@Dottore
Vidjeh dovoljno 'zapada' da mogu tvrditi kako se ne slažem da su Balkanci koma. Zapad je isti samo na podliji način. U krajnjoj liniji više niti ne moram putovati da to bude jasno. Gazda mi je Čeh, njegov je Čeh, a njegov Japanac. Dolaze nam tu poslom (što iz naše firme što iz drugih) Mađari, Bugari, Slovaci, Njemci, Englezi, Rumunji... biraj EU naciju. Trava je uvijek zelenija u susjednom dvorištu, ali to je tema za potpuno novu raspravu.
Onaj dio o narcisoidnosti itd., a koji si tako lijepo opisao, apsolutno stoji, samo muški ego je za mene tako i tako dobro poznata i dokumentirana pojava

- pa to nam je u naravi kao vrsti. Ako netko to mora ispoljavati (jer očito nema druge opcije) kroz ovaj hobi onda Dottore moj dragi (po meni) ionako vrlo vjerojatno terba tvoju profesionalnu pomoć.
Međutim i dalje tvrdim da je za uspješan forum potrebno uspješno upravljanje. Sloboda govora na stranu, svačija potpuna sloboda je kaos, a tada ne može biti reda. Možda bi bilo zgodno vidjeti koliko je audiokarma (ili slični veliki forumi) morala raditi na moderiranju i bannanju prije nego su se svi naučili međusobno kulturno ophoditi. A opet slažem se da se na a.net-u povremeno moderiraju 'krivi' tj. ne moderiraju 'pravi' ljudi, Ali ako netko želi imati 'birtiju' u kojoj je sve po njegovom, a to se svede na tri gosta koji rastjeruju sve druge - ima na kvartu i drugih kafića.