Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Audiofil.net

Audiofil.net 19 Srp 2013 12:31 #6442

BDW kaj znači karma - 2 :hmm:
Administrator je zabranio postanje.

Audiofil.net 20 Srp 2013 18:34 #6444

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
black coffe wrote:
BDW kaj znači karma - 2 :hmm:
Znači da ti je loša karma ;) :) :)
Talk About Sound

Audiofil.net 20 Srp 2013 18:42 #6445

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Dakle da i ja velim nekaj za ozbać.

Moje trenutno radno mjesto (sorry Dottore al' moram malo uletit i sa profesionalnog stajališta sam me naj zato pliz z-anal-izirat ;) :) :) ) nosi sa sobom tridesetak 'podčinjenih' kolega. S jedne strane moram se postaviti prema njima kao gazda i povremeno sankcionirati nepodopštine. S druge strane isto tako imam i odgovornost prema njima i njihovim željama i potrebama. Teško je u tome ne potpasti pod utjecaj nekolicine (s njima sam si možda bolji, možda odrađuju svoje bolje od drugih, tri točkice jel) i povremeno je fest teško ostati objektivan zbog utjecaja te nekolicine. S druge pak strane i moj rezultat ovisi o tome kako će funkcionirati SVI ti ljudi, a ne samo pojedinci. Isto se može preslikati i na forumske zajednice. Ako nam je svima oke onda je i forumu oke, ako imamo razdor radi nekakvog podilaženja manjiji, onda imamo 'životinjsku farmu', a to rijetko završi dobro.
Talk About Sound

Audiofil.net 20 Srp 2013 21:35 #6446

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Moram te "izanalizirat"-u stvari korigirati.Jedno je posao,i tu treba biti oštar i ne savitljiv,da bi sve štimaloAko imaš ekipu kojoj si šef,ona ima napraviti zadano,bez obzira na prijateljstvo.Barem bi se ja tako postavio-ustvari dok sam radio sam tako postupao,iako ih je "ispod mene bilo samo 5-6".Forum nema veze sa poslom,on je slobodno razmjenjivanje razmišljanja,i pokušaj toleriranja drugih,a ne mjesto (očito za neke jedino) gdje se može veličati vlastita pamet,superiornost i veliki intelekt.Ja sam svjestan da smo svi različiti kao ljudi,da svatko ima poseban pristup životu,navike,razmišljanja,nivo tolerancije i sl.No nikako mi nije jasna narcisoidnost pojedinaca i gubitak osobnih kriterija da vide kako maltretiraju većinu na forumu,a sve u svrhu pokazivanja svoje visoke intelektualnosti.Prateći,recimo audiokarmu,toga tamo uopće nema,no to je zapadni svijet u većini,nema sitnih balkanskih duša,koje ne mogu suspregnuti vlastiti ego i narcisoidnost.
Alea iacta est !(DES)

Audiofil.net 21 Srp 2013 10:44 #6447

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
@Dottore

Vidjeh dovoljno 'zapada' da mogu tvrditi kako se ne slažem da su Balkanci koma. Zapad je isti samo na podliji način. U krajnjoj liniji više niti ne moram putovati da to bude jasno. Gazda mi je Čeh, njegov je Čeh, a njegov Japanac. Dolaze nam tu poslom (što iz naše firme što iz drugih) Mađari, Bugari, Slovaci, Njemci, Englezi, Rumunji... biraj EU naciju. Trava je uvijek zelenija u susjednom dvorištu, ali to je tema za potpuno novu raspravu.

