Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome
  • Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Moja pivska iskustva

Moja pivska iskustva 30 Lip 2016 19:18 #11612

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Prošli mjesec smo supruga i ja proslavili 22 godine braka. Povodom toga sam ženu izveo na ručak u Pivnicu Medvedgrad u Ilici.
Konzumirali smo platu za dvije osobe. Unutar te palate je bilo povrca, napr pecena tikvica u raznim oblicima. Konzumirali smo domace pivo.Žena je počila Zlatnog Medvjeda dok sam ja popio Mrkog Medvjeda 2 x0,5 l u krigli.
Pivo - Mrki Medvjed je lagano pivo tamne crvenkaste boje, gorkost nije intezivna pa je dosta pitko u velikim količinama. Fino paše uz mješano meso ali također uz razne povrtne salate.

Drugo pivo koje sam konzumirao je Dva Klasa-Pšenično pivo. Pivo je svjetle boje, pomalo mutno, miris je specifičan dok okus nakandno s eosjeti nagon laganog prelijevanja preko jezika. Dobro pivo uz tjesteninu i mješanu salatu unutar koje se nalazi Aceto Balsamico.

Zlatni Medvjed je veoma lagano pivo zlatnožute boje, ugodna aroma i mala gorčina. Dobro se uklapa s raznim jelima.

Crna Kraljica - je tamno zahmeljno pivo punog okusa,pomalo kremasto, bogate pjene, okus je intenzivan, te ovo pivo ne trbe dugo držati u hladnjaku.

Grička Vještica je pivo rubin crvene boje, punog okusa fine arome, nakon jednog gutljaja osjeti se snažan ekstrakt,, unutar okusa je primjetna blaga slatkoća. Pivo s uklapa u jela s mesom pripremljenim u raznim umacima i salatom gdje dominira lukovica...nastavit će se...
pivo_mrki_medvjed_big.jpg

pivo_dva_klasa_big1.jpg

pivo_gricka_vjestica_big.jpg
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Administrator je zabranio postanje.

Moja pivska iskustva 12 Srp 2016 18:53 #11644

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Prema starim zapisima arheolozi su utvrdili da su stari Babilonci proizvodili pivo u domaćinstvu još 7000 godina pr. Kr. Za njegovo vrenje su korsitili pšenicu i ječmeni šećer. Kasnije je njegova tehnologija prenesena u druge zemlje poput Egipta, Perzije itd...svako malo se tehnologija nadopunjvala, te se receptura mijenjala. Znale su se dodavati razne trave pa bi pivo poprimilo pomalo kiselkast okus. Pivo je usvom početku bio svojevrsna nadopuna prehrane, nešto kao tekuča hrana da bi kasnije se koristio kao napitak.Korištenje hmelja predstavlja određen pomak u pozitivnom smislu,zapisi o tome govre da se hmelj počeo koristiti u Novogorodskoj Rusiji..
Mogući sastojci, ovisno o vrsti recepture:
Ječam-ječam je možda najstarija žitarica na Europskom kontinentu. Ta vrsta žitarice uspijeva u tzv. hladnijim krajevima, njezina uporaba se ogleda u proizvodnji kruha, slada, piva, kavovine...
Hmelj-je tzv. dvodomna biljka koja se koristi kao začin za pivo, ali također je možemo nači u određenim prhrambenim kulturama..
Pšenica - biljka koja se uzgaja širom svijeta, bitan faktor u proizvodnji hrane. Pšenična zrna se koriste za fermentaciju/proizvodnju piva,alkoholnih napitaka...
Pivski kvasac-vrsta kvasca koja se koristi za vrenje piva...

Nastavit će se....
Il Commendatore

Moja pivska iskustva 14 Srp 2016 19:18 #11653

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Zapala me ugoda da s prijateljem popijem pivo, Kasačko pivo. Navedeno pivo je zanimljiva mješavina tamnog i svijetlog piva, sastoji se od 60 posto svijetlog i 40 posto od tamnog piva, ugodna aroma unutar koje se osjeti suradnja karamele i oraha. Unuatr piva se nalazi 5.1% alkohola. Sam okus dolazi do izražaja nakon laganog ispijanja-gutljaja. Pivo se servira u zato određenoj čaši gdje s vremenom dolazi do gubitka rashlađenosti. Ukoliko ste konzument koji preferira haldno pivo na duge staze onda toplo preproučam piva koja se konzumiraju iz krigle,jer debele stjenke krigle dugo mogu držati hladnu temperaturu...

