Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Vinska preporuka...

Vinska preporuka... 06 Tra 2015 13:17 #10111

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
jućer uz odojka... :obrva: ...pio Antunovićev Rose 2013. godina. Obzirom na cijenu radi se o pravom best-buy vinu. Vinarija je sa Pelješca i do sada su rosei s tog područja odisali snagom. Alkoholi su pristojni, okus fin pa bi ovaj rose mogli piti sam za sebe. kao prilog jelu ide uz svašta. Plodovi mora, škampi, plava riba i u mom slučaju odojak. Nije baš za piti uz suho meso. ...
Cijena 29 kn u Vrutku...
Posljednja izmjena: 06 Tra 2015 13:18 od soundnewsdino.
Administrator je zabranio postanje.

Vinska preporuka... 06 Tra 2015 15:05 #10113

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
A, mi smo danas, iako sam ljubitelj bijelog vina, odčepili jedan Cuvee, Spoj cabernet franc, cabernet sauvignon, crni pinot. Bogami, tlak mi skače od njega, ufff.

Vinska preporuka... 06 Tra 2015 19:23 #10114

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Za Uskršnji ručak smo supruga i ja konzumirali Rose Benkovac !
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Vinska preporuka... 06 Tra 2015 19:38 #10115

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Audison wrote:
Za Uskršnji ručak smo supruga i ja konzumirali Rose Benkovac !

Nekako mi se taj rose benkovac čini zadnja opcija na koju bi išao. kako u zadnjih dvije godine ima sve više dobrih rosea gotovo svaki bi bio bolji izbor a cijena je slična. laguna rose, Iločka vina frankovka rose, itd..itd...o onim skupljima da ne govorim. Nekako mi ta vinarija ne ulijeva povjerenje. Ako se ne varam drži ih Badel a on je uspio upropastiti vinariju Dingač...

Vinska preporuka... 06 Tra 2015 19:45 #10116

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Archie wrote:
A, mi smo danas, iako sam ljubitelj bijelog vina, odčepili jedan Cuvee, Spoj cabernet franc, cabernet sauvignon, crni pinot. Bogami, tlak mi skače od njega, ufff.

I ovo je dobar izbor i volim kupaže. Slavonski crnjaci imaju fantastičan odnos cijena/kvaliteta. Ista kvaliteta se u dalmaciji pa čak i u istri plača mnogo više. Generalno dalmatinskih crnjaka jeftinih a da valjaju praktički nema. Polako je ista stvar s Istrom koja postaje brand pa su im cijene skočile. U slavoniji se za 50-70 kn nađu izvrsni crnjaci. Josić je primjer (coconia nigra i baranjski šiler), belje crnjaci (merlot, cabernet sauvignon i kupaže)..itd..itd...
Posljednja izmjena: 06 Tra 2015 19:45 od soundnewsdino.

Vinska preporuka... 07 Tra 2015 12:21 #10117

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
soundnewsdino wrote:
Archie wrote:

I ovo je dobar izbor i volim kupaže. Slavonski crnjaci imaju fantastičan odnos cijena/kvaliteta. Ista kvaliteta se u dalmaciji pa čak i u istri plača mnogo više. Generalno dalmatinskih crnjaka jeftinih a da valjaju praktički nema. Polako je ista stvar s Istrom koja postaje brand pa su im cijene skočile. U slavoniji se za 50-70 kn nađu izvrsni crnjaci. Josić je primjer (coconia nigra i baranjski šiler), belje crnjaci (merlot, cabernet sauvignon i kupaže)..itd..itd...

Točno, tako. Pogodio si u sridu.

Vinska preporuka... 07 Tra 2015 12:31 #10118

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
soundnewsdino wrote:
jućer uz odojka... :obrva: ...pio Antunovićev Rose 2013. godina. Obzirom na cijenu radi se o pravom best-buy vinu. Vinarija je sa Pelješca i do sada su rosei s tog područja odisali snagom. Alkoholi su pristojni, okus fin pa bi ovaj rose mogli piti sam za sebe. kao prilog jelu ide uz svašta. Plodovi mora, škampi, plava riba i u mom slučaju odojak. Nije baš za piti uz suho meso. ...
Cijena 29 kn u Vrutku...

Koliko mi se čini, Antunović sa Pelješca nema veze sa vinarijom Antunović iz Erduta?
Posljednja izmjena: 07 Tra 2015 12:33 od Archie.

Vinska preporuka... 07 Tra 2015 23:14 #10121

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
nemaju veze...
Nisam puno proučavao Antunovića s Pelješca kao osobu ali sam kušao njegova vina. Čovjek je izuzetak u dalmatinskoj vinskoj sceni jer su mu vina povoljna. U vrutku njegov Postup košta ni 60 kn. Pretpostavljam da je tako zbog toga što na tržište ide sa relativno mladim Postupom (godinu do dvije star) pa je onda i cijena niža. No takav "neodležani" Postup je zanimljiv jer dominiraju vočne note.
fino je to...

Vinska preporuka... 16 Svi 2015 20:56 #10363

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Neznam dolazi li ponekad netko od ekipe na događanja u Dobra Vina winebaru u Radničkoj. Bio prije mjesec dana na predstavljanju vina renomirane vinarije Degrassi. Moreno Degrassi je jedan od vodećih istarskih vinara i ovom prilikom predstavljena su uz 6 sljedova hrane neka nova i stara vina. Kao aperitiv pili smo mladu 2014. malvaziju a nakon toga vino koje me oduševilo. Radi se o kupaži nazvanoj Terre Bianche Cuvee Blanc 2013. godina. U ovoj izvrsnoj kupaži nalazi se Chardonnay, Malvazija, Sauvignon Blanc i Viognier. Izvrsna kombinacija koja je odlično pratila file od brancina. Cijena cca 85 kn u vinariji Miva...
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Stranica se generirala za: 0.150 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register