Glavni remen je jos bio koliko toliko dobar, ali remen od pogona brojaca se dobrano istegnuo, pa je ipak odluceno da se oba mijenjaju.
remenice, a pogotovo osovina su u odlicnoj kondiciji, nigdje deformacija ili ostecenja...
Ovo je slijedeca ploca koja ce biti skroz sredjena... napajanje. Pogledaje koliko je samo trebalo kabela sa njega skinuti (lijevi dio slike)
a ovo je trenutno stanje decka
kondenzatore za plocicu napajanja sam mora 50 % naruciti, jer zbog gustog pakiranja, samo odredjene dimenzije odgovaraju... tako da ce trebati dvije sedmice da stignu... no u medjuvremenu se mogu raditi druge stvari, kao npr ciscenje ljepila, koje izgleda nije niti priblizno opasno kao ono koristeno u Sansuia.
ili zamjena termalnih pasta na tranzistorima za stabilizaciju, koji su zaista bili suhi....
ili prelemljivanje svih spojeva na plocici
ovdje je vazno napomenuti... mozda se na slici bas ne vidi najbolje (ove dvije su slikane mobitelom jer su mi se baterije istrosile na mojoj Konika Minolta), ali vazno je posisati stari lem prije nanosenja novog, jer se nista nece dobroga napraviti ako se samo povise starog lema nadoda novi, cak tada situacija moze biti i gora.
Na ispravljacima je uvijek vrlo vazno da su spojevi odlicni, stari lem uslijed dugogodisnjeg strujnog naprezanja, pa uslijed toga i generiranja topline, pa kada se jos nadoda i oksidiranje - prljavstina, jednostavno treba odstraniti. To ne treba uraditi detaljno kao da ce se elementi skinuti, ali bar 70 - 80% starog lema mora biti odstranjeno sa lemne tocke prije nanosenja novog lema, i onda je to ispravno odradjen posao.