Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Šljakenzi nam forum mkII

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 17:56 #2737

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Eeeee ovo se zove ubrzanje!!! Odlicno!

Sad ces kazat da spadam opet u nezadovoljnike, ali zasto smo se ovoliko dugo mucili sa maga usporenim otvaranjima stranica foruma?
No ajd dobro je da se sredilo...
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 19:10 #2738

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Kale wrote:
Eeeee ovo se zove ubrzanje!!! Odlicno!

Sad ces kazat da spadam opet u nezadovoljnike, ali zasto smo se ovoliko dugo mucili sa maga usporenim otvaranjima stranica foruma?
No ajd dobro je da se sredilo...
Nema frke - rado odgovorim, jedino ne znam kolko kužiš web.

Dakle trebalo je ubit 'široke' skripte tj. napraviti minifikaciju, trebalo je spojiti odvojene java skripte i css skripte uz ekskluziju fileova se externim pullom (AJAX, AHAH) i template css file ne dirat preveć, pa to sve ponovit i za te zasebne datoteke, trebalo je kompresirati/kompaktirati sve te spojene skripte, trebalo je popraviti i optimizirati bazu, trebalo je smanjiti broj http querry-a tj. requestova, trebalo je maknuti zastarjele, prazne i linkove bez etagova, trebalo je cacheirati stranice bez interakcije sa browser cacheom tak da vas ne šuta s foruma i traži nove tokene non stop, trebalo je aktivirat IIS 7,5 url rewrite preko web.config skripte, trebalo je javu, jquerry, YUI i sl. java sranja zgurat na dno bodya, trebalo je doraditi jquerry no conflict skriptu i trebalo je (u manjoj mjeri) krenut se služit cdn serverima i trebalo je dio backgrounda prebacit u css spriteove.

I to je sve trebalo napravit 'ručno'.
Talk About Sound

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 19:16 #2739

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
sve sam te skužio :)

Dobre dvije sekunde brže (u svakom browseru) nego prije...svaka čast

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 19:30 #2742

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
admin wrote:
Nema frke - rado odgovorim, jedino ne znam kolko kužiš web.

Dakle trebalo je ubit 'široke' skripte tj. napraviti minifikaciju, trebalo je spojiti odvojene java skripte i css skripte uz ekskluziju fileova se externim pullom (AJAX, AHAH) i template css file ne dirat preveć, pa to sve ponovit i za te zasebne datoteke, trebalo je kompresirati/kompaktirati sve te spojene skripte, trebalo je popraviti i optimizirati bazu, trebalo je smanjiti broj http querry-a tj. requestova, trebalo je maknuti zastarjele, prazne i linkove bez etagova, trebalo je cacheirati stranice bez interakcije sa browser cacheom tak da vas ne šuta s foruma i traži nove tokene non stop, trebalo je aktivirat IIS 7,5 url rewrite preko web.config skripte, trebalo je javu, jquerry, YUI i sl. java sranja zgurat na dno bodya, trebalo je doraditi jquerry no conflict skriptu i trebalo je (u manjoj mjeri) krenut se služit cdn serverima i trebalo je dio backgrounda prebacit u css spriteove.

I to je sve trebalo napravit 'ručno'.

A sad cu ti i ja odgovoriti na to... zasto se clanstvo starog foruma tjeralo na prelazak novog, dok se novi nije sredio i ispolirao, tj, zasto se clanstvo tjeralo na beta inacicu foruma, a onda ih se pustilo nekoliko mjeseci da uzivaju u blagodatima sirokih skripta, odvojenih java skripta i css skripta, sa zastarjelim, praznim linkovima i linkovima bez etagova.... i da ne nabrajam dalje sve nedostatke koji se nabrojao?

Jel se to moglo srediti prije seobe clanstva sa starog na novi forum?
Posljednja izmjena: 28 Svi 2012 19:30 od Kale.

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 19:51 #2744

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Kale wrote:
Jel se to moglo srediti prije seobe clanstva sa starog na novi forum?
Ovaj... jok ;)

Kratko i jasno: ne mogu sam glumit x usera i radit sve što bi njima moglo past na pamet da rade po forumu. A nakon toga je sve te prikupljene podatke trebalo malo anal-izirat - sve to što se radi po forumu - pa vidjet u kojem smjeru krenut da se to popravi/prepravi/dotjera/polira/optimizira/kako želiš.

E i ah da i vrlo bitno - nije to sve rađeno samo po forumu već je to sve rađeno na cijeloj stranici pošto je sad forum dio stranice i izravno interaktira sa njom.

Nego, jesam zaboravil spomenut da radim 16h na dan i da i Japanci rade manje, a oni su mi gazde? Želim reč: dodatni bonus je bio jako malo vremena raspoloživog za sve te dorade.
Talk About Sound
Posljednja izmjena: 28 Svi 2012 19:56 od admin.

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 19:53 #2745

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
I jedan mali p.s.

Kao i kad svake nove stvari, treba se malo i naviknut i malo prokužit di kaj i kak, a ke Bog da s v2.0 (koja se ovaj put gadno beta testira jer sad već postoje parametri) bu nakon upgradea još manje razloga za 'ribanje i ribarsko prigovaranje' :)
Talk About Sound

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 19:59 #2746

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
emtisunce žarko,radiš za Japance...a mi tražimo raznorazne špage po Japanu...pa gdje je zapelo??? :)

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 20:19 #2747

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
pepa wrote:
emtisunce žarko,radiš za Japance...a mi tražimo raznorazne špage po Japanu...pa gdje je zapelo??? :)
Ih! Pa ti žuti su žuti i imaju samzuji sam na slikama, jedino kaj vidim od njih su mailovi. Za ostalo se tek moram uvjerit da je istina ;) :)
Talk About Sound

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 20:33 #2748

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
samo ti daj mejl adrese(pretpostavljam da ti ne znaš japanski i da se mejlate na engleskom),a mi ćemo njih educirati ;)

Vlado iz maj frend... :)

Odg: Šljakenzi nam forum mkII 28 Svi 2012 20:42 #2749

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Vlado iz maj frend... or else... Hiroshima, Nagasaki, Fukushima... shtima? :)
Talk About Sound
Posljednja izmjena: 28 Svi 2012 20:42 od admin.
Stranica se generirala za: 0.234 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register