Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Novi zvučnici

Novi zvučnici 12 Ruj 2015 18:10 #10710

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Volim brisa?e i žute lampice
Evo da podjelim svoju radost s Vama .
Napokon nakon četri godine traženja stigli
Ovo je zvučnik koji sam imao prilike slušat na sajmu kad je tek izašao u kombinaciji s krell izlazom nakon čega sam sebi reka imat ču ih kad tad.
Sonus Faber Cremona M u Graphite finišu.
Zvučnici su u stanju kao novi 10 od 10.

IMG_8846.jpg
Administrator je zabranio postanje.

Novi zvučnici 13 Ruj 2015 04:12 #10711

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Wow, sve čestitke na ovim prekokrasnim prinovama, baš mi je drago kad se nekome ostvare snovi unatoč ovim "šugavim" vremenima :thumbup:
Nekako mi se čini da boluješ od iste bolesti kao i ja, volem stare sprave, ali ni ove novije mi nisu mrske :)

Svakako napiši koju kad ih pustiš u pogon i naravno pokoja slika neće biti na odmet.

P.S. Jesu li to kutije iz oglasnika (Slovenija) ?

Novi zvučnici 13 Ruj 2015 10:51 #10712

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
:care: :thumbup:

Novi zvučnici 13 Ruj 2015 12:52 #10713

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Ne nisu one iz slovenije, taman sam bio u pregovorima za cijenu i transport slovenskih kad se pojave jedne u Splitu .
Prvi vlasnik svirale gotovo ništa stanje 10 od 10 sav pripadajuči materijal i original pakovanje . Imao sam još jedne u opciji iz španjolske al mi je transport bia skup.
Tako da su pale splitske ,s njima u auto pa doma.
Nažalost ne mogu ih odmah pustit u rad jer mi se stan renovira a i je poslom malo odsutan.
Za jedno misec danana kada novi parket se osuši na njega če prvo sjesti Cremonice pa če mod d se zaigramo s amp-ovima kabelima i ostalim radostima da vidimo šta če najbolje sjest.
Hvala na čestitkama

Novi zvučnici 26 Lis 2015 11:35 #10824

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Evo napokon doša i taj dan seidbe u novi stan.
Nakon misec dana Cremone su izašle iz kutija.
Za sad je spojena samo digitala za prvu ruku .
Prilozi:

Novi zvučnici 26 Lis 2015 22:24 #10826

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Wow :huh: koja dobra prostorija za uživanje u muzici.Big Game da li je to samo za slušanje ili..... :hmm:

Novi zvučnici 27 Lis 2015 13:33 #10827

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Za slušanje i gledanje :rolol:

Novi zvučnici 04 Svi 2016 17:12 #11417

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Pošto je davni san ostvaren te su Cremone M došle doma počeli smo ugodno druženje.
Ovo mi je treči tj četvrti set sonusa koje imam pa sam zna točno (mislia da znam) šta očekivat u svom prostoru.
Prvo se igralo s postavljanjem zvučnika u prostoru (mislim da ima još prostora za istraživanje)
Nakon postavljanja zvučnika u poziciju cca 80 cm od bočnih i stražnjih zidova započela su prva slušanja na integralnom ampu samo da vidim koliko su laki za vozit. Prvi amp koji sam uparia je Mitsubishi DA-A 10 s preampom Mitsubishi DA-P20.
Ova kombinacija pri slušanju vinyla ima nešto magično neopisivo slatko i toplo al opet jako trasparentno. Uglavnom bia sam jako zadovoljan samo sam zna da to može bit još stabilnije i brže u donjem spektru zvuka.
Potom je spojen amp Yamaha M2 koji je nadmašio po ko zna koji put moja očekivanja. Yamaha je bila dovoljno transparentna s mnogo kontrole bassa i predivnim srednjotonskim spektrom. Odlučeno ostaje.
Prilikom slušanja gramofona DA-P 20 teško nadmašiv dok kod slušanja CD-a kroz njega nisam baš smočia fotelju tako da sam za tu funkciju preampa odlučija koristit Marantz HD DAC1 (kojeg ionako koristim kao DAC) - sve je nekako čišče i detaljnije al da sam zadovoljan -NE , fali ono nešto šta daje muzici "muzikalnost" šta me tira da lupam nogom o pod dok slušam neznam kako to opisat.
Da se vratimo Cremonama M
Srednjetonski spektar je najbitniji dio ovog zvučnika za mene ,jednostavno to je to.Prirodnost vokala ,pozicija,brzina.. jednostavno opijajuče.
Bass ide dosta niže od očekivanog jako je čvrst i precizan a još uvik prirodan.
Visoki su jako dobri (mogli bi bit i bolji moćda sam se razmazia) sam prijelaz iz srednjeg u visoke funkcionira savršeno.
Zvučnik je jako muzikalan i donosi ono meni najbitnije muziku u prvom planu, nije naporan za duga slušanja ,ženske vokale ljubi.

Napomena : Svi ampovi i preampi su kompletno refreshani.
Korišteni uređaji
Yamaha M2
Mitsubishi DA-A10
Mitsubishi DA-P20
Sony XA20ES
Marantz HD DAC1
Zv.Kabel AQ Mont Blanc
Coax Cardass l15
IC AQ Columbia,Colorado,King Cobra
AC Furutech,Cardass,Wireworld

Zaključak Cremone M kao i ostali sonusi trebaju jako jako pojačalo s mnogo snage u zalihi.
Tako da sam krenia u portage za novim drugom koji če pogonit Cremone M pošto sam Yamahu i DA-P20 proba na Venere 3.0 i počelo mi sunce da sija.Znam šta sam čua i di sam pa na guzicu a to je Cremona M i Krell pa je potjera započela.
Napokon je i Krell kupljen KSA 200S :obrva:
Sada ga treba dovuči kuči i spojit u sustav i nadat se onom zvuku koji sam čua kad sam prvi put sluša Cremonu M.

Novi zvučnici 04 Svi 2016 17:23 #11418

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
IMG_1382.JPG

IMG_0462.JPG

Novi zvučnici 25 Svi 2016 11:27 #11515

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Evo još jedan dugogodišnji san se ostvario.
Krell je stigao.

IMG_1946.JPG
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.175 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register