Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 23 Tra 2014 11:32 #7558

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Administrator je zabranio postanje.

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 23 Tra 2014 16:07 #7559

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 23 Tra 2014 20:01 #7560

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 24 Tra 2014 12:16 #7562

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 24 Tra 2014 16:16 #7563

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Osnivač KLH je legendarni Henry Kloss (1929.-2002.), (studirao na MIT-u, ali nije nikad diplomirao), neumorni audio inženjer i inovator koji je uveo "acoustic suspension speaker" dugohodne membrane s mekanim ovjesom, isto tako ga povezuju sa nastankom Hi-Fi cassette decka.
Prije nego je osnovao KLH bio je suosnivač u Acoustic Research-u i radio je na kutijama AR Model 1 koje su promijenile svijet zvučnika. Zvučnici su sa mekanim ovjesom postajali manji i pristupačniji za kućnu upotrebu. Nakon nekoliko uspješnih modela zvučnika KLH tvrtku je preuzeo Singer Corp. 1964., a Kloss se bacio na druge proizvode, gramofone, magnetofone kolutaše te je sa Ray Dolby-em je radio na Dolby Noise Reduction sustavu. Krajem šezdesetih odlazi iz KLH i firma prelazi u ruke Japanaca, Kyocera Ltd. koja 1989. napušta audio program.
Osniva Advent Corporation 1967. i sa dosta uspješnim modelima dobro konkurira kvalitetom i nižom cijenom AR-u. Sedamdesetih radi na usavršavanju kazetofona i uvođenju u Hi-Fi vode. Nakon odlaska iz Adventa tvrtka 1981. odlazi u stečaj.
1977. osniva Kloss Video Corporation i radi na projekcijskom videu i također radi inovacije.
1988. osniva Cambridge SoundWorks relativno uspješnu firmu koja 1998. prelazi pod Creative Technology.
Nakon umirovljenja i pred kraj života 2000. osniva Tivoli Audio i predstavlja mali radio prijemnik koji ima MOSFET tehnologiju radi bolje selektivnosti.
Kloss je jedan od prvih koji su ušli u Hall Of Fame, Consumer Electronics Association.
Ako nekoga zanima još koja riječ o ovom osebujnom čovjeku dobro je pročitati:
www.onhifi.com/features/20020215.htm

Posljednja izmjena: 24 Tra 2014 16:18 od Archie.

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 24 Tra 2014 18:34 #7564

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Idemo redom:

-Sony je izgleda ima impozantnu ergelu gramofona :shok: ,čini mi se da su i danas na cijeni pogotovo PX-S7
-Shure V15 III,legendarna zvučnica :kiss: ,bila je nprikosnovena 70-ih uz njihovu 75-icu koja je bila "plug and play" koju sam imao.
-Lenco je bija poznat za gramofone,ali i receiveri ne izgledaju loše.
-Jako interesantna priča o Klosu,s guštom sam je čita :thumbup: .

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 24 Tra 2014 21:20 #7567

• catalyst
  • catalyst's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 5
Analogija,sve ti potpisujem,osim Shure V 15 typ 3,to je bilo ordinarno smeće,imao sam dugo to(nažalost
),toliko loša ,a razvikana zvučnica.Ukratko MM užas.Neka Archie nađe Sonus gold blue label.E Ta je bila misaona imenica za MM zvučnice.A sve su one jad i bijeda naspram MC.Kada su one nastupile,ove su prve zaista postale povijest za reprodukciju sa Lp-a.I Btw imao Pickering,isto bez veze.Ustvari MM je samo jedna jadna prelazna faza prema vrhuncu zvučnica(MC).Dugo sam imao gramofone i razne zvučnice,u biti sve ono što Archie ovdje stavlja.Kada na to sada gledam,dođe mi da zaplačem,gdje sam bacao novac.Bez obzira što si ti nostalgičar,to je jedno vrijeme koje je najbolje zaboraviti što prije.Nema to veze sa hifom i vjernom reprodukcijom uopće,a to što govore na drugim forumima o megijima i gramofonima,meni liči na otkrivanje gejzira na Islandu.
Alea iacta est !(DES)

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 25 Tra 2014 10:50 #7568

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 25 Tra 2014 11:28 #7569

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 25 Tra 2014 16:34 #7570

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.256 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register