Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Vintage HI-FI show

Vintage HI-FI show 23 Sij 2014 18:23 #6961

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Prijatelju moj, a sta ti mogu kazati... ja sam cak bio cvrsto odlucio da cu stati sa ovim, jer mi zaista oduzima puno vremena, a imam i na mojim uredjajima dovrsiti posao. Da samo znas u kakvom je stanju spremljen izlaz od mog drugog G22000 receivera, prosto me i strah pogledadi ga u ormaru.
Stoga, a sto ti mogu kazati...nista sigurno, i nista opipljivo.

A sto se tice tvog rada na pojacalu, pa naravno da bi bilo zanimljivo viditi o cemu se to radi, ali u zasebnoj temi. Steta da se post izgubi u moru drugis postova...
Administrator je zabranio postanje.

Vintage HI-FI show 24 Sij 2014 03:52 #6974

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
dvv wrote:
Ijao majko moja, ala sam ja retrogradan!

Ljudi organizuju čitave sajmove vintage opreme, a ja prodajem delove moje kolekcije. Skroz naopako. A šta ću, nakotilo se gamadi po ormanima, nemam više gde da ih držim. A ionako prodajem samo duplikte. :)

Ajme dvv, pa jesi li to stvarno ti, da nije neka skupina belosvetskih hakera klonirala tvoj profil :)
Pa navrati malo češće, nas je malo al zato ne ujedamo i možemo pisat što nas volja. Čista demokracija na delu, imaš temu resto - uz duvan i kafu, pa tamo možemo bajati o svemu i svačemu, pa čak i o Marantzu :) :)

Vintage HI-FI show 24 Sij 2014 10:01 #6979

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Znaš, mi se zezamo sa Marantz vs Sansui i tome slično, ali moram ti reći da što sam stariji, sve više i više poštujem te stare uređaje. Stvarno su bili mnogo, ali MNOGO bolje napravljeni od ovih novih. I to ne kod firme A ili B, nego je opšti prag bio postavljen daleko više.

Pa pođi samo od trafoa. Gledan ove danas, svi su srećni kada ti kažu da su ugradili trafo od 300 VA, a gledam u mom Marantz 170DC pojačavaču snage, ima nominalno manji izlaz, ali ima trafo od knap preko 500 VA. Ista pesma moj H/K 680. Brate, ima odakle da povuče struju a da mu napon ne padne.

Ovo danas mi liči na filmske kulise - bitno je da ima mikrokontroler firme ABC, displej, daljinsku komandu, dakle da LIČI na nešto, a kako stvarno jeste izuntra, ma ko te pita.
Posljednja izmjena: 24 Sij 2014 10:02 od dvv.

Vintage HI-FI show 24 Sij 2014 10:39 #6980

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
@dvv
Slažem se sa gore napisanim... dez daljinaca ništa . Pa kako ćeš inače promijeniti pjesmu koja ti se ne sviđa iz WC-a .....ako nema daljinca moraš stati ,pretrčati po kući okrentui stranu i trk nazad tamo di si stao. :rofl:

Vintage HI-FI show 24 Sij 2014 17:09 #6983

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Stvarno ne bih znao da ti kažem.

Meni je sve udaljeno oko 30 cm od ruku, pa mi daljinac treba isto kao i rupa u glavi. :)

Vintage HI-FI show 24 Sij 2014 18:14 #6984

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kad smo već kod daljinaca..... čudi me da već nije netko postavio tezu da se audio uređaji bolje čuju preko daljinskog upravljača.... :rofl:
A sad za ozbiljno .Ja se već par godina više zabavljam sa gramofonom nego CDP-om. Primjetio sam da puno više pažnje posvećujem, muzici / zvuku kada slušam gramofon nego CDP. a za to je kriv daljinski upravljač . Komoditet koji pruža daljinac daje mi mobilnost (malo bi piškio malo bi kakio pa daj malo slatko ....) i nekako nisam toliko prisutan kao kad slušam gramofon.Koji za razliku od CDP nema nikakav komoditet pogotovo ako slušaš singlice :rofl: stalno moraš biti na stand by :) ... Zato ako hoćete biti zdravi,vitki, uživati u zvuku i muzici f.off daljinac. :)

Vintage HI-FI show 25 Sij 2014 19:30 #6991

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Ja volim usporediti vintage HiFi i moderni HiFi isto kao kamin i High Tech Multi Inverter Klima uredaj... griju i jedno i drugo, ali kamin... vatra, pucketanje, zerava, miris drva... ma toplina te obuhvati cim ga gledas.... a klima urejdjaj, pametna, sve sama regulira, filtrira, grije... ali sta bi mi u Dalmaciji kazali; niti prdi niti smrdi :) :)
Posljednja izmjena: 25 Sij 2014 19:31 od Kale.

Vintage HI-FI show 25 Sij 2014 21:23 #6992

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Kale wrote:
Ja volim usporediti vintage HiFi i moderni HiFi isto kao kamin i High Tech Multi Inverter Klima uredaj... griju i jedno i drugo, ali kamin... vatra, pucketanje, zerava, miris drva... ma toplina te obuhvati cim ga gledas.... a klima urejdjaj, pametna, sve sama regulira, filtrira, grije... ali sta bi mi u Dalmaciji kazali; niti prdi niti smrdi :) :)

Jeste, samo Kale, šta bi vi u Dalmaciji rekli na lito vilovito, kada triba hladiti? Opet kamin? :) :) :)

Ja na primer u sobi imam temp. diferencijal od +5...6 st. C u odnosu na spolja, ako je napolju 35, kod mene u sobi je 40...41, zagreje se beton, da poludiš. Bez klime mogu da se ubijem. Ma, imam po jednu klimu u svakoj od tri sobe, dobro, delimično je to i zbog rasporeda prostorjia. A i što da ne, u svakoj sobi imam i po jedan vintage audio sistem, ako je demokratija onda i klime imaju ista prava kao i audio.
Posljednja izmjena: 25 Sij 2014 21:26 od dvv.
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.163 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register