Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Audioquest Carbon USB kabel

Audioquest Carbon USB kabel 21 Kol 2013 14:33 #6487

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Prije cca 9 godina sam pisao za Pcchip, te u jednom razgovoru napomenuo kolegama da će USB kabel s vremenom postati audiofilska komponenta. Prvo su me cudno pogledali kao da sam sišao sa svemirske postaje, a onda je krenula lavina pljuvanja, također su me i uvoznici hifi opreme cudno gledali, a danas prodaju ono o cemu sam ja govorio...
www.sound-news.net/the-novosti/hifi-av-n...est-carbon-usb-kabel
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Administrator je zabranio postanje.

Audioquest Carbon USB kabel 18 Ruj 2013 19:08 #6527

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Neznam bili bi plaka :( ili bi se smija :)

Audioquest Carbon USB kabel 18 Ruj 2013 19:16 #6528

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Nemoj ni jedno ni drugo...
Il Commendatore

Audioquest Carbon USB kabel 19 Ruj 2013 03:51 #6531

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Audison wrote:
Nemoj ni jedno ni drugo...

Opis kabela sa stranice jednog domaćeg distributera:

Dizajniran s elegantnim minimalizmom, Nordost White Lightning interkonekcijski kabel predstavlja značajan korak naprijed u performansama uz zadržavanje pristupačne cijene. Ovaj izvanredan kabel visoke brzine te niskog gubitka struje čuva glazbenu snagu i zamah s razinom rezolucije, što je neuobičajeno za ovu cjenovnu razinu.

Smijat ili plakat? :rolol: :rolol: :rolol:

Audioquest Carbon USB kabel 19 Ruj 2013 11:58 #6533

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kale wrote:
Neznam bili bi plaka :( ili bi se smija :)

Definitivno jedno i drugo .
Posljednja izmjena: 19 Ruj 2013 11:58 od gord.

Audioquest Carbon USB kabel 19 Ruj 2013 12:28 #6534

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Abraxas wrote:

Opis kabela sa stranice jednog domaćeg distributera:
Dizajniran s elegantnim minimalizmom, Nordost White Lightning interkonekcijski kabel predstavlja značajan korak naprijed u performansama uz zadržavanje pristupačne cijene. Ovaj izvanredan kabel visoke brzine te niskog gubitka struje čuva glazbenu snagu i zamah s razinom rezolucije, što je neuobičajeno za ovu cjenovnu razinu.

Kad se pročita ovakav opis .... meni prvo pada na pamet pa koliko je Anštajna radilo na tom kabelu da on tako "zvuči".
Da se dovežem na priču o kabelima.... ja sam pred malo vremena iz nekakve dosade a i znatiželje izvukao original kabel kojeg sam dobio sa pojačalom ( onaj tanki crni sa crveno bijelim konektorima) i naizmjenično preštekavao Audioquest King Cobru sa jednog pojačala na drugo .... dobiveni rezultati su me naveli da donesem dva zaključka.
1. Audioquest je definitvno ljepši kabel
2. Pojeo sam malo g.v.o kada sam ih kupio

Zvuk mojih pojačala mi je jako poznat pošto ih slušam par godina......zamjenom kabela nisam primjetio ama baš nikakvu razliku a moram priznati da sam se trudio da nešto uočim.
Možda ali samo možda u tim kabelima ima nešto ( u mom slučaju nema)....ali toliko hvalisanja...ma dođe mi da se :grimasa:
Zbog toga kada pročitam tekstove o "zvučnim prefomansama" turbo NASA kabela ja se odmah :( i :)
Posljednja izmjena: 19 Ruj 2013 12:36 od gord.

Audioquest Carbon USB kabel 19 Ruj 2013 14:44 #6535

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Danas se svaki vrag osjeti. Valja sve to isprobati, naravno sve u skladu sa sustavom.
Il Commendatore

Audioquest Carbon USB kabel 20 Ruj 2013 11:13 #6536

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Mislim da se oko kabela pretjeruje ....pogotovo kad se opisuje njihova "zasluga u zvuku" . "Igranjem zvučnika u prostoru " pogotovo kupovanjem kvalitetnog EQ može se dobiti neka pozitivna razlika .... ali kad mi netko kaže da je kupovanjem kabela (naravno :lova: ) dobio ono nešto što mu je falilo .... :krmiona:

Audioquest Carbon USB kabel 20 Ruj 2013 13:59 #6537

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
gord wrote:

Kad se pročita ovakav opis .... meni prvo pada na pamet pa koliko je Anštajna radilo na tom kabelu da on tako "zvuči". /CUT/
Evo da ne citiram nepotrebno cijeli tvoj post...
Ti u svojoj ergeli audio uredjaja imas pojacala koja su radjena po zanatu. Tada je to bio standard, i tada se znalo sto je High End a sto gradjanska klasa (i po cijeni a i po koncepciji). Kada su audio inzinjeri projektirali tvoj MOS Vintage, tada su uzeli u obzir nanepovoljnije uvjete pod kojim ce taj uredjaj raditi (bilo impendancijski bilo strujno), jer tada se zvucnici nisu peglali da budu strujno lak teret pojacalu.
Jednom je sijecam se ilimzn kazao kada se odradi posteno posao projektiranja pojacala, tada je utjecaj kabela manji (ajde ne mogu bas kazati da ga nema).
No ovo sto se danas radi, sa utikacima, konektorima, kabelima, van je svake pameti. No Gord, ti si jedan od rijetkih sretnika koji je kupio ono sto mu je bio cilj, i sad gusta u glazbi. Ja zaista zalim one koje nikako se ne mogu osloboditi (psiho)analize kabela, konektora, utikaca... i od sume ne vide stablo (od analize svega i svacega ne cuju glazbu).
Dakle, svakome svoj gust ;)

Audioquest Carbon USB kabel 20 Ruj 2013 18:25 #6538

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kale wrote:
...... Jednom je sijecam se ilimzn kazao kada se odradi posteno posao projektiranja pojacala, tada je utjecaj kabela manji (ajde ne mogu bas kazati da ga nema).........
Očito je to kod mene slučaj ,kad ja ne čujem razliku ... :hmm: ili sam možda ćorav na oba uha :)
Stranica se generirala za: 0.208 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register