Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 01:00 #8077

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Administrator je zabranio postanje.

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 11:59 #8079

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Kada sam,davnih godina,imao Tandberg 330,sin mi je(imao oko 4 god) stalno govorio da uključim Tanderberger,jer mu iglice idu(Vu metri).Inače kazetofon je zvukovno bio mrak,tehnički je imao nepojmljivu manu,da mi niti danas nije jasno kakvu kvalificiranost su imali mudrijaši koji su ga napravili.
Alea iacta est !(DES)

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 13:51 #8080

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 14:39 #8081

E viš ovak bi trebalo ova priča izgledati , znači ak netko ima nekakvo iskustvo nek komentira, nemojte ko na vrućoj temi :) ;)

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 15:39 #8082

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 16:47 #8083

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
Archie wrote:
samo glazbu slusam :)
Posljednja izmjena: 07 Srp 2014 16:48 od maltus.

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 16:48 #8084

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
catalyst wrote:
Kada sam,davnih godina,imao Tandberg 330,sin mi je(imao oko 4 god) stalno govorio da uključim Tanderberger,jer mu iglice idu(Vu metri).Inače kazetofon je zvukovno bio mrak,tehnički je imao nepojmljivu manu,da mi niti danas nije jasno kakvu kvalificiranost su imali mudrijaši koji su ga napravili.

M-da, njihov/tvoj meg jos i danas nije u funkciji....
Jednostavno ne mogu dokuciti zasto ne drzi brzinu :angry:
samo glazbu slusam :)

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 19:00 #8085

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Marijane,ne znam na što si mislio,Akai MEG radi kao urica.Tandberg je davno prodan jednom hifisti u Splitu,TOČNO se zna što ne valja:pri svakoj funkciji play ili rec,cijeli sistem kazete se zabijao jako čujno u capstane.Nakon više godina,od tih udaraca(hebem ih blesave)ležajevi capstana ,koji su od fosforne bronze su dobili luft,i to je bit problema.Meni se nije dalo to davati na tokarenje ,premda sam imao ljude koji to znaju,a onda su i radili u remontnom zavodu kod vojske.Šteta,kazete koje su tada snimljene sa Dolby B sviraju i sada na Sony kazetašu,kao sa su snimljene jučer.
Alea iacta est !(DES)

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 19:26 #8086

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 07 Srp 2014 19:40 #8087

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
catalyst wrote:
Marijane,ne znam na što si mislio,Akai MEG radi kao urica.Tandberg je davno prodan jednom hifisti u Splitu,TOČNO se zna što ne valja:pri svakoj funkciji play ili rec,cijeli sistem kazete se zabijao jako čujno u capstane.Nakon više godina,od tih udaraca(hebem ih blesave)ležajevi capstana ,koji su od fosforne bronze su dobili luft,i to je bit problema.Meni se nije dalo to davati na tokarenje ,premda sam imao ljude koji to znaju,a onda su i radili u remontnom zavodu kod vojske.Šteta,kazete koje su tada snimljene sa Dolby B sviraju i sada na Sony kazetašu,kao sa su snimljene jučer.

Sedamdesetih je je bilo uobičajeno i najčešće upotrijebljeno rješenje da bolji kazići imaju te ogromne solenoide (elektromagnete) za podizanje sklopa s glavama. To elektromehaničko rješenje je napušteno. Kod većine je dobro radilo, ali očito je bilo nekih problema oko implementacije istoga odnosno kvarova koji su nastajali tokom vremena. Kod Sansuijevog kazića SC-5100 lupalo je poprilično, ali nisam nikad čuo da se netko žalio. U slijedećoj seriji SC-5300 već je manje lupalo iako je koristio slično rješenje.
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.223 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register