dvv wrote:
Inače Abraxase, često te se sećam ovih dana.
Naime, pre nego što nas digitalno sve podavi, odlučio sam se da ipak sebi napravim sopstveni preamp i power amp. I naravno, ako je bal, neka je maskenbal - idemo do kraja, pa šta košta da košta.
Dakle, imaće tri para Motorola/ON Semi MJ 21195/21196 tranzistora po kanalu na izlazu, a biće čak dvostruko stabilizovano, jednom na +/- 55V za naponski deo, i drugi put +/- 48V za strujni deo, sa takođe 3 para pomenutih tranzistora. Time dobijam rezervu od +/- 4V šetanja iza trafoa, za slučaj da se mreža prošeta svojih +/- 10V, što kod mene inače nisam video već godinama, imam konstanih 224V i ne mrda, možda po volt gore-dole.
Lako može da se dogodi da zbog prostora moram da idem na monoblokove.
Opa,vidim već po ovom šturom opisu da će to da bude nešto extra classe :woohoo:
Viši napon na VA, stabilizirano napajanje i na CA (o čemu smo raspravljali na "onom" forumu), klasne motorolice, biti će jako zanimljivo ako to odlučiš podijeliti sa nama.
Inače i ja se već jedno godinu dana premišljam da si konačno napravim jedan pravi izlaz, ali nikako da počnem. Imam već previše pojačala (ili možda nemam dovoljno zvučnika :lol: ) pa mi se baš i ne žuri, ali koliko znam sebe biti će kad tad