neko je zamolio da javim dojmove pa javljam.
dakle...neznam dali sam ja antiprotivan tip ili možda čujem uvrnuto ali po četvrti puta rezultati slušanja i uparivanja Dynaudio zvučnika su u suprotnosti sa uobičajenim stavom. U kontroliranim uvjetima tj. u svojoj slušaonici do sada sam imao Focus 110, X-12, 25 anniversary i sada MB15p koji je doduše i pro game no rezultai su isti za sve...
Naravno nisam ima na raspolaganju svu amplifikaciju svijeta no ono što sam imao na raspolaganju dalo je zanimljive rezultate. Naime, čim se spomene Dynaudio gotovo svi će vam reći da bježite od cijevi ko vrag od tamjana. Posjedujem T.A.C. 88 cijevno pojačalo sa 4 x KT88 po kanalu i ono je u svim situacijama najbolje leglo uz svaki od Dynaudio modela. Doduše..to pojačalo nije malo nego ima zdravih 55 W po kanalu pa ispada da sa 55 cijevnih Watta svašta možete potjerati. Sa solid state strane konkurenciju su radili Densen beat B110, Stormaudio V-55 vertigo, Audiolab 8000M, Denon PMA-1510AE, Quad 909 itd itd...
Sa svakim isprobanim tranzistorskim pojačalom zvuk je bio nekako stisnut i suzdržan. tek uz uporabu T.A.C. 88 zvuk je dobio na slobodi i lepršavosti. istina bas je izgubio na težini ali ovaj cijevni uopće nije bio za odbaciti. Svakako treba napomenuti da se može pogriješti sa izborom izlaza na cijevnom pojačalu. Naime Dynaudio zvučnici su uglavnom 4 Ohma no to je vrlo konzervativno je je minimalna vrijednost uvijek iznad deklarirane (cca 4-4.8 Ohma). zbog toga se pokazalo bolje spajati zvučnike na 8 Ohma izvode. Ukoliko se spoji na 4 Ohma može ase dogoditi katastrofa od zvuka...
U svakom slučaju zanimljivo...