Evo, sada imam malo vise vremena da budem za tastaturom, pa sam odlucio dati recenziju ovog novog foruma...
Prvo bih zelio kazati da ukupni dojam za mene je jedva dobar. Ne mogu bas odmah dati dovoljan, jer ipak su u pitanju "porodjajne" stvari (forum je jos mladjahn), ali eto radi tog i moja ocjena nece biti stroga. Naime, velika vecina stvari je bila bolja na starom forumu nego na ovom novom, nabrojati cu samo neke:
- brzina: neusporedivo brze je reagirao stari forum
- dizajn: ovo sarenilo bojica je svakako najgora inacica foruma koju sam vidio, pa sarenilo tipova fontova, pa sarenilo velicine fontova... kratko receno sveopce sarenilo koje ne samo da smeta, vec nije niti funkcionalno. Dovoljno ce biti posjetiti stari forum, pa ce se viditi o cemo govorim.
- sistem uporabe foruma: i tu je stari forum u prednosti, nekako je bilo logicnije sve poslozeno... no dobro, ajd... to se moze i pripisati navikama, pa tako da ova primjedba i nema neku tezinu...
- administriranje foruma: tu moram kazati ovako javno da se osjeca da je Vlado pod gadnim nekim obavezama, no opet treba postojati osoba koja ce biti redovita na forumu a koja ce se baviti administriranjem forumaa, ovako ispada da smo ponekad ko sirocici. Naime neshvatljivo je da samo banalna stvar oko ovih smailica trebalo je ovoliko vremena da se sredi, a i ovo sadasnje rijesenje je opet po meni polovicno, jer se vidi uporaba dvije razlicite serije smailica - nije strasno, ali opet po meni neozbiljno.
- i po meni najznacajniji minus nekompatibilnost ova dva foruma (starog i novog) tako da se skroz izgubio logicni slijed starog foruma. To mi je zaista neshvatljivo... zar onda nije bilo bolje neko drugo rjesenje, ako se bas moralo ici na upgrade???
Malo sam prodiskutirao sa drugim malobrojnim clanovima ovog foruma, i vecina ih dijeli misljenje sa menom, stoga da bas ne ispadne da sam neki buntovnik bez razloga, molim i druge clanove foruma da se izjasne oko rada i koristenja ovog foruma, a sve u svrhu da nam bude ugodnije druzenje ovdje.
Na kraju, jos uopce ne vdidim nikakve benificije, niti pluseve zasto smo uopce gasili stari furum koji je lijepo delao, i koja je bila svrha ovako prijeci na ovu inacicu forumskog softwarea, koja mi se cini da niti izdaleka nije ispolirana za upotrebu.
Stari forum ionako nije imao veliki broj clanova, i sa ovim naprasnim prebacivanjem na novi, imam osjecaj da se samo igubilo, a nista dobilo, pogotovo, sto evo na ovom novom forumu samo se najzagrizeniji ucestao javljaju, a vecina ili ne prati ili pasivno samo praati...
Eto, ovo su samo neka moja gledista u vezi dosadasnje sizuacije ovdje, iznio sam ih samo u svrhu da se stvari pokusaju razluciti da ipak nam ovo virtualno druzenje bude bolje, ugodnije i kvalitetnije.