A sad treba nove glavne napajacke kondenzatore i spojiti.
Dakle, ponovno cu kazati sliku kako sam nakon dosta trazenja po internet trgovinama nasao adekvatnu zamjenu glavnih napajackih kondova. Trebalo je zadovoljiti ogranicenja u dimenzijama, adekvatan kapacitet i nominalni napon i da su od pouzdanog proizvodjaca i dobre serije...
no stari kondovi su bili sa lemnim sopicama za prihvat kabela lemljenjem....
masa napajanja je bila napravljena sa ovom punom zicom na koju je tocno u sredini zalemljen kabel koji je isao na tocku sredista masa. Meni to bas i nije bilo neko rjesenje, no da sam uspio nabaviti nove napajacke kondenzatore sa istim nacinom spajanja, vjerovatno nista ne bi modificirao... ali novi napajacki kondenzatori su sa vijcima, stoga treba prihvat adaptirati...
Prvo na kabele treba staviti odgovarajuce stopice (koje su ujedno i protuklizne) te ih zakrimpati, ali i dodatno se osigurati, pa i zalemiti...
i evo krajnjeg rezulatata...
ovdje vidite da sam i dodao foliju od 1uF da bi poboljsao impedancijsku karakteristiku napajackih kondenzatora pri visim frekvencijam. Masa je izvedena od duple pletenice posrebrenog bakra... evo ovako izgleda:
Sve u svemu, lijepo je na kraju sve to ispalo...