Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Revox B 780

Odg: Revox B 780 31 Kol 2012 19:57 #4301

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Depeche Mode 1 wrote:
Ma vjeruje mi ti, al me snervalo sve rastavit pa opet oprezno sastavit i to san radia s čovikom koji je inženjer i popravlja skupu brodsku elektroniku ima znanja i nije laik, al me uvatili nervi kad je opet počeo krčit pa san izgubia strpljenje....I on je rekao da zamjenski neće bit lako dobavljiv...stvarno nisam znao da za takvu pizdariju traže 50 -60 eur-a, pa to je fucking potenciometar zaboga....koga briga šta je retro?

Samo ti zapali cigaru,pojedi vrećicu bonbona ili što već ti pomaže da se skuliraš.Situacija je takva kakva je i to treba srediti,Tek onda ćeš imati uređaj za ne posramiti se :thumbup:
Ponovno,uređaj treba srediti,to će te koštati nešto novaca i vremena (u slučaju da odustaneš od sređivanja,javi mi se ;) )

Što se tiče prijatelja (bez imalo omalovažavanja),može on biti i NASA-in inžinjer,ali ako nije imao doticaja sa vintage uređajima,onda malo koristi.

Kale wrote:

Moj ti je savjet da kupis novog Marantza i imas garanciju 1 godinu (a mozda i 2) i dijelova koliko oces, a ostavi se ti vintagea.

Ajde barba,nemoj tako...pa znaš kako čovjeka takove stvari mogu isfrustrirati...da je htio takovu nekakvu trljicu ne bi onda dao 2k kuna bez veze.

mislim da se radi o ovakvome potenciometru...dve osovine (volume i balance),koji se naravno više ne proizvodi,a koliko vidim nema više niti NOS...samo zamjenski bez balans funkcije...Petre,ima li još kakovu funkciju taj pot??

b780pot.JPG

Kale wrote:
Na zalost jednostavno ne mogu... zaista imam pritisak sa svih strana... posal, kuca, zena, dica, ljubavnica... macka... :shok:

:huh:
pa tebi su one lojtre došle kao dobar GO :)
Posljednja izmjena: 31 Kol 2012 20:01 od pepa.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Revox B 780 01 Ruj 2012 00:22 #4343

Svaka čast magistre, to je to! Funkcija je samo volumen i balance, ništa drugo!
Dotur Kale me lagano odje... i reka da kupim novog Marantza, e pa nisan ni ja baš takva piz.. i da san to tia onda bi tako i učinia...I znam da oko starine koja je prišla kilometražu treba dosta utrošenog rada i strpljenja al ne tražim savršenstvo ni idealu.
Samo da šljaka laganini, normalno da nije opet nakarada od zvuka...neka zlatna sredina, kužiš...
Pere!

Odg: Revox B 780 01 Ruj 2012 00:49 #4344

I by the way, zaista neman veze o vintagu ništa i spuštam kapu vama znalcima, al svitu uvo iman i za pismu i za ples, a pogotovo za svirku...I znam da ova stara željezarija ima nešto osebujno u zvuku...i na to san pa, ništa drugo me ne zanima.
Pere!

Odg: Revox B 780 01 Ruj 2012 10:35 #4349

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Depeche Mode 1 wrote:
Svaka čast magistre, to je to! Funkcija je samo volumen i balance, ništa drugo!
Dotur Kale me lagano odje... i reka da kupim novog Marantza, e pa nisan ni ja baš takva piz.. i da san to tia onda bi tako i učinia...I znam da oko starine koja je prišla kilometražu treba dosta utrošenog rada i strpljenja al ne tražim savršenstvo ni idealu.
Samo da šljaka laganini, normalno da nije opet nakarada od zvuka...neka zlatna sredina, kužiš...

Ma nema tu sredine...ili ga sređuješ ili on krepa opet za koji mjesec

Depeche Mode 1 wrote:
I by the way, zaista neman veze o vintagu ništa i spuštam kapu vama znalcima, al svitu uvo iman i za pismu i za ples, a pogotovo za svirku...I znam da ova stara željezarija ima nešto osebujno u zvuku...i na to san pa, ništa drugo me ne zanima.

Samo to je važno :thumbup:
Posljednja izmjena: 01 Ruj 2012 10:35 od pepa.

Odg: Revox B 780 01 Ruj 2012 13:57 #4352

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Evo pogledaj moj nedavni slucaj

http://sound-news.net/index.php/forum/44-sansui-70-a--80/582-sansui-au-20000?start=120#3894

i bio sam sretan sto imam uopce nov potenciometar, a da nisam, kako bi se to uopce moglo rijesiti. I da, kao sto vidis tu ne bi pomogle sve magicne tekucine svijeta, vec samo zamjena.
Posljednja izmjena: 01 Ruj 2012 13:59 od Kale.

Odg: Revox B 780 01 Ruj 2012 21:39 #4353

Luda sreća, još da ja onu svoju škovacu sredim...baren taj potenciometar za početak, jel moš štagod učinit ili mi reci pa ću ga sam raskopat s jednim svojim mudracem?
I by the way iman Marantza 7200, srednja igračkica al za moje pojmove je to ok, mada me Revoxov receiver i u ovakvom nesređenom stanju oduševia slušajući jedno misec dan.

