To je karakteristika loseg spoja negdje... ili na preklopnicima ili na selektorima ili na konektorima. Naime kod jaceg slusanja, jaca struja uspije probiti tanki sloj prljavstine (ili oxida) pa se dobije signal.
Znam da nisam mnogo pomogao, ali bolje se i ne moze ovako daljinski. No moram ti kazati jos jednu stvar; i sam si primjetio da ti se vrlo cesto javljaju poteskoce u radu tih uredjaja. Vintage uredjaji (pogotovo topmodeli) nisu za igranje. Treba tu uloziti i u znanje i u istrumente i u servisnu dokumentaciju, a da ne govorim koliko od pomoci moze biti iskustvo. Prilikom pomladjivanja tih staraca dosta se zamki krije, nije to samo odlemi elektrolit, i zalemi novi. Cak je bolje i ostaviti uredjaj onakav kakav je nego odraditi aljkavo refresh, jer kada se zezne, tesko je tada naci sto je zeznuto (npr. ako je stavljen novi tranzistor koji nema mimimalni faktor pojacanja, i sad ja mogu tri dana potrositi gledajuci sto nevalja, jer sve pokazuje da je ispravno, a sklop ne radi kako treba)
Sto hocu kazati, da se nevalja brzopleto uhvatiti raditi refresh na nekom vintage uredjaju, ako se nema iskustva bolje poceti sa nekom starom shkovacom, da se stekne iskustvo ili rutina, pa tek onda krenuti na zvjerke. Prije zahvata, uvijek je dobro malo progooglati sto se moze naci o tom uredjaju na netu, jel ga je netko prije vec radio, pa kakva su njegova iskustva...
Brzopletost u ovom poslu se skupo naplacuje.