Jel mozete virovat, uzduz i poprijeko sam pretresao internet da bi pronasao prihvatljive napajacke kondenzatore koji bi trebali zamijeniti ove 45 godina stare, a izmedju ostalog, trebali su zadovoljiti:
- moraju biti novije produkcije
- moraju biti provjerenog branda
- moraju biti istog promjera kao i stari
- moraju bez problema stati po visini u uredjaj
- moraju biti istog ili malo viseg kapatiteta nego stari
- i na kraju, ne toliko vazno, ali pozeljno - crni
Nakon dugo pretrazivanja, izbor je pao na ove:
lijevo su novi, desno su stari.... radi se o EPCOS Sikorel 10000uF 100V kondenzatorima, koji nisu niti malo jeftini, ali su odlicni za ovu namjenu!
A evo i preuredjenog prihvata kabela, posto su ovi kondenzatori predvidjeni za prihvat O stopica.
... ovaj detalj zaokruzen je zato sto sam tu isao staviti prokromovu vidu koja je niza od orginalnih kriznih, a zasto mi je tribala niza, vidi se na donjoj slici...
naime, ovaj set osiguraca ide povise kontakata od kondenzatora, pa nisam htio da se slucajno desi nekakav nezeljeni kontakt sa drugim naponima...
evo kako sam se dodatno jos osigurao, imam samoljepivu tkaninu koja se inace koristi za zamatanje kabela u auto industriji, te sam dodatno prekrio kontaktnu vidu...
i na kraju to izgleda ovako....
inace, kad smo vec kod osiguraca, uredjaj posjeduje slovima i brojevima 12 (dvanaest) osiguraca (!)... vjerovali ili ne....