Do sada, sve je ovo bila igrarija prema ovome sto slijedi... Dakle trebamo pristup ovim preklopnicima i potenciometrima da bi ih ocistili....
... a da bi to ucinili, normalno, trebamo skiniti ovu prednju plocu od metalne sub-sasije, a da bi i to ucinili trebamo osloboditi ove koncice od tunera:
... eeee, tu me cekala zamka koja mi je dosta zivaca istrosila... Naime kako sam vec prije kazao, ovaj receiver ima dva zasebna promjenljiva kondenzatora, jedan za AM dio a drugi za FM dio (trenutno mi pada napamet samo Sansui TU-X1 je imao takvo rjesenje!!), dakle ima i dvije koloture na koje se namata ovaj koncic,
ali to nije sve (uf... ko u TV prodaji...), ima i dva zasebna namotaja koncica!
jedan je za vrtnju oba promjenljiva kondenzatora, a drugi je za pomicanje kazaljke na skali! a za ta dva namotaja koncica, zajednicki je prva kolotura od AM promjenljivog kondenzatora
dakle... crvenom bojom je pokazan dio zaduzen za vrtnju kondenzatora, a plavi dio za skalu samo.
Ko se bavio s ovim,i ima iskustva sa klasicnim tunerima, zna da je sa normalnim analognim tunerima, koji imaju samo jednu koloturu i samo jedan namotaj koncica, vrlo pepav posao, a tek ovdje! Jer koncic je vrlo cvrst, i ponasa se kao sajla, dakle zna se zagropati ako ne ide ravnomjerno, plus toga, oba namotaja moraju biti ispravo nategnuta (ako je premalo nategnut, proklizava, ako je prejako nategnut, na mjestima zapire)... Pokusao sam to nekako bio fiksirati kod demontaze, ali zaista nije islo, pa sam ipak morao to sve razmontirati... na moju zalost, jer vracanje ovoga nazad, i sve skupa podesavanje (nategnutost, sinhroniziranos oba namotaja i sl) oduzelo mi je doslovno cijeli jedan dan. Naime puno bi mi bilo lakse da sam imao nove koncice, i da sam ja to sve skupa iskrojio s novim koncicica, jer kada imas visak, onda odradis rutu, i visak okines, ali kada imas, vec tocno odrezan koncic, onda moras rutu tocno u detalj odraditi kako je bila, jer onda nece to sve skupa raditi....