IMG-20160713-WA00001.jpg
Il Commendatore

Moja pivska iskustva 15 Srp 2016 08:16 #11655

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
Audison wrote:
Zapala me ugoda da s prijateljem popijem pivo, Kasačko pivo. Navedeno pivo je zanimljiva mješavina tamnog i svijetlog piva, sastoji se od 60 posto svijetlog i 40 posto od tamnog piva, ugodna aroma unutar koje se osjeti suradnja karamele i oraha. Unuatr piva se nalazi 5.1% alkohola. Sam okus dolazi do izražaja nakon laganog ispijanja-gutljaja. Pivo se servira u zato određenoj čaši gdje s vremenom dolazi do gubitka rashlađenosti. Ukoliko ste konzument koji preferira haldno pivo na duge staze onda toplo preproučam piva koja se konzumiraju iz krigle,jer debele stjenke krigle dugo mogu držati hladnu temperaturu...

IMG-20160713-WA00001.jpg

Ma ti si moj co'ek!
Dok je CocaCola u prvom planu :rofl: :rofl: :rofl:
samo glazbu slusam :)

Moja pivska iskustva 18 Srp 2016 11:45 #11675

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Stephans Brau Dunkel- tamno pšenično pivo porijeklom iz male Njemačke pivovare. Bogata tamna gusta pjena, na prvi gutljaj pivo ima solidan okus koji se brzo izgubi, može ga se konzumirati s raznim jelima. Ono što ga izdvaja na našem tržištu je prilično niska cijena. Pivo samo po sebi nije loše, ali nije ništa posebno..
P_20160717_121926.jpg
Il Commendatore

Moja pivska iskustva 20 Srp 2016 13:59 #11680

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Danas za ručak je posluženo pivo by Pivovara Medvedgrad-Fakin Ipa.
. Nakon vađenja iz hladnjaka ostavio sam pivo da malo odstoji, cca 10-tak minuta kako bi na drugačiji način osjetio sastojke tog piva. Pivo je tamno žute boje slojevitog okusa, blage gorčine.Fakin Ipa se pripravlja od tri vrste hmelja i tri vrste slada.Postotak alkohola je 7,0 posto. Pivo se može kupiti u boci od 0,33 l. Ugodna je okusa, fine guste pjene...topla preporuka..
P_20160720_130433.jpg

P_20160720_130443.jpg
Il Commendatore

Moja pivska iskustva 29 Srp 2016 18:41 #11720

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
13886456_1163674100350181_2258394921517100714_n.jpg
Il Commendatore

Moja pivska iskustva 30 Srp 2016 19:40 #11725

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
O Čašama i kriglama nakon povratka s godišnjeg, dotle evo pokoja slikica...

P_20160730_1853411.jpg

P_20160730_1853411.jpg

P_20160730_185118.jpg
Il Commendatore

Moja pivska iskustva 19 Kol 2016 17:33 #11788

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
U moru raznih komercijalnih piva uvijek se nađe neko koje barem malo odskace...Karlovački Crni Lager od svijetlog i prženog slada u kombinaciji s ječmom i hmeljom daje bogatu pjenu pomalo rahlu i pun okus bez trunke gorcine...pivo je konzumirano u krigli od 0,5lit kao dodatak kuhanim mahunama, domacoj kobasici i Slavonskom špeku...više nego solidna kombinacija za potpunu sitost....
P_20160819_163424rucak.jpg

pivorucak.jpg
Il Commendatore

Moja pivska iskustva 23 Kol 2016 17:03 #11816

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Uz današnji ručak bilo je servirano tamno pšenično pivo - Benediktiner Weissbier Dunkel. Tamno pšenično pivo s kvascem, malo mutno ali dobra okusa. Pjena je bogata ali nije tamna kao kod ostalih tamnih pšeničnih piva. Povijest ovog piva datira još iz davne 1609 godine iz Benediktinskog Manastira. Naravno da u tadašnjim vremenima nije bilo jake masovne industrijske proizvodnje kao sada ali su tadašnji konzumenti mogli uživati u blagodatima takvog napitka jer se on distribuirao preko bačava. Cijena flašice od 0,5 lit je cca 13 kuna u trgovini.

P_20160823_125611.jpg
Il Commendatore
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.177 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register