may be this type. In this case the risk is that the older charger will overcharge NiMH batteries. This will be apparent if the batteries get very hot during the charge cycle. (It is normal for NiMH batteries to get warm as they become fully charged, especially in a rapid charger). If the NiMH batteries get too hot to handle and stay that way for more than 20 or 30 minutes, then the NiCd charger is most likely overcharging the NiMH batteries and may shorten their life. You would be most likely to encounter this type of charger if the charger was designed for rapid charging radio control (RC) vehicle batteries. We would recommend that you not use an NiCD rapid charger to charge NiMH batteries.
Posljednja izmjena: 24 Lip 2012 14:48 od Kale.
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.182 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register