Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Koliko zapravo vrijede vaši vintage HIFI uređaji?

Koliko zapravo vrijede vaši vintage HIFI uređaji? 05 Stu 2014 17:03 #9064

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
:hmm:
Ovo ispod je link stranice na kojoj se vodi evidencija prodanih uređaja, koliko je bilo ponuda i koja je bila prodajna cijena! Zanimljiva stranica!
classicreceivers.com/vintage-receiver-values

Slikazaslona2014-11-05u16.51.32.jpg

Slikazaslona2014-11-05u16.52.17.jpg

Slikazaslona2014-11-05u16.52.38.jpg
htomasov
Administrator je zabranio postanje.

Koliko zapravo vrijede vaši vintage HIFI uređaji? 06 Stu 2014 13:34 #9073

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Pa ne znam moji uređaji koji su sređeni i sada rade kao da su iz dućana za mene nemaju cijenu,teško sam doša do njih uložija ne male novce.Zaista mi je jako teško napisati koliko vrijede ovako sređeni :hmm:

Koliko zapravo vrijede vaši vintage HIFI uređaji? 07 Stu 2014 17:38 #9083

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Da, to je sve jako relativno. Evo moji vrijede toliko da ih se niti ne može kupiti od mene, ali kada bi bio recimo prisiljen prodavati onda bi cijena bila ona koju netko želi platiti za to. Ovo je gore lista uređaja koji su prodani i koji se mogu u stvarnosti nabaviti za takvu ili sličnu cijenu. Znači ako hoću kupiti neki uređaj koji želim, onda moram biti spreman platiti u rasponu od do onoga što se realno vrti na tržištu. :gum:
htomasov
Posljednja izmjena: 07 Stu 2014 17:38 od htomasov.

Koliko zapravo vrijede vaši vintage HIFI uređaji? 08 Stu 2014 06:48 #9086

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Odavno sam prestao gledati liste u kojima su popisi vintage uredjaja sa cijenama, jer jednostavno one nisu mjerodavne! Naime toliko faktora utjece na cijenu pojedinog uredjaja tako da nijedna lista tu ne pomaze.
Pojedini uredjaji postignu zacudjujuce nisku cijenu (npr. gramofon SR838 u Italiji, vrlo dobro ocuvan, ispravan, u prvoj turi nije prodan za 140 EUR, da bi prodavac stavio pocetnu cijenu 100 EUR i prodan za malo vise od 110 EUR!?! A uobicajne cijene za taj gramofon su 400 - 500 EUR).
Meni je najmrze kada me netko pita koliko vrijedi neki uredjaj (ne moj, nego neciji), ja redovito ne ogovaram na takva pitanja, jer jednostavno najvazniji faktor, a to je kolika je zelja nekoga da posjeduje takav uredjaj a onda njegove financijske mogucnosti, ja ne znam, pa tako onda i ne mogu procjeniti navedeni uredjaj.
Ja onaj Sanyo JCX2250 kojeg sam dobio na poklon, sam sredio ko da vrijedi 1000 EUR, jer je meni osobno drag, a da ga idem prodat, i to ovako sredjenog, ako bi uhvatio 80 EUR (eno na njuskalu JCX2400 za nekih 650 kn!)... no mene to ne briga, jer MENI vrijedi!
Posljednja izmjena: 08 Stu 2014 06:50 od Kale.

Koliko zapravo vrijede vaši vintage HIFI uređaji? 08 Stu 2014 07:04 #9087

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
No ima tu jedan dodatak... ako bi slucajno isao prodavati taj JCX2250, normalno onda tu taj osobni faktor vrijednosti u prodajnoj cijeni uredjaja ne igra neki vazan faktor nekome ko ga zeli kupiti.
Posljednja izmjena: 08 Stu 2014 07:05 od Kale.

Koliko zapravo vrijede vaši vintage HIFI uređaji? 08 Stu 2014 07:56 #9088

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Da, točno! Upravo tako Kale!
htomasov
  • Stranica:
  • 1
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.168 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register