Alen/Split wrote:
Apsolutno se slažem sa svim navedenim, s tim da se izrečeno odnosi više na skuplje modele ili produkciju.
Al nisam još dobio konkretan odgovor na konkretno pitanje.
Koliko za vas (dragi čitatelji) vrijedi ova starudija?
Alene, u potpunosti stojim iza onoga što je Kale rekao. mislim da si se postavio prvenstveno kao trgovac po pravilu "tu bi se nešto moglo zaraditi", a ne ljubitelj ( i možda kolekcionar ) starih uređaja i glazbe. Lakše je kupiti, nego prodati. Jedno što je sigurno ovdje je da svi jako volimo uređaje, mi smo u neku ruku "technomani". Mi koji volimo stare uređaje volimo ih iz raličitih razloga, netko je imao neki uređaj, netko je imao neki prospek, a nije si ga mogao priuštiti, netko je imao prijatelja koji je imao neki uređaj pa si ga je isto priželjkivao, netko ga je svaki dan gledao u izlogu tj. svi smo bili u nekoj vrsti kontakta s određenim uređajima ili firmama i tokom godina smo stvarali neki odnos, i kasnije nostalgiju prema njima.
Isto kao što neko preferira neke firme automobila ili nečeg drugog.
I kad ne kupujemo nešto što se pojavilo u nekom oglasniku procjenjujemo u glavi da li bi nas zanimao. Od sto ljudi dobit ćeš sto odgovora, ali uglavnom većina ovdje na forumu sigurno neće uzimati nešto da bi odmah proslijedila dalje. Mislim da je kod većine bitno imati neki uređaj i to su uglavnom skuplji i jako skupi uređaji. S druge strane kad nešto želiš za sebe spreman si dati i vise novca nego što vrijedi, jer to vrijedi tebi, a kad te ne zanima daješ manje nego što vrijedi, tako da je to potpuno subjektivno. Mislim da je malo glupo da pišem zašto bi za ovaj ili onaj uređaj dao 200, 500 ili 1000 kn, a sama cifra ne znači ništa.
To nije filatelija ili numizmatika da postoje katalozi u kojima piše koliko što vrijedi.
Ja već nekoliko godina pratim iz zabave e-bay aukcije i imam poveću bazu popisanih prodanih uređaja ( naravno, onih koji me zanimaju ) s ponekim oznakama, da li su ispravni ili možda oštećeni i mogu si odrediti koliko bi dao ako bi se odlučio na kupovinu. Pogledam kolike su cijene uglavnom postignute, dodam transport i moguće troškove prilikom uvoza + subjektivni faktor "koliko me zanima" te usporedim sa cijenom uređaja koji je npr. na Njuškalu. Naravno, prije svega treba imati te novce.

U svezi ovih uređaja koje si naveo evo podataka iz mojih tablica s ebaya, a ti si iskonstruiraj svoju isplativost:
Akai AA-1050 ..... 42 do 109 EUR prosjek 78 EUR
Pioneer SX-650 .....ne pratim, tek od SX-950
Sansui 5050 ..... 27 do 160 EUR prosjek 77 EUR
Kenwood KR-6340 ..... ne pratim, tek od KR-7340
Eto, toliko od mene.