Ko je pazljivije pratija proslu restauraciju AUX1, uvidija je da sam imao tada gadnih problema sa POWER prekidacem, evo slike iz te restauracije da se samo prisjetite o cemu je stvar:
ovo gore je originalni POWER prekidac, i kao sto se da viditi sastoji se od dva dijela, prvog, nazvati cu ga niskonaponskog, koji ukljucuje mute sklop prije iskljucenja, i visoko naponskog koji ukljucuje - iskljucuje 220V. No kod ovog proslog modela AUX1 desilo se ovo:
pa sam ga morao mijenjati, i to sam tada napravio ovako:
kao sto se moze vidjeti mrezni dio ukljucuje original ALPS prekidac koji inace ukljucuje 9090 Sansui receivere. Zasto to ponavljam i ovdje, pa zato sto izgleda je to slaba tocka ovih AUX1 pojacala, jer i ovaj model AUX1 je dosao sa slicnom preinakom mreznog prekidaca, ali su koristeni prekidaci sumnjive kvalitete,
a kako sam ja u medjuvremenu uspio nabaviti originalne ALPS, odlucio sam to srediti:
Uocite razliku izmedju ovog mog ALPS prekidaca i originalnog AUX1 ALPS prekidaca, da je ovaj moj dvopolni kojeg sam spojio u paralelu, tako da se kontakti manje strujno opterecuju.
Ima jos jedan problem kod ovog prekidaca kojeg je radio prosli mestar, naime njokic na koji se natakne dugme prekidaca bio je mrvu deblji nego sto je to kod ALPS prekidaca, pa je napravio ovo
slomio ga, i probalo lijepiti cijanofixom, ali upitne izdrzljivosti

no to sam ja vec sredio....