A slusaj... ako od mene nema tona postova o tome, onda i kvragu

Samo proguglaj nick-name Kale na audiofil.netu, Audiokarmi, pa i diyaudio.com.hr... a da ne govorim ovdje...
Dakle, u kratko, koristim Kontakt 60 za deoksidaciju, Kontakt 61 za zastitu ociscenih kontakata, Kontakt WL za odmascivanje i Kontakt TUNER za ciscenje tunera i slicnih stvari.
Vecinu stvari nabavljam odavde
http://www.partsconnexion.com/
A sad dobronamjeran savjet; na ovom forumu sa refreshom su ti se bavili (a i bave se) Pepa i Abby (Abraxas) pa nek ti i oni kazu sto je to i kakav je to posao, pogotovo ako nikakve opreme nemas (kao npr. osciloskop, ton generator, True RMS voltmetar, a pozeljno i mjerac izoblicenja). Za analogne tunere necu niti govoriti sta bi trebalo, mogu ti kazat da ni ja nemam opremu koju bi trebao za analogne tunere, jer niti koristena nije jeftina, ali eto za 70% stvari na tunerima mogu napraviti sa ovim sta imam...
I nakon ovoliko vremena bavljenja sa ovim sportom, uvijek naidjem na nesto novo, van pameti, tako da tebi, a i kolegi koji ima znanja iz elektronike, ali nema iskustva sa vintage, zelim puno srece, no spremite se na svasta.
Npr. nakon obavljenog recappinga u kucnoj radinosti jedan AU317 nikako nije mogao dobiti struju mirovanja po service manualu, i zbog toga dosao je u mene, i satra sam se. No nisam se predava da me tako jednostavan (ali vrlo kvalitetan) uredjaj tjera da kapituliram... i sta je bilo, dva elektrolita naopako polarizirana... i da nisam vec radio jedan AU317, pa usporedjiva slike sa mojim slikama, ko zna bili bi nasa to. Sto zelim kazati, da se zna napraviti vece sranje nego ako ga se ostavi onakvog kakav je.
Na kraju, ponovno napominjem, najbolje, vjeruj mi, najbolje rjesenje da se dogovoris sa ilimuzinom oko tog posla, i budi siguran da ces duuugo, duuugo uzivat u svom Revoxu, sve ostalo je kocka.