Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Održavanje zvučnika

Održavanje zvučnika 24 Velj 2014 18:40 #7205

Molio bi iskusnije u ovo branši da mi kažu škodi li s čime namazat polipropilensku membranu i gumene ovjese bas zvučnika?
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

Održavanje zvučnika 24 Velj 2014 21:19 #7206

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Depeche Mode 1 wrote:
Molio bi iskusnije u ovo branši da mi kažu škodi li s čime namazat polipropilensku membranu i gumene ovjese bas zvučnika?

Ako nisu oštećeni ne bi ih dirao osim čišćenja moguće prašine.

Održavanje zvučnika 24 Velj 2014 21:32 #7207

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Koji je razlog za premazivanje?

Održavanje zvučnika 25 Velj 2014 11:14 #7211

Ma čisto malo da ona stara gumetina ovjesa dobije malo elastičnosti i sjaja i membrana možda...stara je to kutijetina od malog Kef C 30
Pere!

Održavanje zvučnika 25 Velj 2014 11:47 #7212

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
U tom slučaju čini mi se da je idealno sredstvo Glicerin.
I to čisti, ne onaj razrijeđeni na praonici automobila,iako bi bila baza doći sa prljavim autom,
izvaditi zvučnike iz portapaka, namazati ih priloženim pinelom (oće reć kistom) i
udaljiti se uz škripu guma i zabezeknute poglede ekipe koja "polira" svog metalnog ljubimca.
Baj d vej, tu se može (već za 2 kune) i usisati prašina sa Vaših omiljenih kutija.
Glicerin je idealno sredstvo za produžetak života gumenih proizvoda.
Napomena- ne pušiti i rukovati otvorenim plamenom.

Održavanje zvučnika 25 Velj 2014 14:28 #7213

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Depeche Mode 1 wrote:
Ma čisto malo da ona stara gumetina ovjesa dobije malo elastičnosti i sjaja i membrana možda...stara je to kutijetina od malog Kef C 30
Dobro ti je archi napisao. Ne čačkaj mečku.

Održavanje zvučnika 25 Velj 2014 15:18 #7214

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Priznajem da sam i sam pokušao gumeni ovjes malo očistiti sa Sprejem Gummipflege koji je neka vrsta alkoholnog spreja i to tako da sam nasprejao u posudicu i onda s malim kistom oprezno namazao na gumu te onda čistio krpicom, ali to je sprej više za gumene prijenose koji s vremenom pokupe sloj koji postane gladak. Uglavnom za čišćenje, a ne za vraćanje elastičnosti. Mora se biti oprezan da ne dođe u kontakt s ljepilom na ovjesu. Glicerin nisam probao, ali se pitam da li su tako sjajni izgledali kad su bili novi i da li će naškoditi ljepilu.

Održavanje zvučnika 25 Velj 2014 15:48 #7215

Ma nema zla...malo san po tkanini razmaza neke pjene Tyre care...ima isti efekt kao sprej i u laganom sloji namazao po gumi...to je to. Ništa se tragično nije dogodilo....ma pizdarije.
Pere!
  • Stranica:
  • 1
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.189 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register