Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Sansui G-801

Sansui G-801 25 Lip 2014 21:58 #7998

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Nova Sansui zvjerka na tretmanu pomlađivanja,no počnimo sa zatečenim stanjem i majstorijama velikih majstora kuhinje.

izmjena diode lemljenjem na nogice od stare

istom tehnikom zamjenjen i ovaj tranzistor

vjerojatno bolje rade releji,ako skupe više prašine,poklopci skidani silom,pa su očito popucale kvačice ili se majstoru jednostavno nije dalo stavljati poklopce,nisu ni kontakti prošli bolje sa stručnim čišćenjem,sva 3 releja moraju u zamjenu

što bi rekli Sansui inžinjeri na korištenje luster klema,zanimljiva ideja,no vidjet ćemo kojem to problemu vodi

još malo luster klema

majstor je vjerojatno pomislio da ima premalo žica,pa idemo dodati još malo ovih žutih,koji li se zeko od problema ovdje skriva

još malo žutih žica

ovo je bio neuspješan pokušaj popravka driver modula na lijevom kanalu,no majstor je očito zaključio da je ekipa iz Sansui-a,valjda bila bedasta što stavlja nekakve limove,pa je poklopac modula vjerojatno završio u smeću,ipak su tu bila 4 viljka uštedio je vrijeme.

desni kanal je kompletan,pa će poklopac poslužiti kao šablona za izradu nedostajećeg

ovo je posljedica pada u transportu,ružno izgleda,no mislim da će se moći izravnati,bit će jasnije kad se sve rastavi.

Administrator je zabranio postanje.

Sansui G-801 25 Lip 2014 22:24 #7999

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Oho, ima se posla nečeš ovo lito na odmor,sve mi se čini :ne:

Sansui G-801 26 Lip 2014 01:55 #8002

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Doriane, i na mojem G-9000 kojeg imam od prvog dana, tvornički nema poklopca na lijevom kanalu izlaznog pojačala (F-2806), a tako je i u svim prospektima na slikama. I mene je to zbunilo dok nisam malo bolje pogledao slike.

Sansui G-801 26 Lip 2014 09:21 #8003

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
Je,Archie u pravu si,čak se svojedobno oko toga i vodila rasprava na jednom drugom forumu,zaboravih na to skroz,no vjerojatno je jos bilo naivaca kao ja,koji su stavljali poklopce,zadnji koji mi je prosao kroz ruke ga je imao.

Sansui G-801 26 Lip 2014 13:14 #8004

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Dorian wrote:
Je,Archie u pravu si,čak se svojedobno oko toga i vodila rasprava na jednom drugom forumu,zaboravih na to skroz,no vjerojatno je jos bilo naivaca kao ja,koji su stavljali poklopce,zadnji koji mi je prosao kroz ruke ga je imao.

Najčudnija stvar u tome svemu je što sam ja da bi bilo simetrično skinuo poklopac s desnog ampa, mislio sam jednako će se hladiti i nakon nekog vremena taj kanal je pregorio. Nije bilo nikakvih znakova samo kad sam ga jednom upalio taj kanal vise nije radio. Moram reći da sam ja tu mijenjao neke kodenzatore i skidao ulazne konektore i lemio dolazne signale direktno na pločicu. Crkla su sva četiri izlazna tranzistora i još poneki na pločici. Bolje da nisam ništa kemijao. Bilo je to početkom 90-tih.

Sansui G-801 04 Lis 2015 17:39 #10758

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
vrijeme da malo nastavim ovu zaboravljenu temu,ovaj drugi dio cu nazvati borba sa kolomasti,ovakav slucaj jos nisam imao da sve doslovno pliva u ne znam kako bih to drugacije nazvao nego kolomast

ovo je sad korak unazad na potove sa flatamp plocice,pot kao da je bio potopljen u kolomaz

uz ciscenje i pranje bilo je vazno i koliko je god moguce ukloniti miris kolomasti koji ni najmanje nije ugodan,dodatni problem sto je pertinax porozan i dobrano se napio,no ipak je na kraju ispalo dobro

Sansui G-801 04 Lis 2015 21:00 #10761

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
ovo ce sad malo biti zbrda zdola,jer nisam bas slagao ni numerirao fotke.
trebalo je skinuti komplet zadnji kraj da se limovi mogu izravnati

grdo izgleda,no ispalo je super poslije ravnanja

protektor u fazi skidanja dijelova

pri kraju skidanja palih boraca

stari i novi,,,ovdje su sva 3 releya morala ici nova,stare je neki mestar potpuno unistio pokusajima ciscenja

i evo ga,protektor spreman za ugradnju

ovdje sam isao nakon obnove stabilizatora,izlaza i protektora prvo dovesti sve u funkcionalno stanje prije daljnjih radova na preamp sekciji i tuneru,vidi se da jos jedan kanal ne radi,prekid voda na plocici od vol pota,uglavnom tu je prvi puta sve proradilo i pronadeni svi biseri cudnih zica i majstorija

protektor u radu,obadvije sekcije AiB zvucnika ukljucene,ovi releji su zanimljivi,odgovaraju na plocicu i imaju ledicu za aktivno stanje i mehanicki osigurac za manualno ukljucenje u slucaju potrebe nekog testiranja.

