soundnewsdino wrote:
što bi Pantić rekao..."Omašio ceo fudbal"...

Prezentaciju koju spominjem sa pripremao 10-tak dana i radio sam ih s uređajima s kojima sam se družio mjesecima i godinama. U dušu sam poznavao KEF 205, DENON SACD i svu ostalu opremu. Dakle ne radi se o nikakvom sporadičnom slušanju na sajmu koje prosječno traje 2 do 5 minuta sa nepoznatom opremom. Dovoljno sam iskusan da znam da ima svakakvih zaključaka (brzih i sporih), da ima svakakvih slušaona i da teorija i praksa nemoraju biti u korelaciji. Sve je to meni jasno samo mi se čini da to nije tema rasprave. Tema je rasprave čine li kabeli razliku? Moje je uvjerenje da čine. E sad...to što ima onih koji tako ne misle drugo je pitanje. Uostalom iskustvo nam govori da nakon iscrpljujuće rasprave o kabelima na kraju svi ostaju na svojim pozicijama...nema pomoći...

Dobro... vjerujem ti da imas ogromnog iskustva, i to nitko ne dovodi u pitanje, zato mi je i interesantno citati tvoj stav o svemu ovom... no isto tako vjerujem da si tehnicki potkovan, pa vjerojatno imas i odredjeno misljenje zasto neki strujni kabel unosi koloraciju u zvuk pojacala ili cd playera, namjerno nisam stavio koloraciju pod navodnike, jer ako unosi promjenu, onda mijenja zvuk tj kolorira ga, to sto netko dozivljava kao prociscavanje zvuka, to je njegov subjektivni dojam.
Moram priznati da nikad mi nije bilo dovoljno objasnjenje: "ja cujem i gotovo"
Nadalje, ja samo hocu kazati, kako to da vintage receiver npr. Sansui G9000 koji je susta suprotnost svega danas prihvacenog u audio industriji, ima toliko ljubitelja da mu cijena samo skace i skace, da veliki broj ljudi koji su imali mogucnost poslusati ga, su odusevljeni... a nema IEC kabel od 3 x 4 kvadrata pleten supertajnim nacinom, i umotan u zmijsku kozu. Vec naprotiv, ima klasicnih 2 x 1.5 mm2 da ne mogu biti klasicniji. Nemoj misliti da ima u tome samo nostalgija, jer sam se uvjerio da dosta i mladih zele ga imati (i imaju, kao i Sansui AU pojacala...) koje ne puca nostalgija ili sl...
Ovo ludilo sa strujnim kabelima dovodi do toga da ekipa skida sa vintage tunera originalne kabele, i stavljaju fenci-smenci IEC uticnice i kabele, i uvjeravajuci mene da je to unaprijedilo zvuk!!! A unutra elektroliti stari 30 godina, i sa ajme majko selektivnoscu!
Je... u potpunosti se slazem da niti ces ti promjeniti stav o kabelima, a niti cu ja promjeniti stav o kabelima (strujnim pogotovo), ali ovo pisemo da se vide dva razlicita stava, pa neka oni koji citaju donesu svoj sud i svoj stav citajuci ovo...