Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Marantz 2130 - problem

Marantz 2130 - problem 21 Lis 2013 22:16 #6628

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
P.S:

Vidi mi se da pod hitno moram otvoriti podforum "Servis" ili nešto slično ;) :)
Talk About Sound
Administrator je zabranio postanje.

Marantz 2130 - problem 21 Lis 2013 22:26 #6630

Nisam WD om al jesam 61 kontakt sprejom.....aj fala svitu pa ću ga dat kome da ga dežvida ako bude ko ima volje za tu rabotu....nisan ništa dira po njemu.
Pere!

Marantz 2130 - problem 21 Lis 2013 22:29 #6632

Tuner je na konac....
Pere!

Marantz 2130 - problem 21 Lis 2013 22:35 #6633

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Zna se desiti da 'ledeni' sprej pomogne u bržem otkrivanju uzroka kvara. Makar, najbolje prvo prelemiti tuner sekciju pa vidjeti što se desi.

Ako skala ide, onda konac nije u pitanju. Ako morate skidati konac, e onda biti vrlo - VRLO - pažljivi.
Talk About Sound

Marantz 2130 - problem 22 Lis 2013 04:40 #6641

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
admin_ wrote:
....' i kond sa pločama, onda je možda potrebno i rastaviti kond i počistiti sve.!
Promjenjljivi kond je posebno osjetljiv, njemu treba pristupiti sa posebnom paznjom. Nikako ga ne rastavljati, jer u vecini slucajeva kod ovih vrhunskih tunera oni su mehanicki odlicno napravljeni.
Cistiti ga se moze samo Tuner 800 kontakt sprejem, posebno zna zezati kontakt rotirajuceg dijela sa masom (korodira spoj ili se zaprlja) ali to se manifestira kao poteskoca da se precizno narihta frekvencija, i javlja se smetnja kod biranja stanica. Rjesenje je SAMO na spojvima rotirajuceg dijela i mase nakapati kontakt 60 (ne prskati vec doslovno nakapati jer ostatak konenzatora treba ostati suh) i zatim desetak puta amo - tamo provozati skalu, pa opet par kapi kontakt 60 i opet provozati skalu....
Imao sam jedno iskustvo nedavno sa Sansui tunerom TU919 koji je imao taj problem. A sto je njemu tesko prici promjenljivom kondu :shok: ! Satralo me je dok sam sve rastavija. I kao nagradu, dobija jos jedan sa istom poteskocom, ali eno ga u ormaru i ceka da me uhvati voljni moment :)
Imao sam slucajeva da vidice na vrhu promjenljivog kondezatora su bile sve pritegnute :shok: !!! Valjda covjek pomislio da su se same odvidale! To nikako ne dirati jer se time u fino podesava osjetljivost tunera (ima posebno dio za AM a posebno za FM), no kako si ti kazao, da nisi nista dirao, to onda ovdje nije slucaj.

Na ovom tvom tuneru doslo je do znacajnog gubitka osjetljivosti, a to nije bas pljuni pa prilipi posao.
Posljednja izmjena: 22 Lis 2013 04:48 od Kale.

Marantz 2130 - problem 22 Lis 2013 18:18 #6643

Nadam se da neće ostat samo kao eksponat ili još gore za rashod ka škovaca....
Pere!

Marantz 2130 - problem 22 Lis 2013 19:34 #6647

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Ma neće prijatelju. Mi ušli u gadne servisne dubioze, a na kraju će ispast da će čovjek pronać krepani kvarc i to bude bilo to ;) :) :)
Talk About Sound
Posljednja izmjena: 22 Lis 2013 19:35 od admin.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.210 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register