Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Zvučnici za Sansui pojačala

Odg: Zvučnici za Sansui pojačala 24 Tra 2012 10:23 #2255

• Jethro
  • Jethro's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Temu sam pokrenuo jer ispada da se divimo našim receiverima, ampovima, tunerima, cd-ovima, grebalicama - kao da samo gledamo :-)

Inace, u mojoj potrazi za optimalnim zvucnicima za nase Sansui-je, pronasao sam i jednog zaljubljenika u JBL seriju 43. Kod njega ima i nekih drugih bisera, a meni je oko zapelo na ovim Yamahama NS-1000M - pogledajte i zasto
jbl43.com/?pid=37644706
Na kraju stranice je i video.
Uzivajte!
...ja sam posteno radio i izlagao se opasnosti da me uhvate i odvedu na robiju...
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Zvučnici za Sansui pojačala 24 Tra 2012 19:06 #2262

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Jethro wrote:
Temu sam pokrenuo jer ispada da se divimo našim receiverima, ampovima, tunerima, cd-ovima, grebalicama - kao da samo gledamo :-)

Inace, u mojoj potrazi za optimalnim zvucnicima za nase Sansui-je, pronasao sam i jednog zaljubljenika u JBL seriju 43. Kod njega ima i nekih drugih bisera, a meni je oko zapelo na ovim Yamahama NS-1000M - pogledajte i zasto
jbl43.com/?pid=37644706
Uzivajte!

Čuo sam o tim Yamaha zvučnicima, slušajući ovako preko kompjutera mogu samo zamisliti kakav je to zvuk u "živo". Stvarno na izgled bi reka da je to jedan klasični Japanski zvučnik, ali bogme.... :huh:

Odg: Zvučnici za Sansui pojačala 24 Tra 2012 20:42 #2264

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
analogija wrote:
Jethro wrote:

jbl43.com/?pid=37644706
Uzivajte!

Čuo sam o tim Yamaha zvučnicima, slušajući ovako preko kompjutera mogu samo zamisliti kakav je to zvuk u "živo". Stvarno na izgled bi reka da je to jedan klasični Japanski zvučnik, ali bogme.... :huh:
Poznata je priča još iz sedamdesetih da je NS-1000 najbolje što je Japan dao na polju zvučnika.

Odg: Zvučnici za Sansui pojačala 25 Tra 2012 11:45 #2266

• Jethro
  • Jethro's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Te Yamahe su stvarno high-end zvucnici, no pitanje je kako se slazu sa Sansui ampovima.
Iz onog sto sam cuo (idem jedne slusati oko 1. maja), NS-1000M traze nesto toplije pojacalo. Ako je to tako onda eventualno idu sa X1111 ili nekom Alpha-icom. Budem vam prenio dojmove...

Nego, kopajuci po netu, pronasao sam informaciju da je Sansui u nekom vremenu bio ekskluzivni distributer JBL-a za Japansko trziste. Cak su neke verzije Sansui zvucnika (konkretno SP-L) imale u sebi ugradjene JBL-ove drivere. Neke detalje o tome mozete procitati ovdje: www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=320050
Uglavnom, ako je to istina, a cini se da ima tu nesto, namece mi se zakljucak da bi Sansui ampovi generalno trebali dobro (ako ne i odlicno) svirati upravo sa JBL-om (prije sveg pricam o modelima JBL 43xx).
I to je ujedno moja nova misija - upariti jedan JBL 43xx sa mojim Sansui "malisanima" pa da vidimo kak to svira.

Nego, dajte malo otvorite dusu... sa cime ste vi uparili svoje ljepotane?
...ja sam posteno radio i izlagao se opasnosti da me uhvate i odvedu na robiju...

Odg: Zvučnici za Sansui pojačala 25 Tra 2012 12:29 #2267

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Već sam napisa ali evo opet

AU-X901 + Infinity RS 4001= Slažu se samo tako, ka da su u sinergiji
AU-Alpha 607 MRX + Focal 706 V= Mali zvučnici velikog zvuka. Isto tako jako kvalitetna veza
AU 11 000 čeka kompletan refresh pa ga nisam ni spaja na zvučnike

Odg: Zvučnici za Sansui pojačala 25 Tra 2012 22:21 #2275

• alex67
  • alex67's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 2
Nisam bas tipican korisnik audio opreme i ne volim da stalno menjam komponente tako da ovo sto dole napisem uzmite sa malom rezervom:
- kombinacija aug90 sa Kef C 60 i 103.2 - lepo ali bez potrebne dubine
- isto pojacalo sa JBL zvucnicima - mozda do sada i najprijatnija kombinacija , sve je lepo sviralo.
- isto pojacalo sa Audio Physic Tempo II SE ( jubilarna serija sa kvalitetnijim visokotoncem ) - volim mrzim osecaj - ceo sistem je toliko zavistan od kvaliteta snimka da prilikom slusanja muzike se trenutna stanja mogu opisati od potpunog odusevljenja do onoga da sam u stanju sve izbaciti iz sobe jer je snimak ............. :(

Cini mi se da je kombinacija sa JBL-om nekako najuravnotezenija i nekako sve manje vise pristojno svira...

