Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: KEF 104/2

KEF 104/2 31 Pro 2013 17:35 #6872

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
S kojim pojačalom se tjera 104.2?
Administrator je zabranio postanje.

KEF 104/2 31 Pro 2013 17:40 #6873

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Lijepo goya... ajd lijepo je cuti da prica ipak ima sretan zavrsetak. Aj nabaci par slicica... a i mene interesira sta goni te KEF-ove.

KEF 104/2 02 Sij 2014 11:14 #6885

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Dečki,

Bow wazoo
bowwazoo.jpg

pojačalo je možda po deklariranoj snazi malo slabo (50W/8ohm ili 90W/4ohm), ali puno je struje i stvarno je odlično pa to ne bi trebao biti problem.

Sinoć samo ponovo do 3 ujutro slušao mjuzu i paralelno preslušavao CS5 i 104/2 i pobjedu je odnio CS5. Timbar je jednostavno bolji i više se osjeća prisutnost glazbenika u sobi, jednostavno bolje prenosi emocije. U neamplificiranoj glazbi je bitno prirodniji, dok ako pričamo o nešto žešćoj mjuzi onda tu ipak pobjedu odnosi 104/2.

E sad, CS5 su da tako kažem novi, a 104/2 tek čeka obnova. Pretpostavljam da elementi skretnice stari cca 30-ak godine ipak igraju ulogu u sadašnjim performansama. Možda vaše stručno mišljenje?

Malo ću ih poslikati (za sada bez otvaranja) pa zaljepim...

KEF 104/2 02 Sij 2014 22:54 #6891

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
104.2 bi trebao pomesti CS5. No naravno, previše je nepoznanica u igri. Stanje zvučnika, interakcija sa pojačalom, ukus slušača, kabeli, korištenje KUBE-a... itd..itd..
pojačalo mi se ne čini najidealniji izbor no ipak tipujem na generalno stanje zvučnika. Tko zna jeli što prčkano a kod tako složenog zvučnika to može bit fatalno. Bilo bi sjajno dokopati se sheme skretnice 104.2 i promjeniti kondenzatore i to sve do jednoga. Možda je i tiskana pločica u banani...

KEF 104/2 03 Sij 2014 10:21 #6892

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Da i ja nekako vjerujem da bi škatulje trebalo refreshati, prije svega mislim na skretnice, visokotonce (rashladna tekućina) i jasno zamijeniti spužvice oko kalote. Jedan dio toga mogu napraviti sam, a za ostalo moram potražiti pomoć. Ekipa, tu trebam vas, odnosno možete li mi možda nekoga preporučiti tko bi stvarno znao što radi?! :hmm:

KEF 104/2 03 Sij 2014 19:10 #6895

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Mislim da tvoje pojačalo baš i nije optimalan partner za 104.2. KEF zahtjeva snažna i kvalitetna pojačala, u tvom slučaju barem nekih cca 100 watta/8ohma...
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

KEF 104/2 07 Sij 2014 09:27 #6905

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Moguće da pojačalo nema sinergiju sa 104/2, ali snaga definitivno nije u pitanju. Mislim da je SND u pravu to jest da zvučnike treba refreshati. Inače preko vikanda sam ih malo "otvorio" i očito je da sam ja bio prvi u tome. Sve je vizuelno kao novo (osim već navedenih spužvica) i netaknuto, ali to ne znači da se vrijednosti u kondenzatorima nisu s vremenom promijenile. Kada sam smjestio zvučnike napokon na pravo mjesto, skinuo sam zaštitne plastike sa šiljaka i stvarno do sada nikad nisam čuo toliku promjenu na bolje, a nije da nije prošlo zvučnika kroz moje ruke. U načelu zvučnici svakim danom sve bolje "rade", a mogući je razlog i taj da ih bivši vlasnik i nije previše slušao, a možda ih nije i koji put malo "raspuhao". Svakako ne mogu reći da zvučnici nisu dobri, ali očekivao sam više i mislim da stvarno i mogu dati više, ali očito se oko toga treba malo potruditi. Jasno s vremenom se može nabaviti i kompatibilnije pojačalo (ako je to uopće problem), ali nagle promjene nikad nisu dobre, stoga korak po korak ...
Posljednja izmjena: 07 Sij 2014 09:30 od goya.

KEF 104/2 09 Sij 2014 09:46 #6912

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Dobar jutar!

Krenuo sam u refreshanje prvim i njjednostavnijim zahvatom, odnosno uklonio sam stari ferrofluid iz visokotonaca i dogodio se nevjerojatan napredak u zvuku. Sve je sjelo na svoje mjesto i sada kao da slušam druge zvučnike. Svo razočaranje koje sam osjetio kada sam prvi put doma poslušao zvučnike zamijenio je upravo suprotan osjećaj. :rolol:

KEF 104/2 09 Sij 2014 21:30 #6914

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Posušilo se? ;)
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.155 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register