Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Tema za raspravu

Tema za raspravu 05 Sij 2013 19:10 #5329

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Evo jedna tema u našem mediju, o kojoj bi se isplatilo malo razglabati, a da se ne ponavljam u vezi čega - LINK
Talk About Sound
Administrator je zabranio postanje.

Tema za raspravu 05 Sij 2013 21:02 #5330

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
admin wrote:
Evo jedna tema u našem mediju, o kojoj bi se isplatilo malo razglabati, a da se ne ponavljam u vezi čega - LINK

pesimistički sročeno al se bojim da je realno..
meni ovo sa fiskalizacijom liči na "velikog brata". Ti radiš a onaj koji "sve vidi i sve zna" nadzire. vidite li krug? pooštravanjem nadzora opet poskupljuješ državu koja bi trebala pojeftiniji. Dodatni trošak je hardwerski, softverski i u ljudima jer treba zaposliti dodatne inspektore i fin. policajce da to nadziru. O dodatnim snagama u poreznoj upravi da ne govorim. nevolja je jedino u tome da što više stiščeš nadzorom to oni nadzirani postaju lukaviji u izbjegavanju...
Posljednja izmjena: 05 Sij 2013 21:02 od soundnewsdino.

Tema za raspravu 05 Sij 2013 22:26 #5335

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Pravog Bigbradera budeš imao još malo...za koju godinu... dok keša više ne bude bilo...samo plastika :grimasa:
Mada u dobro organiziranom društvu to ne mora nužno biti i loše.

Što se tiče tržišta hife,skupilo nam se svega pomalo.Činjenica je da smo malo tržište,koje se relativno brzo zasitilo,pa još k tome i siva ekonomija od devedesetih na ovamo,pa onda recesija...itd...i dođosmo tu gdje jesmo :krigla:

Tema za raspravu 07 Sij 2013 12:30 #5361

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
pepa wrote:
Pravog Bigbradera budeš imao još malo...za koju godinu... dok keša više ne bude bilo...samo plastika :grimasa:
Mada u dobro organiziranom društvu to ne mora nužno biti i loše.

Što se tiče tržišta hife,skupilo nam se svega pomalo.Činjenica je da smo malo tržište,koje se relativno brzo zasitilo,pa još k tome i siva ekonomija od devedesetih na ovamo,pa onda recesija...itd...i dođosmo tu gdje jesmo :krigla:

malo smo tržište no vani to teško razumiju. Pitali nas jednom iz IAG-a koliko dilera za Quad imamo. Mi velimo ni jednog a oni bijelo gledaju. Teško je njima shvatiti da u Hrvatskoj za takav brand jednostavno ne možeš imati dilera. takve stvari se kod nas mogu kupiti jedino direktno kod uvoznika što je recimo u Njemačkoj gotovo pa zabranjeno.
rekao meni prije desetak godina Hofman (Komteh) da audiofili nisu kupci a ja mislio da priča gluposti. Iz sadašnje perspektive vidim da je imao pravo. Previše robe na tržištu, novi igrači koji su pomislili da se tu nešto može ušičariti, učinili su da je ponuda jednostavno višestruko premašila potražnju. U toj konstelaciji snaga roba se trži budzašto u raznim triper kombinacijama (uzimanje svega i svačega pod račun). To će u konačnici potpuno uništiti ovaj biznis a nakon toga trebat će puno vremena za oporavak. Proći će godine...

