Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Vinska preporuka...

Vinska preporuka... 07 Sij 2015 17:57 #9539

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Znam,pio sam crno,zaista je odlično,ali me je intrada oduševila,po meni mora biti dobro ohlađena.Btw od crnih medvid i medvidica-Duboković.
Alea iacta est !(DES)
Administrator je zabranio postanje.

Vinska preporuka... 07 Sij 2015 20:13 #9540

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
catalyst wrote:
Znam,pio sam crno,zaista je odlično,ali me je intrada oduševila,po meni mora biti dobro ohlađena.Btw od crnih medvid i medvidica-Duboković.

Intrada od Krajančića?

Vinska preporuka... 07 Sij 2015 21:00 #9541

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Da.
Alea iacta est !(DES)

Vinska preporuka... 08 Sij 2015 00:24 #9543

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
catalyst wrote:
Da.

Bombon od vina. Najbolji Pošip za cijenu a probao sam ih vjerojatno sve. Grgićev pošip i Kotra Katarina možda bolji ali za 40-50 kn višu cijenu.

Vinska preporuka... 10 Sij 2015 17:40 #9554

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
kako u Hrvata ima više nego mnogo skepse prema rose vinima jedna preporuka. Lagunin Rose (nekad Cabernet sauvignon rose) je za 35 kn (a ponekad i manje) izvanredna ponuda. Popio sam ga u zadnje dvije godine neznam već koliko puta. Fino, nepretenciozno i pitko vino koje možete spariti sa jako mnogo hrane. Tržišno gledano je pun pogodak je bolje je od kakvog prosječnog grožđa napraviti ovakav odličan rose nego crnjak koji će se utopiti u ponudi a jeftiniji čileanci će biti bolji...

Vinska preporuka... 11 Ožu 2015 15:05 #10003

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Neki dan ponovo (po neznam koji puta) pio Coronica Gran Malvaziju. Za one koji su navikli na bazne lagane malvazije ovo vino je šok. Ova puna, bogata, mirisna malvazija odškolovana u hrastu naprosto plijeni. Istina treba za nju izdvojiti više od 100 kn no vrijedi svake lipe. Moreno Coronica je i dalje za mene najdojmljiviji istarski vinar... :thumbup:
Posljednja izmjena: 11 Ožu 2015 15:05 od soundnewsdino.

Vinska preporuka... 15 Ožu 2015 14:05 #10005

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Sinoć na gradele ispekao Luca. One neobaviještene radi se o velikoj plavoj ribi kod koje prosječni primjerci izrastu od 6-7 kg dok kapitalci izrastu do 20 kg. Takvo moćno meso mi baš ne ide uz bijelo vino pa sam pio Gracinov Opol rose. nedajte da vas buni natpis da se radi o stolnom vinu. pokazalo se da je odličan partner plavoj ribi pa ga toplo preporučam...
evo što kaže proizvođač:
Vinarija Suha punta osim Babića proizvodi i Opol, kao još jedan doprinos očuvanju tradicije i afirmaciji dalmatinskog terroira. Opol je ustvari rose nešto drugačijeg karaktera od onih klasičnih od kojih se očekuju vrlo žive kiseline i kompenzirajuća slatkoća. Karakter Opola obilježavaju aromatičnost, mekoća i pitkost. Ovdje kiseline nisu toliko izražene, kao ni šećeri, ali opet su arome dominantno voćne i vrlo atraktivne. Opol nije vino poput svoje slatkaste braće, već može pratiti jela u širokom rasponu od začinjenih riba iz škrovade do primjerice teleće peke. Opol je jednako atraktivan poput primjerice Bandola, samo nijansu moćniji i mekši.

Posljednja izmjena: 15 Ožu 2015 14:07 od soundnewsdino.

Vinska preporuka... 05 Tra 2015 09:11 #10104

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Preporuka za jedan sauvignon blanc...
Sinoć sam jednog velikog brancina zalijevao s Nobilo sauvignon blanc 2014 (Novi Zeland). Novi Zeland (regija Marlborough) je postao "domovina" Sauvignon Blanca (prava domovina je Francuska) jer tamo jednostavno postiže izvrsne rezultate. Miris bazge dominira kao i kod svih mladih primjeraka ove meni omiljene sorte. Pristojni alkoholi, miris i vočnost sugeriraju da mi se ovaj Nobilo odlično snašao i kao aperitiv. Preporuka...
Cijena 99 kn u Vrutku...

Vinska preporuka... 05 Tra 2015 14:39 #10106

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Mi smo danas na Graševini Superior - Josić.

Vinska preporuka... 06 Tra 2015 13:11 #10110

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
dobar vinar i graševina... :thumbup:
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Stranica se generirala za: 0.163 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register