catalyst wrote:
Sinoć sam pogledao " A dangereous method".Film će vjerovatno proći nezanimljivo kod većine gledatelja,jer treba ipak imati neko osnovno znanje o onome što su radili Jung i Freud,te kako su se razišli zbog drugačijih shvaćanja i pristupa psihoanalizi.Meni je film zanimljiv,prvenstveno gledajući sa profesionalne strane,sve se zaista i dogodilo kako je opisano.Osobno sam frojdist,Jung je zastranio u simbole i vjeru,te je danas njegovo učenje uglavnom odbačeno.A i pokazao je u filmu da nije dosljedan u ljubavi,izabrao je radije monotoni život u bogatstvu na uštrb pravih osjećaja,a to je u kontradikciji sa onim što je propovijedao.Čisto ljudski,govoriš i zastupaš jedno,a ponašaš se na drugi način.I popustiš porivima,što je nedopustivo u odnosu pacijent-liječnik.
E, a baš sam se skanjivao da vas pitam mišljenje o filmu
Drago mi je da je film profesionalno dosljedan, moje znanje je površno pa ne mogu komentirati. Ipak, predznanje mi je dovoljno da nisam imao problema u praćenju (iako sam skoro sigurno propustio koji detalj koji bi mi obogatio film). Kao film nije savršen, dijalozi su malo isforsirani, kako da kažem, "preočiti", kao da netko pokušava ugurati 10 godina ključnih rečenica u sat i pol vremena filma. Imam osjećaj da su ključni trenuci u filmu zahtijevali više razrade, više vremena (što bi s druge strane usporilo film). Tako da je gledljiv i korektno odrađen i odglumljen (Aragorn je uvijek faca :lol: ), ali ništa posebno, recimo 3.5/5.