Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Revox b780- problem

Revox b780- problem 31 Lis 2013 21:58 #6681

Molim pomoć: Lijevi kanal na receiveru Revox mi konstantno prekida....čisto iz znatiželje sam radio test da vidim jel do volumen pota al kad ga spojim na izlaz drugog pojačala sve ok....izbaci na tiho slušanje do 1/4 signala, a ako je glasnije sve bude ok. Čim se stiša frka. Izlazna sekcija je prelemljena i više ne znam šta ću ni do čega je?
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Revox b780- problem 01 Stu 2013 06:38 #6682

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
To je karakteristika loseg spoja negdje... ili na preklopnicima ili na selektorima ili na konektorima. Naime kod jaceg slusanja, jaca struja uspije probiti tanki sloj prljavstine (ili oxida) pa se dobije signal.
Znam da nisam mnogo pomogao, ali bolje se i ne moze ovako daljinski. No moram ti kazati jos jednu stvar; i sam si primjetio da ti se vrlo cesto javljaju poteskoce u radu tih uredjaja. Vintage uredjaji (pogotovo topmodeli) nisu za igranje. Treba tu uloziti i u znanje i u istrumente i u servisnu dokumentaciju, a da ne govorim koliko od pomoci moze biti iskustvo. Prilikom pomladjivanja tih staraca dosta se zamki krije, nije to samo odlemi elektrolit, i zalemi novi. Cak je bolje i ostaviti uredjaj onakav kakav je nego odraditi aljkavo refresh, jer kada se zezne, tesko je tada naci sto je zeznuto (npr. ako je stavljen novi tranzistor koji nema mimimalni faktor pojacanja, i sad ja mogu tri dana potrositi gledajuci sto nevalja, jer sve pokazuje da je ispravno, a sklop ne radi kako treba)
Sto hocu kazati, da se nevalja brzopleto uhvatiti raditi refresh na nekom vintage uredjaju, ako se nema iskustva bolje poceti sa nekom starom shkovacom, da se stekne iskustvo ili rutina, pa tek onda krenuti na zvjerke. Prije zahvata, uvijek je dobro malo progooglati sto se moze naci o tom uredjaju na netu, jel ga je netko prije vec radio, pa kakva su njegova iskustva...
Brzopletost u ovom poslu se skupo naplacuje.

Revox b780- problem 01 Stu 2013 11:56 #6684

Fala na savjetu i bitna stavka je da radi normalno kad ga se spoji da drugo izlazno pojačalo, pa sam barem otklonio sumnju na volume potenciometar...nešto ne valja u njegovoj izlaznoj sekciji....ma nisan razočaran uopće, sviđa mi se njegov zvuk dok radi i valjda ću ga osposobit jer i na 50% mogučnost opet je bolji od masu današnjih škovaca.
Pere!

Revox b780- problem 01 Stu 2013 13:53 #6685

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Probaj malo pretraziti ilimznove postove na audiofil.net i diyaudio.com.hr forumima, tu se moze istinski puno nauciti, a covjek je nesebicno pisao zaista poucne postove iz ove problematike.

Revox b780- problem 02 Stu 2013 01:31 #6690

Fala meštre........
Pere!
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.154 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register