Onaj dio o narcisoidnosti itd., a koji si tako lijepo opisao, apsolutno stoji, samo muški ego je za mene tako i tako dobro poznata i dokumentirana pojava :) :) - pa to nam je u naravi kao vrsti. Ako netko to mora ispoljavati (jer očito nema druge opcije) kroz ovaj hobi onda Dottore moj dragi (po meni) ionako vrlo vjerojatno terba tvoju profesionalnu pomoć.
Međutim i dalje tvrdim da je za uspješan forum potrebno uspješno upravljanje. Sloboda govora na stranu, svačija potpuna sloboda je kaos, a tada ne može biti reda. Možda bi bilo zgodno vidjeti koliko je audiokarma (ili slični veliki forumi) morala raditi na moderiranju i bannanju prije nego su se svi naučili međusobno kulturno ophoditi. A opet slažem se da se na a.net-u povremeno moderiraju 'krivi' tj. ne moderiraju 'pravi' ljudi, Ali ako netko želi imati 'birtiju' u kojoj je sve po njegovom, a to se svede na tri gosta koji rastjeruju sve druge - ima na kvartu i drugih kafića.
Talk About Sound
Posljednja izmjena: 21 Srp 2013 13:35 od admin.

Audiofil.net 21 Srp 2013 12:00 #6448

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Misljenja sam da trajni ban bi trebala biti zaista krajnja i rijetka mjera na nekom forumu. Moze biti hladjenje od 7 pa do godine dana (pogotovo ako clan foruma nikad nije upozoren od strane administracije, kao u mom slucaju na audiofilu, ali to vise kazuje o samoj administraciji koliko sa visoka gledaju na clanove foruma).

Audiofil.net 21 Srp 2013 13:41 #6449

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Kale wrote:
Misljenja sam da trajni ban bi trebala biti zaista krajnja i rijetka mjera na nekom forumu. Moze biti hladjenje od 7 pa do godine dana (pogotovo ako clan foruma nikad nije upozoren od strane administracije, kao u mom slucaju na audiofilu, ali to vise kazuje o samoj administraciji koliko sa visoka gledaju na clanove foruma).
Očito je da se radi prema dvostrukim mjerilima, tu nema prijepora.
Talk About Sound

Audiofil.net 21 Srp 2013 16:03 #6450

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Na A..netu se odavno radi prema dvostrukim mjerilima, tamoviše nema kvalitete niti postojanosti, svi su izgubljeni u prijevodu. Svoja prva debatna iskustva sticao sam davnih 90-tih na forumu koji je radio pod okriljem HI-fi choicea. Zadnjih sedam godina sam redoviti član Audiocirclea. Na Audiocircleu nema mješanja krušaka i šljiva, tamnošnji moderatori i admini su vecinom poznata lica iz hifi industrije-među njima ima dosta konstruktora pa teme idu nekim svojim redom. Za Vašu informaciju ja sam jedan od administratora na cice.com.hr
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Audiofil.net 21 Srp 2013 21:48 #6451

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Evo da se i ja sad malo 'isplačem'. Dakle iz čisto osobnog interesa pokušam napraviti argumentiranu raspravu sa čovjekom u temi koja me interesira (J river vs Foobar 2000), no sve završava totalnim nerazumijevanjem mojih postova i citatom iz Wikipedije kojim se 'nepobitno' argumentira općeprihvaćena dogma o bedastoći zvanoj lossless. Međutim ovo nije prvi puta. Dakle strašno me zna smetati to što se ovo ponavlja od samih začetaka foruma i osim ovoga svega o čemu je do sada bilo riječi u ovoj temi, isto tako mi nije jasno što se dozvoljava dikatutra neznanja jer ljudi koji to trebaju pratiti očito i sami imaju ograničen uvid u problematiku. Svaki puta se sjetim sirotog Notaxa koji se toliko dugo borio sa vjetrenjačama, a isto tako i već spomenutog Ilimzna kojeg su ljudi znali uvjeravati u takve budalaštine da je već i mene laika (mada smo iste struke ali ja se bavim drugim stvarima u životu) ponekad znalo biti sram.

Dakle moderatori specijalziranih tema bi valjda trebali biti kompetentni u svojim područjima i isto ipak pripazati da se u vrelu tolikog znanja ne dešavaju takvi kardinalni propusti, djelili oni pravdu mrkvom ili batinom.

I sad se pak mjesecima nebum javljal, a možda i više nikad, jer jednostavno više nema temelja za kvalitetnu raspravu tamo.
Talk About Sound

Audiofil.net 22 Srp 2013 13:21 #6452

Pa sad kaj reć ? neću "" tulit okolo po selu" ako nemam kaj reć. :) ... ?
Stranica se generirala za: 0.303 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register