Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Revox B 780

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 15:35 #4284

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Depeche Mode 1 wrote:
LJUDI POMOĆ....
VOLUME POTENCIOMETAR JE OTKAZA POSLUŠNOST, RASTAVIO SVE I IZVUKAO GA VANI, NAFLITA KONTAKT SPREJOM RADI KOJI SAT PA OPET SRANJE. JEDAN KANAL ŠKROKA, KRČI MA ZA POLUDIT, TOTALNI BAD?
ŠTA DA ČINIM IMA LI MU SPASA?
Molim žurni odgovor!

Petar!

A evo i mudraca koji se stalno zaje.aje (evo mene) :obrva:

Kao prvo,reci ti nama jesi li dogovoria spojak sa ilimzinom (kako smo te savjetovali) ??

Kao drugo,nisam li u prvom odgovoru napomenuo da mu je taj fakin pot ahilova tetiva?? :obrva:

Kao treće,da sam na tvome mjestu,ja bi pot pod ruku,skočio do prve Tomy trgovine (bracu namjerno ne spominjem),kupio pakovanje kokakole (znaš ono od 6 dvolitrenih boca),te bi onda parkirao pred jednu kuću u Kaštelima i ne bi se micao dok pot nije tipitopi :)
Posljednja izmjena: 31 Kol 2012 15:51 od pepa.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 16:46 #4287

Ilimzin ima pametnijeg posla, a i za početak mi je to predaleko njemu slat.
Daj neku ideju da ga pokrpam, kako tako...Sječam se da si spomenuo da je volume balance pot malo zaj... stvar.
Daj sad ozbiljno kaži, kome u Kaštelima davat šugavi stari potenciometar koji možda i za škovace?
Pere!

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 16:48 #4288

Malo je falilo a ga nisan bacia jučer o zid....al san pročita s njega potatke pa san mislia nać adekvatnu zamjenu...
Pere!

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 16:55 #4289

I by the way, samo da šljaka pa makar bia na 60% mogučnosti, samo da ne krči....
Pere!

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 17:01 #4290

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Depeche Mode 1 wrote:
Ilimzin ima pametnijeg posla, a i za početak mi je to predaleko njemu slat.
Daj neku ideju da ga pokrpam, kako tako...Sječam se da si spomenuo da je volume balance pot malo zaj... stvar.
Daj sad ozbiljno kaži, kome u Kaštelima davat šugavi stari potenciometar koji možda i za škovace?

ideju nažalost nemam,nisam taj pot nikada rastavljao,ali znam da za njega traže 50-60 EUR-a po švicarskim oglasima

Kada sam spomenuo Kaštela,onda sam mislio na Kaleta.Znam da ne popravlja ništa osim Sansui-a,ali možda bi se smilovao (ako ima iole slobodnog vremena) pa pristupio reanimaciji pota.
Ima znanje,strpljenje i opremu,a kupiti ga nemožeš ničime,osim možda kolom ;)

Depeche Mode 1 wrote:
Malo je falilo a ga nisan bacia jučer o zid....al san pročita s njega potatke pa san mislia nać adekvatnu zamjenu...

ne luduj,kakvo bacanje??
Uređaj je zaista izuzetan i treba ga srediti...onda si miran dok te ima...to su male čari vintage hobija :hi:

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 17:12 #4291

Ma vjeruje mi ti, al me snervalo sve rastavit pa opet oprezno sastavit i to san radia s čovikom koji je inženjer i popravlja skupu brodsku elektroniku ima znanja i nije laik, al me uvatili nervi kad je opet počeo krčit pa san izgubia strpljenje....I on je rekao da zamjenski neće bit lako dobavljiv...stvarno nisam znao da za takvu pizdariju traže 50 -60 eur-a, pa to je fucking potenciometar zaboga....koga briga šta je retro?
Pere!

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 17:17 #4292

Fala na informaciji, pokušat ću ga još sam malo čačakat ako ga potpuno ne sjebem...Bumo vidjeli!
Pere!

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 17:18 #4293

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Depeche Mode 1 wrote:

Lijepo ti je receno, uredjaj je nakupija godina, i triba mu podmladjivanje. Ako si misija da nakon 30 i kusur godina ce raditi bez ikakvih poteskoca, a da nista nije ucinjeno glede prijedjene kilometraze, onda si teska klasa optimist. Stoga sa tim uredjajima treba imat strpljenja, i nista se ne rijesava sa filanjem litara i litara kontakt spreja.
Za kojeg ja vraga postam ovolike slike sa rastavlenim prekidacima i potenciometrima, kad se opet misli da se sve moze rijesiti jednim prskanjem magicnih tekucina.
Posljednja izmjena: 31 Kol 2012 17:27 od Kale.

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 17:23 #4294

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Depeche Mode 1 wrote:
I on je rekao da zamjenski neće bit lako dobavljiv...stvarno nisam znao da za takvu pizdariju traže 50 -60 eur-a, pa to je fucking potenciometar zaboga....koga briga šta je retro?

Jel ti skupo? Pa ti onda kupi zamjenski! A sta mislis zasto je cijena tolika? Pa zato jer se ne proizvodi vec 30 godina. A sta mislis koliko ja placam black beauty od Aplsa za Sansuie???

Moj ti je savjet da kupis novog Marantza i imas garanciju 1 godinu (a mozda i 2) i dijelova koliko oces, a ostavi se ti vintagea.
Posljednja izmjena: 31 Kol 2012 17:24 od Kale.

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 17:33 #4296

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
pepa wrote:

Kada sam spomenuo Kaštela,onda sam mislio na Kaleta.Znam da ne popravlja ništa osim Sansui-a,ali možda bi se smilovao (ako ima iole slobodnog vremena) pa pristupio reanimaciji pota.
Ima znanje,strpljenje i opremu,a kupiti ga nemožeš ničime,osim možda kolom ;)
Na zalost jednostavno ne mogu... zaista imam pritisak sa svih strana... posal, kuca, zena, dica, ljubavnica... macka... :shok:
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.241 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register