Tema za raspravu 07 Sij 2013 15:20 #5363

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
soundnewsdino wrote:
... Previše robe na tržištu, novi igrači koji su pomislili da se tu nešto može ušičariti, učinili su da je ponuda jednostavno višestruko premašila potražnju. U toj konstelaciji snaga roba se trži budzašto u raznim triper kombinacijama (uzimanje svega i svačega pod račun). To će u konačnici potpuno uništiti ovaj biznis a nakon toga trebat će puno vremena za oporavak. Proći će godine...

pa da,upravo tako.I sam sam devedesetih imao pristup u većinu trgovina po velikom skontu (35-40%).Neki od trgovaca (ne bum nikog imenoval) su bili doslijedni pa nisu svakome "sa ceste" davali isti,a drugi jesu i evo nas ovdje.
Već smo napomenuli da smo jako malo tržište (ima nas kao u nekom malo većem gradu),a još se mora reći i to da kod nas još uvijek nije zaživjela rasprodaja starih modela kao što to čine na zapadu...prvenstveno tu mislim na Britaniju i Njemačku :grimasa:

Tema za raspravu 08 Sij 2013 10:34 #5366

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Problem je dublji nego što se misli...
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Tema za raspravu 08 Sij 2013 20:27 #5371

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Audison wrote:
Problem je dublji nego što se misli...

deder elaboriraj :cool:

Tema za raspravu 09 Sij 2013 16:11 #5372

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Darac, i mene zanima.. :hmm:

Tema za raspravu 09 Sij 2013 18:39 #5373

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Prvo se krenulo sa trgovinom na principu šverc-komerc, da bi se od te zarađene love kak ti pokrenuo legalni biznis. Neki od poznatih uvoznika su imali politiku da svake godine uzmu u distribuciju po jedan ili dva nova brenda bez obzira na potražnju. Tako primjerice ekipa iz Cinemaarta je imala podužu listu vrhunskih brendova- a možda su radili konkretno jednu šestinu od svoje ponude-mislim na kvalitetu rada. Paralelno s tim je krenuo uvoz second-handa sa robom sumnjive tehničke ispravnosti, potom stvaranje dilerske mreže komercijalnog hifi segmenta preko tzv. velikih centara kao što su HG SPOT, VEMIL, TECHNOMAX, KONIKOM itd...
Neki od njih su se ugasili a time i dotok novca s kojim se financirao ultraskupi high-end i razne egzibicije.
AudioTim se ugasio zbog želje gdina Nerio Maltara da u svom programu ima B&W zvučnički program. On ga je dobio u fakat nepovoljnom trenutku kad mu je posao krenuo nizbrdo, a Big Bang je jedva cekao da se riješi lagera kojim je dominirala serija 800 i Nautilus. Ima toga još, ali ja sam trenutno premoren zbog rada od 40 dana u komadu bez slobodnog vremena.
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Tema za raspravu 09 Sij 2013 19:28 #5374

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Audison wrote:
Prvo se krenulo sa trgovinom na principu šverc-komerc, da bi se od te zarađene love kak ti pokrenuo legalni biznis. Neki od poznatih uvoznika su imali politiku da svake godine uzmu u distribuciju po jedan ili dva nova brenda bez obzira na potražnju. Tako primjerice ekipa iz Cinemaarta je imala podužu listu vrhunskih brendova- a možda su radili konkretno jednu šestinu od svoje ponude-mislim na kvalitetu rada. Paralelno s tim je krenuo uvoz second-handa sa robom sumnjive tehničke ispravnosti, potom stvaranje dilerske mreže komercijalnog hifi segmenta preko tzv. velikih centara kao što su HG SPOT, VEMIL, TECHNOMAX, KONIKOM itd...
Neki od njih su se ugasili a time i dotok novca s kojim se financirao ultraskupi high-end i razne egzibicije.
AudioTim se ugasio zbog želje gdina Nerio Maltara da u svom programu ima B&W zvučnički program. On ga je dobio u fakat nepovoljnom trenutku kad mu je posao krenuo nizbrdo, a Big Bang je jedva cekao da se riješi lagera kojim je dominirala serija 800 i Nautilus. Ima toga još, ali ja sam trenutno premoren zbog rada od 40 dana u komadu bez slobodnog vremena.

Pa dobro...ne vidim ovo kao nekakvo produbljivanje teme. Naravno da svatko ima neku svoju priću kako je krenuo i kakva mu je bila strategija. Isto tako svatko ima priću kako se našao u problemima. Ne treba sada secirati svakog ponaosob...
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.171 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register