Objavljeno: 12 Feb 2011 u 15:20
Evo moje price kako sam dosao u posjed SR838 gramofona... vidjeti ce te da nije bilo niti lako niti jednostavno...
Naime javio sam se na oglas u nas da se prodaje jedan SR838 u odlicno ocuvanom stanju, cijena nije bila bas sitnica... i drs tamo... drs amo, nesto je spustim i hajde kupim ga ja... i dobijem ga kurirskom sluzbom na kucnu adresu... i evo paketa:
vec mi to nije mirisalo na dobro.... no ajde otvorim ga ja i ovo bi trebao biti taj gramofon u odlicnom stanju
a plus toga sto je imao i problema sa vrtnjom... i kada sam imao sto viditi...
rotor motora sa ovim tankim perforiranim prstenom je bio ostecen (ko zna kako), inace te perforacije propustaju svjetlo od LED do foto tranzistora i na taj nacin generiraju impulse za tocnu brzinu vrtnje gramofona.... ali to nije sve....
ovo je drzac statora!! Moram priznati da sam se satra za ovo sanirati, no na kraju uspio sam ispraviti prsten (bio u presi tri ili cetiri dana!) a i ovo sam uspio zalijepiti dvokomponentnim ljepilom tako da je to sada jedno tijelo... ali ima jos...
Evo i rucke koja zaista nije ko nova a da ne govorim puknuti hvatac za rucku! E tu sam imao srece, uspio sam u Nizozemca kupiji jednu NOS rucku za njega (bas doslovno istu)
I smontirati je... tako da sada ljepotan izgleda ovako