Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome
  • Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Potrošnja struje

Odg: Potrošnja struje 25 Velj 2012 13:49 #618

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Svaka promjena stanja nekog tijela je shock za to tijelo.
No da sad ne idemo na dugo i siroko, bazirati cemo se na pojacala.

Evo npr. pojacalo je boravilo sedam dana u nekoj hladnoj vikendici, i sad doci za vikend i upaliti ga te odvrnuti pot na 12 sati odmah, normalno da je ludost.
Dakle, sve zavisi, o ustroju pojacala, o ambijentu, o navikama... itd.

Kod mene niti jedan Sansui nema stand by, ali isto tako ne pada mi napamet ga drzati 24 sata upaljenim. Prvo zato sto je dizajniran sa soft start sklopom koji ublazava prijenosne pojave kod ukljucivanja redjaja, a drugo sto je sve u njemu napravljeno, napravljeno je da traje i traje, tako da nema potrebe za pretjerivanjem. Jednom sam mjerio i za 4 do 5 minuta dosegne nazivnu struju mirovanja na praznom hodu, pa kada se pribroji jos prije receni soft start sklop... cemu mrcvarenje uredjaja.

Imao sam slike jednog NAD izlaznog snagasa koji je isto tako drzan 24 sata on... pa da se vidi sto se desilo napajackim kondezatorima koji su jos custom izvedbe... iljadu problema nastalo... a zasto!

Druga je stvar sa erom digitalije, kojoj stand by rezim rada ujedno i sluzi za cuvanje memoriranih postavki. Doduse oni uvijek imaju neki vid privremenog napajanja (kao litijska baterija ili veliki kapacitet malog napona), ali ako se gasi duze, ili ta buckup baterija se istrosi, ili se taj kondenzator isprazni... tako...

A opet posebna stvar su cijevi... one imaju vijek trajanja, i dok su pod naponom, trose se... a opet imaju fazu zagrijavanja... pa sad ti tu budi pametan. Zato me i dan danas cijevna pojacala ne privlace puno, ma kako ugodan zvuk imali.

I kao zakljucak... ljudi moji drzite se User Manuala, ako je inzinjer koji je projektira uredjaj kazao da radite tako i tako, tako se mora raditi i tocka! Ako u User Manualu pise drzati uredjaj non-stop upaljen, onda tako se mora raditi!
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Potrošnja struje 27 Velj 2012 17:13 #683

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Poslao sam upit za posudbu mjernog uređaja s kojim bi napravio izmjeru potrošnje stereo integriranog pojačala i CD playera koji radu A klasi.
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Posljednja izmjena: 27 Velj 2012 17:14 od Audison.

Odg: Potrošnja struje 27 Velj 2012 17:32 #686

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Upravo tako Kale,imal sam prije koji tjedan show,slušaona na tavanu koji nisam grijao i bilo je -22 stupnja,reko idem malo upalit opremu da potjeram pauke,a kad ono preamp u dim za par minuta,sve drugo je radilo bez frke.Na toj hladnoći je vodljivost(uvjetno rečeno) tolika da je mirna struja ošla u nebesa i MOS-vi u dim na brzaka,poslije gledama u manual,lijepo piše operativna temp najniža -5 stupnjeva...
Preamp završio na modifikaciji,vjerojatno sad može radit i na -25 :) :) :)

Odg: Potrošnja struje 27 Velj 2012 17:48 #687

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Tko je tvorac tog preampa ? :evil:
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Odg: Potrošnja struje 27 Velj 2012 18:47 #695

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Audison wrote:
Tko je tvorac tog preampa ? :evil:
ma ništa posebno,ali jako fino radi,sony ta-e90es sa naznakom bio,sad je jednim dijelom modificiran shemom kultnog modela ta-er1,nije se štedjelo,kad poslikam i ulovim vremena puknut ću fotke i opis kaj je sve napravljeno,btw,nisam postao sony fan :) ,slučajno sam se dokopao tog preampa i ispao je puno bolji od očekivanja....
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.138 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register