Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome
  • Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Potrošnja struje

Potrošnja struje 24 Velj 2012 12:10 #535

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
[url=http://http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kamo-odlaze-vase-kune-a-ne-bi-trebale.html]struja[/url]

Živimo u vremenu kada se gleda potrošnja energetnata. Svatko od nas ima doma veci broj uređaja koji troše struju. Da li kada primjecujete vecu potrosnju? Jeli Vaš amp ili receiver gladan energije ? Znam da uređaji koji rade u režimu A klase su žedni struje....
dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kamo-odlaze-...a-ne-bi-trebale.html
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Posljednja izmjena: 24 Velj 2012 12:11 od Audison.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Potrošnja struje 24 Velj 2012 14:14 #538

Ovo je kompleksno pitanje,obzirom da sam nekakev električar,vidi se iz nick namea čime se bavim ,(kave aparati) probavao sam skoro sve varijacije na temu .(Uređaji)ne samo kave aparati- neke (uglavnom) ima smisla gasiti-čak i iz stend "baja",a neke ne.Ako bude interesa obrazložit ću svoje osobne stavove,naravno da znam da ovdje nitko nije "električno" nepotkovan. :unsure:

Odg: Potrošnja struje 24 Velj 2012 14:59 #543

• Jackson
  • Jackson's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Koliko ja znam ispalti se isključivati uređaje, ali postoji mit da je svako novo priključivanje uređaja električni šok za komponentu zbog čega se smanjuje njen vijek trajanja. E sad, rado bi da mi ovo netko razjasni:)

Odg: Potrošnja struje 24 Velj 2012 15:17 #547

Ade sutra tokom dana biti ću CSY VG.- :)

Odg: Potrošnja struje 25 Velj 2012 08:06 #593

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Znam da dosta uređaja ima opciju stand by-kao u praksi to znači predgrijavanje-priprema za rad sa minimum potrošnje struje. Također znam da se pisalo o tzv. šokiranju uređaja kod ponovnog paljenja, navodno CD, DVD I DAC-ovi trpe te male strujne udare. E sad što je ok a što ne bilo bi dobro saznati.
Il Commendatore

Odg: Potrošnja struje 25 Velj 2012 09:47 #610

Ovdje se stavlja usporedba sa žaruljom (volframova nit) međutim upitno je kako se ostali elementi u audio uređaju ponašaju u odnosu na žarulju po pitanju elektro šoka. Ima se tu ohoho o čemu prićati.

Odg: Potrošnja struje 25 Velj 2012 10:12 #612

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Navodno su lampaška pojačla daleko osjetljivija na promjene u odnosu na tranzistorce.Vlasnik sam tranzistorca koji se zna dosta grijati jer na maloj snazi radi u A klasi. Puštam ga da duže vrijeme radi. Kod paljenja nisam primjetio probleme. Možda s vremenom lagano stradavaju mali kondenzatori, za ostalo nemam podataka. Vjerujem da pojedini sklopovi trpe zbog promjene napona i nestabilnosti.
Osobno sam mišljenja da uređaji koji rade u režimu A klase nešto više troše od ostalih.
Il Commendatore

Odg: Potrošnja struje 25 Velj 2012 11:04 #614

Točno .Ako uređaj promatramo kao trošilo (grijač) pogotovo ako radi u A klasi ,međutim obzirom da grijač koji ima samo jedan smisao ,ato je da stvori ćim veći otpor-čim prije zagrije madij - (voda,zrak,ulje što li) - audio uređaji imaju usebi "grijače" ,kondenzatore,trafoe,ic krugove i ine komponente kojima pašu razni režimi rada,pa je zato i ovo zahtjevno pitanje na koje bez dobrog poznavanja topologije urađaja ni je moguće razložno odgovoriti.Po nekakvoj logici na stend baju uređaji bi trebali biti u "leru" u smislu pred aktive, odnosno da se ne moramo dizati iz fotelje da bi smo upogonili uređaj.Nakon kaj ga uključimo postupak potrošnje kreće po zadanom redosljedu : Grijanje trafa(napajanje) punjenje filtracije ,stabilizacija otpora i sl.To je "ono" stroj mi prosvira tek nakon pol vure ili vuru. E sad kolko je problem uređaj uključiti pola sata ili sat prije "aktivnog " slušanja te ge slušati baj d vej je stvar osobnog ukusa.A o ukusima se ne raspravlja,ali o potrošnji energenata i trajnosti opreme da. Ovo je općeniti prikaz (nisam baš nešto u slaboj struji)-ima ovdje pravih dečki za to-,nego onako da se znaju kalkulativni elementi ove zagonetke ili to uopće nije zagonetka?

Odg: Potrošnja struje 25 Velj 2012 12:05 #615

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
black coffe wrote:
Točno .Ako uređaj promatramo kao trošilo (grijač) pogotovo ako radi u A klasi ,međutim obzirom da grijač koji ima samo jedan smisao ,ato je da stvori ćim veći otpor-čim prije zagrije madij - (voda,zrak,ulje što li) - audio uređaji imaju usebi "grijače" ,kondenzatore,trafoe,ic krugove i ine komponente kojima pašu razni režimi rada,pa je zato i ovo zahtjevno pitanje na koje bez dobrog poznavanja topologije urađaja ni je moguće razložno odgovoriti.Po nekakvoj logici na stend baju uređaji bi trebali biti u "leru" u smislu pred aktive, odnosno da se ne moramo dizati iz fotelje da bi smo upogonili uređaj.Nakon kaj ga uključimo postupak potrošnje kreće po zadanom redosljedu : Grijanje trafa(napajanje) punjenje filtracije ,stabilizacija otpora i sl.To je "ono" stroj mi prosvira tek nakon pol vure ili vuru. E sad kolko je problem uređaj uključiti pola sata ili sat prije "aktivnog " slušanja te ge slušati baj d vej je stvar osobnog ukusa.A o ukusima se ne raspravlja,ali o potrošnji energenata i trajnosti opreme da. Ovo je općeniti prikaz (nisam baš nešto u slaboj struji)-ima ovdje pravih dečki za to-,nego onako da se znaju kalkulativni elementi ove zagonetke ili to uopće nije zagonetka?

Nemoj se ljutiti, ali puno napisano, no malo kazano... uz diskutabilne postavke....

Odg: Potrošnja struje 25 Velj 2012 12:18 #617

Ne ma beda napisano je općenito -pojednostavljeno.A u postu prije sam napisao da tu ima ohoho upitnih stvari.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.285 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register