Odg: Zvučnici za Sansui pojačala 26 Tra 2012 07:07 #2278

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
alex67 wrote:
Nisam bas tipican korisnik audio opreme i ne volim da stalno menjam komponente tako da ovo sto dole napisem uzmite sa malom rezervom:
- kombinacija aug90 sa Kef C 60 i 103.2 - lepo ali bez potrebne dubine
- isto pojacalo sa JBL zvucnicima - mozda do sada i najprijatnija kombinacija , sve je lepo sviralo.
- isto pojacalo sa Audio Physic Tempo II SE ( jubilarna serija sa kvalitetnijim visokotoncem ) - volim mrzim osecaj - ceo sistem je toliko zavistan od kvaliteta snimka da prilikom slusanja muzike se trenutna stanja mogu opisati od potpunog odusevljenja do onoga da sam u stanju sve izbaciti iz sobe jer je snimak ............. :(

Cini mi se da je kombinacija sa JBL-om nekako najuravnotezenija i nekako sve manje vise pristojno svira...

Uvik se sitin kada su snimci u pitanju vlasnika LINN produkcije IVORA TIEFENBRUNA koji je jednom napisao "Garbage in, garbage aut"(smeće unutra, smeće van)
Ja uvijek slušam prvenstveno muziku pa tek onda kakav je snimak, znam da ne mogu od nekih snimaka pogotovo stare muzike očekivat kvalitetnu snimku(Iako novi Beatlesi stvarno zvuče bolje).Iako imam u sustavu odlične i cijenjene zvučničke kabele( KIMBER 8 TC) i Interconecte(Van den hull i Audioquest)

Zvučnici za Sansui pojačala 05 Velj 2013 18:43 #5440

• Jethro
  • Jethro's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Dragi moji-naši-vaši-njihovi...nema me par mjeseci (ajde nepar) a vi ništa ne divaniste po ovoj temi...ode skoro u zaborav...
E pa neće! :shok:

Dakle, mislim da se moja potraga za najboljim amp-zvučnik kombinacijama napokon primakla kraju...a možda sam tek na početku novog putovanja - to se nikad ne zna :hmm:

Trenutno dobitne kombinacije su:

1. X1111 sa Pioneer HPM-100 zvučnicima...možda će vam ova kombinacija izgledati čudno ali vjerujte da ovi HPM-ovi otvaraju svoju vintage dušu, utopljavalju srce i uši...konstruirao ih Bart Locanthi bivši vice-president JBL-ovog inženjeringa pod čijem su vodstvom nastali slavni modeli: L-100...4310, 4311...detaljnije OVDJE). Kombinacija radi izvrsno sa ženskim (jazz) vokalima, laganim blues-om...može se slušati danima ;)

2. X1 sa Yamaha Ns-1000M...iako sam u početku mislio da će Yamaha raditi bolje sa X1111 to u stvarnosti (bar za moje uši) nije tako. Yamahe su puno brži zvučnik od HPM-ova, precizniji, detaljniji, čvrstog basa, izuzetno kristalno jasnih ali ne i prenapadnih visokih...X1 ih toliko muški drži za jaja da im nema druge nego da pjevaju :cool:
I ova kombinacija može sa ženskim/muškim vokalima, ali je najbolja za malo žešći rock, blues i sve žičane i udaračke instrumente. Bubanj zvuči kao da je tu na 2 metra od mene...

Kombinacija X1111 sa Yamahama nije tako uvjerljiva...kao da X1111 pokušava utopliti te Yamahe ali in ne kontrolira tako dobro kao X1...malo muljavi i sve kao da je u nekom fluidu...ne kažem da se ne može slušati ali zašto ako može biti bolje...

U međuvremenu bili su tu i Acoustic Research AR-9 i AR-4xa. Oba zvučnika su majstorski uradci - pogotovo AR-9, ali mi nisu najbolje sjeli...negdje sam pročitao da su ih konstruirali za rock...tako otprilike i sviraju. AR9 je malo profinjeniji sa više detalja i dubljim basom (12" driver), dok je AR4 svestrani malac iz kojeg izlazi jako ozbiljan bas i usprkos maloj litraži i manjem bas driveru.

Namjerno nisam temu "prljao" sa pričom oko izvora zvuka...ali i to možda jednom zgodom - uživajte! :krigla:

Zvučnici za Sansui pojačala 06 Velj 2013 10:34 #5442

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
O Jethro,benvenuti :hi:

Veliš da ne divanimo u ovoj temi...ma ne divanimo mi niti u jednoj...starci se ulijeniše,a podmladka nema niti na vidiku :blue:

Pošto niti jedne Pioneer-e te generacije (a bogami niti JBL) nisam slušao sa Sansui ergelom,mada se dosta fanova kune da je to to,budem komentirao kombinaciju X1/NS-1000.

Naime,čovjek od kojega sam kupio svoj 1111mv (za neupućene,on je zaista okorjeli Sansui fan),a koji je isprobao poveliki broj Sansui pojačala,veli da upravo ta kombinacija njemu najbolje zvuči.Moram li napomenuti da je upravo iz tog razloga "pospremio" i veći broj AU-X1 pojačala :obrva:

Zvučnici za Sansui pojačala 07 Velj 2013 18:35 #5446

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
oho,pa jel to proljeće dolazi,javio se jethro,gord me zvao na mob neki dan,pa sansuiljubci su živi,pa ljudi živjeli mi i svi sretni bili,pa da opet pokrenem temu o nekom skupu i druženju kad zasja sunce,više sam lud od posla,treba malo i za gušt nešto...
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.194 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register