Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Rotel Big Receiver

Rotel Big Receiver 20 Velj 2012 23:03 #337

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Mora se priznati da je i Rotel imao dva modela Big Receivera koja vrijedi zapamtiti. Bili su to RX-1203 i grandiozni RX-1603. Ovaj zadnji, evo pojavljuje se na jednoj aukciji.

Administrator je zabranio postanje.

Odg: Rotel Big Receiver 21 Velj 2012 11:30 #348

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Baš lepo, ali koliko se sećam, njegov zvuk je sem snage nudio malo toga.

Odg: Rotel Big Receiver 21 Velj 2012 14:25 #353

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Dosta žestoka cjena za tu kategoriju. Koliko znam bilo je i jačih receivera od njega, pa i neki modeli od Marantzs...
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Odg: Rotel Big Receiver 21 Velj 2012 15:02 #355

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
dvv wrote:
Baš lepo, ali koliko se sećam, njegov zvuk je sem snage nudio malo toga.

zdravo dvv...odkud ti u ovim krajevima?? :)

ne znam kako zvuči (jesi li ga ti čuo,ili samo po pričama?),ali za malo sam jednog "odradio" prije neku godinu.

Odg: Rotel Big Receiver 21 Velj 2012 16:51 #361

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Htio sam se samo podsjetiti na jedan momenat u periodu Hi-FI prošlosti kad su big receiveri dotjerani do maksimuma, manje ili više uspješno, a ne o kvaliteti zvuka jer u biti sam kolekcionar vintage uređaja bez obzira na kvalitetu zvuka. Nekako mi je bitniji izgled i dizajn odnosno njegova pojava, te stanje uređaja, vrlo subjektivno odabiranje, ali to nas čini sretnima.

RX-1203

Odg: Rotel Big Receiver 23 Velj 2012 21:11 #515

• dvv
  • dvv's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
pepa wrote:
zdravo dvv...odkud ti u ovim krajevima?? :)

ne znam kako zvuči (jesi li ga ti čuo,ili samo po pričama?),ali za malo sam jednog "odradio" prije neku godinu.

Pa i ja volim tople krajeve ...

Čuo ga svojevremeno, imao ga je jedan drugar, inače freak na receivere, ne znam da li postoji neki iole poznatiji koji nije imao.

Reći da ga se "sećam" bi bila laž, akustička memorija traje jedva 15 minuta, kakvih crnih 30-ak godina, sećam se više mog doživljaja nego samog zvzka, naravno. Znam da sam pomislio da on nema šta da traži sa bilo kojim malo boljim Marantz modelom, mada valja priznati i to da je Marantz bio Gospod Bog za receivere.

Odg: Rotel Big Receiver 23 Velj 2012 21:33 #517

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
dvv,moja iskustva sa Marantz-om tog doba i nisu baš bogzna kakva.Već sam to bio pisao po forumima,imah onaj mali 2252B i osim atraktivnog izgleda moram priznati da je sve ostalo (prije svega mislim na zvuk) bilo poražavajuće.U isto vrijeme je kod mene bio i Grundig R2000 koji ga je prešišao po svim parametrima (mislim da su tada kod mene bili mali samostojeći AR zvučnici).Moram napomenuti da su oba uređaja bila nedirana...u originalnom stanju.

Rotel B780...e to je komad risivera koji bi opet nabavio (da nema Sansui-a) :kiss:
  • Stranica:
  • 1
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.172 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register