catalyst wrote:
Marijane,ne znam na što si mislio,Akai MEG radi kao urica.Tandberg je davno prodan jednom hifisti u Splitu,TOČNO se zna što ne valja:pri svakoj funkciji play ili rec,cijeli sistem kazete se zabijao jako čujno u capstane.Nakon više godina,od tih udaraca(hebem ih blesave)ležajevi capstana ,koji su od fosforne bronze su dobili luft,i to je bit problema.Meni se nije dalo to davati na tokarenje ,premda sam imao ljude koji to znaju,a onda su i radili u remontnom zavodu kod vojske.Šteta,kazete koje su tada snimljene sa Dolby B sviraju i sada na Sony kazetašu,kao sa su snimljene jučer.
Sedamdesetih je je bilo uobičajeno i najčešće upotrijebljeno rješenje da bolji kazići imaju te ogromne solenoide (elektromagnete) za podizanje sklopa s glavama. To elektromehaničko rješenje je napušteno. Kod većine je dobro radilo, ali očito je bilo nekih problema oko implementacije istoga odnosno kvarova koji su nastajali tokom vremena. Kod Sansuijevog kazića SC-5100 lupalo je poprilično, ali nisam nikad čuo da se netko žalio. U slijedećoj seriji SC-5300 već je manje lupalo iako je koristio slično rješenje.