Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Revox B 780

Odg: Revox B 780 27 Lip 2012 11:14 #3381

Kale fala ti, vidin da se niki mudrac zajebaje. ;-)
S obzirom da nisan potkovan znanjem ka i večina vas na forumu, radi toga san se i obratio na ovo misto, svaki savjet je koristan. Mene je uređaj oduševia, kako retro stylingom pa tako i detaljima u zvuku koji se još uvijek čuju na toj starudiji od tridesetak godina, šta me doista impresioniralo.
Jedina zamjerka je volumen balance pot, koji su krhki, i mislim da na tiho slušanje zna bit lagani disbalans između kanala, šta valjda nije zabrinjavajuće?

Ako ga ikad budem restaurirao, iman adresu onog Ilimzn-a kojeg ste mi jedinog preporučili kao mjerodavnog za takve zahvate....Kale molim te reci mi koji su ono din priključci za zvučnike, i dal se to isplati spojit na to ili da držim na one klasične stopice ka šta je na večini starih pojačala i receivera....Fala i pozdrav svitu!
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Revox B 780 27 Lip 2012 11:51 #3382

Reci mi još, šta je u biti bila ta famozna NOISE REDUCTION funkcija kad su stanice emitirale u dolbyu...u user manual-u kojeg imam originalnog piše da se nešto dodatno ugrađivalo da bi se to aktiviralo...a po sredini displeya je mala lampica koja se tada palila, meni je to mrtvo, nema reakcije???
Pere!

Odg: Revox B 780 27 Lip 2012 11:55 #3383

Molia bi i malo pojašnjenje za noise reduction funkciju vezano za taj famozni dolby...to u mene ne reagira, navodno se nešto ugrađivalo dodatno da bi se to osposobilo. Tako baren piše u manual-u kojeg imam.
Pere!

Odg: Revox B 780 27 Lip 2012 12:29 #3384

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Sad nisam doma, pa da ti mogu kazati kako su se radili vrhunski volume potovi u ta vrimena, nije bilo debalansa kanala. Vjerujem da je i na tvom receiveru takav slucaj. To sto zamjecujes lagani debalans kanala je mozda stvar starosti pota i lagane prljavstine. No ako pot ne pravi probleme tipa suskanje, krcanje ili gubitak kontakta, odna je bolje ga za sada ne dirati.

Dolby FM je sustav redukcije shuma koji nikad nije zazivio na FM podrucju. Vrag ce ga znati zasto, no zamisljen je bio slicno kao i kod traka, da se frekvencije na kojima se javlja najveca kolicina shuma (mislim na audio frekvencije, ne na frekvencije emitiranja) namjerno izdignu, da bi se kod prijema na receiveru te frekvencije stisale, a time i prigusilo shumove.

Kod tebe je slucaj da je vjerojatno to dodatna opcija (u vidu dodatne plocice koja se zasebno kupovala), pa kako u tvom receiveru nije instalirana, tako nemas niti signalizacije. No ne trebas se zamarati, taj Dolby FM ionako danas nitko ne koristi, pa ti ne treba.

Na mom Sansui G901DB imam taj Dolby FM kojeg sam podesio, ali nikad upalija!

Odg: Revox B 780 28 Lip 2012 05:25 #3387

Detaljno sam provjeravao na slušalice, nema nikakvog krckanja dok ga motam i sve je ok. Znam da na starijim uređajima zna bit krčenja, jer kad sam kupio Marantz 2130 tuner imao sam taj problem al nakon čiščenje je sve bilo ok. Ovdje tih problema uopće nema. Samo na najtišoj razini prvo se uključi desni kanal, pa onda paralelno lijevi, al ono na skroz tiho....Čim pojačam rade ravnomjerno.

Fala na pojašnjenju za DOLBY NOISE REDUCTION.
Pere!

Odg: Revox B 780 10 Srp 2012 08:34 #3714

Molim pomoć....Nešto se događa sa receiver-om, ne miriše na dobro. Od prije par dana kad se ugrije i isključen je TONE DEFEAT, čuje se odvratan prizvuk zujenja. Dopk e uključena funkcija, sve je ok, čim je isključim opet prizvuk koji je najači na potpuno stišanom, a smanjuje se s pojačavanjem.....Gledao sam da nije do kablova, al čuje se i na AUX, I NA PHONO, TAPE 1, 2...JAKO ME BRINE?
Pere!

Odg: Revox B 780 10 Srp 2012 12:23 #3717

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Na zalost vrlo su rijetki uredjaji stari preko 30 godina koji bez da je uradjena obnova na njima, rade skroz bez zamjerki. Taj problem tesko da ce ti itko kazati ovako preko neta - stvar je u tome i tome -
vec uredjaj treba pretresti, ispitati, ocistiti, prelemiti... i sve to sto ide uz jednu resturaciju.

Vjerojatno je u pitanju neki spoj mase, no to je onako "gatanje" na daljinu.

Toplo ti preporucam da kada skupis novaca, das ga na restauraciju ilimzinu, i onda ce te sluziti bez greske. Ako si mislio proci bez toga, a da uredjaj radi godinama bez problema, moram ti kazati da si bio u zabludi.

Odg: Revox B 780 10 Srp 2012 20:11 #3723

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Depeche Mode 1 wrote:
Molim pomoć....Nešto se događa sa receiver-om, ne miriše na dobro. Od prije par dana kad se ugrije i isključen je TONE DEFEAT, čuje se odvratan prizvuk zujenja. Dopk e uključena funkcija, sve je ok, čim je isključim opet prizvuk koji je najači na potpuno stišanom, a smanjuje se s pojačavanjem.....Gledao sam da nije do kablova, al čuje se i na AUX, I NA PHONO, TAPE 1, 2...JAKO ME BRINE?
Imaš 'posušene' kondove (stara 'glonđa' sa prvim kondovima - bilo bi čudno da nisu suhi) i možda negdje probija masa, a vjerojatno baš 'suhi' kond puca na masu. Treba pogledat to, provjerit lemna mjesta da negdje nije samo pukao tinol na lemnoj točki i tak neke sitnice oko generalnog održavanja.

Nema razloga za preveliku brigu al parsto kuna buš moral spezdit na dotjerivanje kištre.
Talk About Sound

Odg: Revox B 780 11 Srp 2012 09:41 #3731

Fala narode!
Pere!

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 13:09 #4281

LJUDI POMOĆ....
VOLUME POTENCIOMETAR JE OTKAZA POSLUŠNOST, RASTAVIO SVE I IZVUKAO GA VANI, NAFLITA KONTAKT SPREJOM RADI KOJI SAT PA OPET SRANJE. JEDAN KANAL ŠKROKA, KRČI MA ZA POLUDIT, TOTALNI BAD?
ŠTA DA ČINIM IMA LI MU SPASA?
Molim žurni odgovor!

Petar!
Pere!
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.150 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register