catalyst wrote:
Analogija,sve ti potpisujem,osim Shure V 15 typ 3,to je bilo ordinarno smeće,imao sam dugo to(nažalost
),toliko loša ,a razvikana zvučnica.Ukratko MM užas.Neka Archie nađe Sonus gold blue label.E Ta je bila misaona imenica za MM zvučnice.A sve su one jad i bijeda naspram MC.Kada su one nastupile,ove su prve zaista postale povijest za reprodukciju sa Lp-a.I Btw imao Pickering,isto bez veze.Ustvari MM je samo jedna jadna prelazna faza prema vrhuncu zvučnica(MC).Dugo sam imao gramofone i razne zvučnice,u biti sve ono što Archie ovdje stavlja.Kada na to sada gledam,dođe mi da zaplačem,gdje sam bacao novac.Bez obzira što si ti nostalgičar,to je jedno vrijeme koje je najbolje zaboraviti što prije.Nema to veze sa hifom i vjernom reprodukcijom uopće,a to što govore na drugim forumima o megijima i gramofonima,meni liči na otkrivanje gejzira na Islandu.
Ja tu zvučnicu nisam nikada ima,ali sam čita da je ta zvučnica bila revolucionarna za MM zvučnice u vrijeme kad je izašla(1973).Kad sam dobija taj muzički centar SANYO GXT 5000, na njemu je bila njihova originalna zvučnica.Onda mi je otac donija Shurovu 75-icu koja je to bila razlika,ka nebo izemlja.Audiofilskim žargonom MM zvučnice su manje zahtjevne u pogledu namještanja,dok su MC zvučnice zahtijevnije i svaka se greška zvučno plaća. Ja jesam ima najbolju zvučnicu koju sam čuja, a to je MC zvučnica PIONEER PC-50MC,danas mi je DENON DL 160 MC-High outputJa jesam nostalgičar i to vrijeme ne mogu zaboraviti jer sam bija mlad i guta san uređaje stranih firmi u našim izlozima.Zato mi jesu ti uređaji danas po guštu(zvukovno i vizuelno).