korak unazad,zbog ravnanja limova i podosta okretanja skinut je trafo da bude sve skupa lakse za raditi

plocice ispravljaca,zanimljivo da ni jedan jedini osigurac nisam zatekao prave vrijednosti,ovdje su vec svi novi

jedan kanal izlaza obnovljen,na slici za testiranje ukljucen bez limova

ljepilo i korozija prije obnove

iz drugog kuta

izlazi spremni za nove dijelove

flatamp u fazi skidanja elemenata

slozen do pred kraj,jos malo pa gotovo

za danas dosta,nastavak slijedi

Sansui G-801 17 Lis 2015 23:12 #10790

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
evo konačno malo vremena da nastavim temu,opet ću malo preskočiti pa idem na današnje radove,sada mi je jedino žao što nisam zapisivao satnicu rada da se stekne dojam koliko je to kompleksno i koliko vremena traje jedna ovakova obnova,uglavnom nikad kraja,odnosno sad se konačno nazire završetak,usput ću se nadovezati na temu kolege o izradi novih pločica,samo je mrvica nedostajala da se i ja upustim u izradu pločica i ovih na gornjim slikama i to samo iz razloga što su se prstrašno napile nekog ulja od bivšeg pametnog servisera,naime problem je u mirisu koji ispuštaju kada se zagriju koji nije ni malo ugodan,na svu sreću ipak sam ih uspio dovesti u red da bude prihvatljivo,uglavnom kinezi su za nevjerovati,može se sa njima sve,odnosno napraviti pločice da budu doslovno replika originala sa svim originalnim natpisima pa čak i da boja bude simulirana i sve za prihvatljivu cijenu,no o tome više kada jednom bude stvarna potreba za tim.
za jednu od završnih radnji sam ostavio glavne elektrolite kao piece of cake posao,pa je opet trajalo više od pola dana posla,usput sam supruzi otuđio kuhinjsku vagu i odmah težinu izmjerio u mililitrama,kad se muško ulovi ženskog posla,no nema veze za komparaciju je ok.
stari elkosi su svoj vijek zavrsili na kapacitetu od 3700 do 4900 od nazivnih 6800,daleko od bilo kakve tolerancije,novi su lagano overkill,no savršeno su se uklopili u priču.

i evo ga konačno u realnim uvjetima u borbi sa dynaudiom

jos je baz zadnjih hladila,ovo je bio jos jedan test u realnim uvjetima,natjerati ga koncertnom glasnoćom da uključi temperaturni protekt,uspješno nakon cca.20-tak minuta,čisti overkill od buke,no daleko još od clipinga i čujnih izobličenja.

usput kad je vaga već bila pri ruci bacio sam na vagu kutiju sa starim elkosima no ostali su mi uljezi od starih releja u kutiji,no to je samo dio svega ima još jedna kutijica za vaganje,samo da sve skupim na jedno mjesto od ostalih elemenata koji su promjenjeni.

toliko za danas bit će još povratak na neke dijelove radova koji su bili u međuvremenu i još slikica

Sansui G-801 27 Lis 2015 21:02 #10828

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
i konačno evo ga spremnog na put vlasniku,no da ispadne kako je to sve samo med i mlijeko inspirirao me kolega imenjak na drugom forumu kad je i sam nesto slicno objavio,njemu je pobjegla pipalica,pa ću i ja par detalja o neizbjeznom "Murphys Law"

uz Marfija se svako malo provuče i dio tv prodaje,slavna rečenica,"ali ni to nije sve"
uglavnom nakon što je prošao mukotrpno mučenje na radnom stolu,sinus pila,kvadrat pa tjeranja u clipping i nakon što je sve to izdržao bez problema,sve zašerafim,složim,uključim i banana-neće.Negdje sam za vrijeme slaganja zapeo za signalni kabel da nisam ni primjetio i dogodilo se ovo,konektor je uspjesno pokidao vod.

ok,to nije bio problem sanirati,no ni to nije sve,uspjesno se osusilo ljepilo koje drzi prednje staklo,ne znam koliko se vidi na slici,ali potpuno se odljepilo

mjesam malter motam zicu,odnosno epoxy

i evo ga zaljepljeno

i onda izmučen i izmoren od svega sam sebe uhvatim u bludnoj misli kako bi bilo lijepo bar jedan korak preskočiti da ne diram sijalice,iako je jasno da ih se mora promjeniti no mučilo me što nemam 100% original i tako dok je još misao bila u tijeku jedna sijalica mi je izgorila pred očima,javio se Murphy iz zasjede,pa sam navalio i na to,što je zahtjevalo malu preinaku i malo matematike,uglavnom jedan otpor od 0,68ohma 2w je rjesio problem,Sansui je taman na pravom mjestu stavio kratkospojnik na pločicu tako da je sve ispalo kao da tako i treba biti

iako je uređaj gotov,temu ću još nastaviti sa nekoliko preskočenih detalja prije nego je zaključim
The following user(s) said Thank You: Mihael
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.155 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register