Tvoj radni stol po ovim slikama ko apoteka, srca sitia san se onih starih meštara šta su prije obilazili kuće i popravljali televizije-bilo je i među njima svega, kako je i taj zanat umra nažalost...
Pere!

Odg: Revox B 780 02 Ruj 2012 07:15 #4355

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Depeche Mode 1 wrote:
Luda sreća,

A sad da je to srica... ne znam... sklopljen uredjaj ponovo otvarat, pa jos i rastavljat pot :blue:

Depeche Mode 1 wrote:
još da ja onu svoju škovacu sredim...baren taj potenciometar za početak, jel moš štagod učinit ili mi reci pa ću ga sam raskopat s jednim svojim mudracem?

Sa Revox potenciometrima nemam iskustva, ali isto je pravilo, prilikom rastavljanja paziti na svaki detalj, one limene usice koje drzu plocice pota na okupu, odsvinuti taman toliko da se moze rastaviti, ne previse, jer ce puknuti kod vracanja (savinjivanja) nazad. Dobro je imati digitalni fotoaparat kraj sebe, i svaku fazu rastavljanja slikati, to ce kasnije puno pomoci.

I kao za kraj, vidi ovaj balance pot... sta me je on izneredija...

http://sound-news.net/index.php/forum/44-sansui-70-a--80/582-sansui-au-20000?start=90#3327
Posljednja izmjena: 02 Ruj 2012 07:16 od Kale.

Odg: Revox B 780 02 Ruj 2012 12:30 #4356

Dobre slije i zanimljivo i poučno za pogledat....javim kad krenem sa rastavljanjem pota, odnosno radim to u paru s nekim ko ipak ima bolji alat i poznaje struku pa vam javim kako će sve ići....nadam se pozitivnom ishodu.
Pere!

Odg: Revox B 780 03 Ruj 2012 07:06 #4357

Kale, daj molin te da znam ako budem ponovono otvara i rastavia uređaj na proste faktore, čime je najbolje sve to čistit, neka posebna tekućina ili nešto najjednostavnije i još ozbiljnije pitanje, koje kondenzatore stavit u Revox-a kad se bacu stari u škovace i di to nabavit....
Vjerojatno nije isto valjda neko smeče iz Chipoteka od onoga šta ti stavljaš u svoje makinje?
Ili je sve to, svako svoju filozofiju furu po nekom svom iskustvu....
Pere!

Odg: Revox B 780 03 Ruj 2012 09:11 #4358

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
A slusaj... ako od mene nema tona postova o tome, onda i kvragu :obrva:
Samo proguglaj nick-name Kale na audiofil.netu, Audiokarmi, pa i diyaudio.com.hr... a da ne govorim ovdje...
Dakle, u kratko, koristim Kontakt 60 za deoksidaciju, Kontakt 61 za zastitu ociscenih kontakata, Kontakt WL za odmascivanje i Kontakt TUNER za ciscenje tunera i slicnih stvari.

Vecinu stvari nabavljam odavde http://www.partsconnexion.com/

A sad dobronamjeran savjet; na ovom forumu sa refreshom su ti se bavili (a i bave se) Pepa i Abby (Abraxas) pa nek ti i oni kazu sto je to i kakav je to posao, pogotovo ako nikakve opreme nemas (kao npr. osciloskop, ton generator, True RMS voltmetar, a pozeljno i mjerac izoblicenja). Za analogne tunere necu niti govoriti sta bi trebalo, mogu ti kazat da ni ja nemam opremu koju bi trebao za analogne tunere, jer niti koristena nije jeftina, ali eto za 70% stvari na tunerima mogu napraviti sa ovim sta imam...

I nakon ovoliko vremena bavljenja sa ovim sportom, uvijek naidjem na nesto novo, van pameti, tako da tebi, a i kolegi koji ima znanja iz elektronike, ali nema iskustva sa vintage, zelim puno srece, no spremite se na svasta.

Npr. nakon obavljenog recappinga u kucnoj radinosti jedan AU317 nikako nije mogao dobiti struju mirovanja po service manualu, i zbog toga dosao je u mene, i satra sam se. No nisam se predava da me tako jednostavan (ali vrlo kvalitetan) uredjaj tjera da kapituliram... i sta je bilo, dva elektrolita naopako polarizirana... i da nisam vec radio jedan AU317, pa usporedjiva slike sa mojim slikama, ko zna bili bi nasa to. Sto zelim kazati, da se zna napraviti vece sranje nego ako ga se ostavi onakvog kakav je.

Na kraju, ponovno napominjem, najbolje, vjeruj mi, najbolje rjesenje da se dogovoris sa ilimuzinom oko tog posla, i budi siguran da ces duuugo, duuugo uzivat u svom Revoxu, sve ostalo je kocka.
Posljednja izmjena: 03 Ruj 2012 09:12 od Kale.
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.170 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register