Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: KEF Q300

KEF Q300 16 Svi 2012 14:37 #2554

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Spletom nesretnih (financijskih) okolnosti morao sam prodati JAMO d870, ali na sreću kolo sreće se okreće,pa ću uskoro imati na raspolaganju ipak nešto love za zvučnike cca 4tkn. Dakle odlučio sam se za bookself zvučnike (s obzirom na veličinu sobe i količinu šuške), a bit će spojeni na BOW Wazoo amp i Marantz cd 16...Ako idem na sigurno uz malo truda za navedeni iznos mogu kupiti JAMO D830, ali audiofilski crv mi ne da mira pa bih možda malo i eksperimentirao. U tom svom naumu došao sam na ideju da isprobam polovne elektre 806, PSB M2,...a vidjevši recenzije i KEF Q300.E sad znam da je SND imao D830, a i testirao je Q300, pa ako može koja riječ...Jasno dečki svaki savjet je dobro došao.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: KEF Q300 16 Svi 2012 17:22 #2556

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Jesi li razmišljao o AE1 Classic ?
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Odg: KEF Q300 16 Svi 2012 20:09 #2560

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Baš i ne, ali sada sam malo pogledao po forumima i čini se kao jedna od karakteristika da ih je potrebno glasno slušati, a to mi baš i ne odgovara.Hvala na prijedlogu, možda možemo i dogovoriti slušanje, ali čisto u informativne svrhe...

Odg: KEF Q300 17 Svi 2012 18:45 #2567

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Zvučnik kojeg navodim može se spojiti i na lampaša, ovisno o preferencijama. On bi po mojem sudu bio alternativa Jamo D830. Istina je da zahtijeva kvalitetniju elektroniku,a impedancijska krivulja mu ide prema gore u odnosu na konkurenciju.
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Odg: KEF Q300 18 Svi 2012 08:31 #2579

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
U svakom slučaju trebalo bi probati...Pokrenuo sam ovu temu jer sam u potrazi za zvučnicima, ali nazvao sam ju KEF Q300 iz razloga što sam dugo vremena imao razne kefove zvučnike i moram priznati da mi se njihova "filozofija" zvuka oduvijek sviđala.Moram priznati da mi je nakon dugo godina još uvijek u siječanju slušanje njihove reference sreije ONE-TWO (bas unutar kutije). Naravno moguće je da siječanja mogu s obzirom na protok vremena i prevariti, ali u ovom hobiju bitne su emocije...U glavnom rado bih poslušao što to novoga nudi KEF, ali isto tako bi i rado savjet od nekoga tko je imao prilike čuti i d830 i q300 da mi kaže da li uopće ima smisa potruditi se organizirati slušanje q300 ili je to gubitak vremena jer je d830 daleko bolji.Također moram spomenuti da mi "uhu leži" kefov princip smještanja bas/srednjetonske jedinice i visokotonske na istu os.

Odg: KEF Q300 18 Svi 2012 10:06 #2583

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
goya wrote:
U svakom slučaju trebalo bi probati...Pokrenuo sam ovu temu jer sam u potrazi za zvučnicima, ali nazvao sam ju KEF Q300 iz razloga što sam dugo vremena imao razne kefove zvučnike i moram priznati da mi se njihova "filozofija" zvuka oduvijek sviđala.Moram priznati da mi je nakon dugo godina još uvijek u siječanju slušanje njihove reference sreije ONE-TWO (bas unutar kutije). Naravno moguće je da siječanja mogu s obzirom na protok vremena i prevariti, ali u ovom hobiju bitne su emocije...U glavnom rado bih poslušao što to novoga nudi KEF, ali isto tako bi i rado savjet od nekoga tko je imao prilike čuti i d830 i q300 da mi kaže da li uopće ima smisa potruditi se organizirati slušanje q300 ili je to gubitak vremena jer je d830 daleko bolji.Također moram spomenuti da mi "uhu leži" kefov princip smještanja bas/srednjetonske jedinice i visokotonske na istu os.

Recenzirao sam KEF Q300 za ovaj site pa se neću mnogo ponavljati. Nova KEF Q serija je radikalan zaokret U KEF filozofiji. Poznati su kao konzervativna firma i upotreba aluminija i sretnice prvog reda je zaista revolucija u KEF dizajnu. Za ostalo pročitati recenziju....

dakle da se mene pita za zadanu lovu preporučio bih ne nužno ovim redom:

1. KEF Q-300

2. Sound News Falcon

3. AE-1 classic

4. Quad 12L2

eto ovo mi je prvo palo na pamet. Za falcone i 12L2 ti mogu sredit slušanje...

Pozz
Posljednja izmjena: 18 Svi 2012 10:09 od soundnewsdino.

Odg: KEF Q300 18 Svi 2012 11:34 #2584

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Dakle, isplatilo bi se poslušati!

To je odgovor kojem sam se nadao i zahvaljujem na istome.Sada ću prije nego što krenem u preslušavanje pričekati da "sjedne šuška", jer bi bilo neodgovorno da vas gnjavim organiziranjem slušanja, a onda da kažem "hvala sve je super,ali pričekajte me za novce".

Odg: KEF Q300 18 Svi 2012 20:20 #2585

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Ne brini za lovu. Doći će...
Javi se za slušanje pa ćemo dogovorit nešto... ;)

Odg: KEF Q300 21 Svi 2012 08:26 #2601

• goya
  • goya's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Može,

čujemo se za koji dan.
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.165 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register