Odavno sam prestao gledati liste u kojima su popisi vintage uredjaja sa cijenama, jer jednostavno one nisu mjerodavne! Naime toliko faktora utjece na cijenu pojedinog uredjaja tako da nijedna lista tu ne pomaze.
Pojedini uredjaji postignu zacudjujuce nisku cijenu (npr. gramofon SR838 u Italiji, vrlo dobro ocuvan, ispravan, u prvoj turi nije prodan za 140 EUR, da bi prodavac stavio pocetnu cijenu 100 EUR i prodan za malo vise od 110 EUR!?! A uobicajne cijene za taj gramofon su 400 - 500 EUR).
Meni je najmrze kada me netko pita koliko vrijedi neki uredjaj (ne moj, nego neciji), ja redovito ne ogovaram na takva pitanja, jer jednostavno najvazniji faktor, a to je kolika je zelja nekoga da posjeduje takav uredjaj a onda njegove financijske mogucnosti, ja ne znam, pa tako onda i ne mogu procjeniti navedeni uredjaj.
Ja onaj Sanyo JCX2250 kojeg sam dobio na poklon, sam sredio ko da vrijedi 1000 EUR, jer je meni osobno drag, a da ga idem prodat, i to ovako sredjenog, ako bi uhvatio 80 EUR (eno na njuskalu JCX2400 za nekih 650 kn!)... no mene to ne briga, jer MENI vrijedi!