Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Vinska preporuka...

Vinska preporuka... 25 Pro 2014 18:51 #9412

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Vinska preporuka za sve one koji ne znaju koje vino spariti sa sarmom. Sarma zbog svoje kiseline teško nađe partnera u vinu pa ste uglavnom osuđeni na gemište. Sauvignon Blanc izvrsne rezultate postiže na Novom Zelandu pa je ovaj osvježavajuči, vočni i travnati Sauvignon idealan partner sarmi. U konzumu košta svega cca 45 kn. Odlična kupovina....
na slici je berba iz 2010. no u prodaji je 2013. godina..
Posljednja izmjena: 25 Pro 2014 18:52 od soundnewsdino.
Administrator je zabranio postanje.

Vinska preporuka... 25 Pro 2014 20:01 #9413

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Kad smo kod vina i Savignona, ja sam jučer i danas na Sauvignonu Blanc Vinarije Josić, vino izuzetno ugodne kiseline i okusa koji podsjeća na voće i bazgu. Berba 2013. 12,5% alk. U prodaji se može naći i 2012. 13,4 % alk. Inače, vinarija je u vlasništvu mog šogora, a i radim tamo, pomalo.
www.miva.com.hr/hr/web-shop/proizvod/josic-sauvignon/586/
www.josic.hr/

Vinska preporuka... 25 Pro 2014 23:50 #9415

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
miris bazge je karakterističan za Sauvignon Blanc i po njemu se najlakše prepoznaje...

Vinska preporuka... 26 Pro 2014 00:01 #9416

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
preporuka za ljubitelje dobrih pjenušavih vina (u koje i sam spadam). Originalni Šampanjci su vraški skupi i ispod 50 eura butelja ih je gotovo nemoguće naći. Ovog badnjaka sam uz školjke uživao uz Bouvet Ladubay Saphire Magnum 1,5 litara. Nije iz Champagne pa je zbog toga osjetno jeftiniji ali majstorski napravljen. Magnum butelja 1.5 litara je 205 kn u Vivatu što je fantastična kupovina. Mislim da se može nači i u večim bocama (3 ili 5 litara) pa ako imate na dočeku nove godine veliko društvo koje želite impresionirati izvrsnim pjenušcem možda je kupnja dobra ideja...
preporuka...

Vinska preporuka... 27 Pro 2014 11:22 #9422

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Za Božićni ručak smo se supruga i ja počastili s vinom Zlatan otok (Plenković). Vino je fino leglo na domaću puricu i mlince..
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Vinska preporuka... 27 Pro 2014 11:45 #9423

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Plenković je jedan od naših najznačajnijih vinara uz Kozlovića, Grgića, Matoševića, Coronice, Enjingija i još nekih. Zadnjih godina je postao i prilično skup. Etiketa "Zlatan Otok" je nedefinirana kupaža bijelih dalmatinskih sorti u nepoznatom omjeru i niže kvalitete. Tko puca na butelje do 40 kn treba se kloniti dalmatinaca je oni praktički u toj cijeni nemaju ništa dobro. Za razliku od njih u kontinentalnoj Hrvatskoj je čitav niz vrlo dobrih Graševina, Kraljevina, Rizlinga i sličnih koja su za 40-tak kuna više nego izvrsna...

Vinska preporuka... 29 Pro 2014 09:33 #9432

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Prethodnih godina smo za Božić konzumirali Korčulanski Pošip, no ove godine zbog zgusnutog radnog rasporeda nisam stigao u vinariju po njega pa je taj Zlatan Otok bio solidno rješenje, naravno kupljeno u velikoj trgovini nakon odlaska s posla..
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Vinska preporuka... 07 Sij 2015 14:29 #9535

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Nakon dosta vremena na stolu mi se za božićni ručak našlo Enjingi Crno Venje iz 2003. godine. Činjenica je da ovom vinu godine ne škode te je s cijenom uko 90 kn u Vrutku apsolutni best buy. U ovoj kupaži se nalazi Crni pinot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Zweigelt i Frankovka kasne berbe odnjegovano u barriku. Ovo vino ubija večinu dalmatinski crnjaka i više cijene...
preporuka..
Posljednja izmjena: 07 Sij 2015 14:30 od soundnewsdino.

Vinska preporuka... 07 Sij 2015 17:21 #9537

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Slažem se.
Za mene,jedno od najboljih bijelih vina koje sam pio-[url=http://http://vino.hr/product_info.php?products_id=120][/url]
Alea iacta est !(DES)
Posljednja izmjena: 07 Sij 2015 17:23 od catalyst.

Vinska preporuka... 07 Sij 2015 17:50 #9538

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
catalyst wrote:
Slažem se.
Za mene,jedno od najboljih bijelih vina koje sam pio-[url=http://http://vino.hr/product_info.php?products_id=120][/url]

Da...postoji i bijelo Venje. također je izvrsno vino ali u postu prije sam mislio na crno....
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Stranica se generirala za: 0.157 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register