Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Marantz 2238B WC22

Marantz 2238B WC22 02 Velj 2015 14:44 #9740

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kale wrote:
Evo samo napomena... jel vidite di se grijesi sa ovim LED pozadinskim osvjetljenjima? Kod Abbya je zaruljica, a kod htomasova je LED.
Dakle, ne valja stavljati hiper ultra bright ledice, vec jacina svjetla treba odgovarati sto blize originalu. Ako je pozadinsko svjetlo prejako (iako je iste boje), dobiva se presijavanje na plexiju, i onda to nije to! Ako se i koristi LED, bolje malo prigusiti intezitet svjetla da se sprijeci preljevanje po cijelom plexiju.
:da: Kale potpuno si u pravu! Na ovome mome 2238B je LED, ali smanjio sam intenzitet svjetla jer bi prejako to bliještalo! Na slikama je gore nego u stvarnosti! Uživo je sasvim lijepo, ali ton plave boje skale je drugačiji sa LED-om Kod LED-a je skala tamno plava, a kod originalnih žaruljica boja skale je tirkizno plava (vuče na zeleno). Iskreno puno ljepša je ta tirkizna boja, ali kada uzmem u obzir da mi je taj Marantz u kutiji i da se originalne žarulje jako griju, bolje da je LED! Inače nisam stavio LED u svaki Marantz koji imam! U zadnje vrijeme mijenjam samo žaruljice i stavljam najbliže originalu što sam našao, a to su osigurač žaruljice 8V i 250 mA, a originalne su mislim bile 200 mA (no te nisam mogao naći).
htomasov
Posljednja izmjena: 02 Velj 2015 14:57 od htomasov.
Administrator je zabranio postanje.

Marantz 2238B WC22 02 Velj 2015 14:53 #9741

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Abraxas wrote:
htomasov - kriv si, preciznije rečeno ova tema i tvoje slikice! :kiss:

Bilo je to jače od mene i evo posljedice:

22381.jpg
Čestitam! :bravo: :care: :da: Taj mali 2238B je jako lijep uređaj! Prekrasno svira! Vidim da mu radi stereo što je dosta bitno na tom modelu. Navodno da je sa tim stereo dekoderom problem ako je pokvaren, no to će znati Kale! Moj je isto ispravan! Doduše moj 2238B je bio kao nov kada sam ga našao. On mi je također jedan od češće spojenih receiver! Izvana je izgledom jednak Marantzu 2265B! 2238B je jedan od prodavanijih modela toga doba jer je bio dostupan cijenom, a opet je bio dovoljno moćan! Još jednom čestitam! Smatram da svaki istinski ljubitelj sedamdesetih godina i uređaja toga doba mora, ali baš mora imati ponekoga Marantza! Bez Marantza vintage audiofilija nema smisla!
htomasov
Posljednja izmjena: 02 Velj 2015 14:54 od htomasov.

Marantz 2238B WC22 02 Velj 2015 16:39 #9743

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
A evo ja imam jednog:

MARANTZSD4000.jpg

:hi:
samo glazbu slusam :)

Marantz 2238B WC22 03 Velj 2015 03:37 #9746

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Baš čudan ovaj tvoj 2238B, nisam još takvog videl :hmm: :)

Marantz 2238B WC22 03 Velj 2015 03:47 #9747

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
htomasov wrote:

Čestitam! :bravo: :care: :da: Taj mali 2238B je jako lijep uređaj! Prekrasno svira! Vidim da mu radi stereo što je dosta bitno na tom modelu. Navodno da je sa tim stereo dekoderom problem ako je pokvaren, no to će znati Kale! Moj je isto ispravan! Doduše moj 2238B je bio kao nov kada sam ga našao. On mi je također jedan od češće spojenih receiver! Izvana je izgledom jednak Marantzu 2265B! 2238B je jedan od prodavanijih modela toga doba jer je bio dostupan cijenom, a opet je bio dovoljno moćan! Još jednom čestitam! Smatram da svaki istinski ljubitelj sedamdesetih godina i uređaja toga doba mora, ali baš mora imati ponekoga Marantza! Bez Marantza vintage audiofilija nema smisla!

Pa evo i ovaj moj primjerak je skoro kao nov i potpuno ispravan, trebalo je samo promijeniti lampe.
Srećom imam na zalihama i nešto tih Marantzovih lampica pa je za sada sve OK. Refresh će malo pričekati dok se ne stvori malo više vremena.

marantz1.jpg

Marantz 2238B WC22 03 Velj 2015 03:50 #9748

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Nove lampice i odmah je još ljepši :obrva:

22384.jpg

Marantz 2238B WC22 03 Velj 2015 04:02 #9749

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Evo da i ja zakeljim nešto slika da uz htomasova upotpunimo umjetnički dojam :)

P.S.
Zadnja slikica je samo za Kaleta ( led or bulb ) ;)

marantz2.jpg

marantz4.jpg

marantz3.jpg

Naravno - Lampice :kiss:

Marantz 2238B WC22 03 Velj 2015 05:18 #9750

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Abraxas wrote:
Evo da i ja zakeljim nešto slika da uz htomasova upotpunimo umjetnički dojam :)

P.S.
Zadnja slikica je samo za Kaleta ( led or bulb ) ;)

marantz2.jpg

marantz4.jpg

marantz3.jpg

Naravno - Lampice :kiss:
:bravo: :bravo: :bravo: Čestitam! Stvarno je kao novi! A gdje si ga nabavio?
htomasov

Marantz 2238B WC22 03 Velj 2015 14:53 #9753

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Abraxas wrote:

marantz3.jpg

Što ponestalo lampica za tuning prozorčić :)

Marantz 2238B WC22 04 Velj 2015 04:01 #9756

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
@htomasov
Došao je iz Hungary, prodavač je izvjesio poštenu cijenu i još je pred kraj aukcije spustio, tako da nisam previše razmišljao.
Imao je i opciju ponude, ali kako rekoh cijena mi je bila OK. a bilo je i nešto tih ponuda pa da ne izvisim pritisnuh specijalnu tipku na tipkovnici - BYNOW.

Ostalo je povijest :)
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.167 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register