Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Marantz 2130 - problem

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 01:24 #6604

Mala pomoć, riknuo mi sinoć tuner Marant 2130, razina signala potpuno opala i hvata samo stanicu s najjačim signalom al debelo ispod linije prosjeka...neka naznaka o kvaru?

:blue:
Prilozi:
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 16:20 #6607

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Jesi li provjerio antensku instalaciju? Možda imaš prekid ili kratki spoj. Ponekad zna neka licna zalutati.
Posljednja izmjena: 20 Lis 2013 18:37 od Kale. Zbog poradi: Edit naslova posta

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 18:51 #6608

Bacio sam pogled na antenski spoj al ne znam-izgleda sve ok, taman bio promjenio onih njegovih 6 famoznih lampi skale i palim sve radi, a signal užas....Da nisan šta sjeba kontakt sprejom, malo me uhvatila manija štrcanja al ne znam dal mu je to moglo naškodit?
Ocsiloskop radi, osvjetljenje radi, glavni output pot isto, sve funkcije reagiraju no signal totalna nula, jedva da hvata stanicu sa najsnažnijim signalom. Shit....
Morat ću zvat prijatelja da mi to na instrument provjeri, ili je negdje izgubio kontakt ili je nešto riknulo?
Pere!
Posljednja izmjena: 20 Lis 2013 18:38 od Kale. Zbog poradi: Edit naslova posta

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 18:53 #6609

Zar ne bi izbacio osigurač da je kratki spoj, jer pali bez greške?
Nisam dorastao elektronici al volim je. Nadam se da će mu bit spasa....
Pere!
Posljednja izmjena: 20 Lis 2013 18:38 od Kale. Zbog poradi: Edit naslova posta

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 19:01 #6610

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Depeche Mode 1 wrote:
Zar ne bi izbacio osigurač da je kratki spoj, jer pali bez greške?
Nisam dorastao elektronici al volim je. Nadam se da će mu bit spasa....

Mislio sam na kratki spoj na anteni, na konektoru gdje ti je spojen antenski kabel na tuner, tu je koaxialni kabel pa je možda oplet od licni dotaknuo središnji vodič. Imaš li vanjsku ili sobnu antenu? Ako je vanjska, vremenski utjecaj nije isključen ... kiša, vjetar ili sl.
Posljednja izmjena: 20 Lis 2013 18:39 od Kale. Zbog poradi: Edit naslova posta

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 19:14 #6611

Vanjsku sam koristio no za eksperiiment ja stavim samo komad koaksijalnog kabela sa oguljenom žicom, dok je bio ok i tako je hvatao stanice, a sad šum i prazna skala ili jako slab signal najjače stanice.
Pere!

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 19:16 #6612

Pokušao sam i sa sobnom i komad duge žice, al opet slabo reagira?
Pere!

Marantz 2130 - problem 19 Lis 2013 19:17 #6613

A i spojio sam i Revoxa b760 na istu vanjsku antenu sa istim konektorom i on hvata ok.
Pere!
Posljednja izmjena: 20 Lis 2013 18:39 od Kale. Zbog poradi: Edit naslova posta

Marantz 2130 - problem 20 Lis 2013 18:48 #6615

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Depeche Mode 1 wrote:
A i spojio sam i Revoxa b760 na istu vanjsku antenu sa istim konektorom i on hvata ok.
Ako nije antena, moze biti lako da si nesto zaheba... naime strcanje bez kontrole kontakt sprejevima po plocama analognih tunera moze izazvati poteskoce u radu tunera, pogotovo ako se koriste neprikladni kontakt sprejevi. Za tu namjenu postoji kontakt sprej TUNER 600, koji komplet ishlapi, dok npr. Kontakt 61 sluzi za zastitu kontaktnog materijala od korozije (ostavlja tanak film) i on je neprikladan za tunere.
Jedno je sigurno, izgubio si osjetljivost tunera, a razloga moze bili tisucu, i sad, najgore sta mozes jos uciniti ako prckas po zavojnicama i pocnes se igrati kacavidom napamet.
Ja ti ne mogu dati savjet, jer nemam nikakvu servisnu dokumentaciju o tom tuneru, ali ako si siguran da nije do antene, onda treba ici na kirurgiju...

Marantz 2130 - problem 21 Lis 2013 22:15 #6627

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Zna se desit da zafrkava međa na starijim makinama. Nisam u detalje upoznat sa modelom ali ako je tuner na 'konce' i kond sa pločama, onda je možda potrebno i rastaviti kond i počistiti sve. Kale je dobro rekao za kontakt sprej. Nadam se da nisi "podivljao" sa 'video kontaktom' ili (ne daj Bože) WDom, no ipak mi sve smrdi nekako na među. Treba vidjeti i sve i jedan kond oko prijemnog sklopa jer i kad najmanji rikne, opet se desi spomenuto.

EDIT:

Isto vrijedi i za špule!
Talk About Sound
Posljednja izmjena: 21 Lis 2013 22:26 od admin.
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.213 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register