Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome
  • Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Kutak za vinyl ljubce

Kutak za vinyl ljubce 12 Stu 2015 20:46 #10920

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
Alen/Split wrote:
Pranjem se ,također, skine statički elektricitet. A nakon pranja čistu ploču staviti u novi, antistatik omot.
Ima ih danas dostupnih na sve strane, kako u nas tako i preko web-a.
Ja sam svoju , danas minijaturnu, kolekciju mukotrpno i dugotrajno ručno prao.
Prvo: Pranje u mlakoj vodi sa deterdžentom bez aditiva tipa Nježan za ruke i sl. Dakle, najgreziji Čarli. Pranje četkom od prirodne dlake koju sam dugo tražio da bude odgovarajuće čvrstoće i gustoće.
Drugo: Ispiranje mlakom vodom i brisanje odgovarajućom spužvom.
Treće: Ispiranje vodom sa 5 % alc i brisanje novom spužvom.
Četvrto: Brisanje krpom od mikro fibre za porculan ,staklo itd . Naravno, bez upiranja
Peto: Sušenje i divljenje besprijekornoj čistoći na zgražanje supruge i neprestano podsjećanje djeci:
Ne tatine ploče Leona, Ne tatine ploče Magda he,he

Nisam ljubitelj jeftinih čistača jer se tekućina i četka isprlja, šporka nakon dvije prljave ploče, pa to je kao da perete ruke u lavoru u kojem je Maltus oprao svoje nakon oranja po glazbenoj njivi. Pravi perač ima vakum , usisavač koji će usisati otopljeni otpad iz brazde. A što se tiče "Magičnih Profi Otopina" slabo mi dođe kad vidim reklame.
Sve je to 5 % otopina alkohola u destiliranoj vodi sa par kapi deterdženta. A naplaćuju je masno. Ajme.

Eto, sada sam i selak postal. Ko mi je kriv kada imam HiFi-pojatu :rolol:
M-da, to je pravi posel, sa time sam prestal daaaavno. Sada uzivam u glazbi, malo pucketavoj, ali to je onaj fini "buke" analogije :obrva:
samo glazbu slusam :)
Administrator je zabranio postanje.

Kutak za vinyl ljubce 14 Stu 2015 18:38 #10926

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
Evo jedan fantastičan video o kolekcionaru ,koji me svaki put iznova oduševi:

Kutak za vinyl ljubce 15 Stu 2015 10:36 #10929

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Koristi li netko pritiskivač za ploče i kakva su iskustva?
Posljednja izmjena: 15 Stu 2015 10:38 od Archie.

Kutak za vinyl ljubce 15 Stu 2015 11:10 #10930

• BigGame
  • BigGame's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Volim brisa?e i žute lampice
Ako mislis na clamp ja ih koristim.
Imam tri komada dva poprilično teška sam dobia s TransRotorima a ClearAudio sam kupia za Pro-Ject-a ranije.
Najviše sam se igra s njim na pro-jectu jer ga napočetku nism ima, prva i glavna odlika ga je sve malo smirenije i na pravom mistu i naj čujnija je promjena bila u bassu na bolje.
Mislim da nemaju neki veliki utjecaj dok stvarno želim probat takozvani outer-rig koji je po mom mišljenu preskup. Ovo bi moglo dat dobre rezultate na "iskrivljenim ne savršeno ravnim pločama. Rado bi ovu zimu dao istokarit jednog ako uspijem nač nekakav nacrt. :cool:
Posljednja izmjena: 15 Stu 2015 11:19 od BigGame.

Kutak za vinyl ljubce 18 Stu 2015 11:55 #10941

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
Clamp nikad imao-nikad koristio.
No, citiraću ovdje svoj upit na jednom forumu i odgovor koji sam dobio glede kupovine i prodaje vinila u HR
Potpisujem odgovor u cijelosti.

Moj upit:
A sad pitanje za vinyl forum: Kupuje li itko ploče ovih dana?
Ja imam osjećaj da čak da ih poklanjam - nitko ne bi došao po njih, već bi tražio i da mu platim poštarinu.
Mislim, dajem oprane provjerene ploče za 15 kn i nitko neće. U čemu je baza?
Je li došlo do zasićenja tržišta, vinil opet ide iz mode ili je nešto treće u pitanju?

Odgovor:
Vinil je odavno atavizam potrošačke kulture-konzumerizma. Iako se u globalnim razmjerima "vraća", činjenica je da je sada to sasvim drugačija publika i sasvim drugačija kultura kupovanja i da je to sada samo "fora" za nake malobrojne nove klince ili za sredovječne/ocvale matore. Naravno, i za junkie.
Ali nema neke suštinske razlike između skupljanja poštanskih markica ili gramofonskih ploča. Oboje izumire.
Što se tiče Hrvatske, ona je izuzetno malo i izuzetno siromašno tržište. Ako odeš na par sajmova ploča (npr. u Zagrebu) uskoro se možeš pozdravljati s većinom ljudi koju donekle kupuju ploče. Ako na sajmu ploča u Zagrebu (800.000 stanovnika, barem 50.000 mladih od kojih se svi kunu da su glazbeno manijaci, da slušaju, da kupuju, da daunlodaju... da idu na koncerte - a onda ih u Močvari bude jedva 50-ak - prodefilira 300 ljudi (zato što je upad besplatan), onda sam puno rekao.
Uglavnom situacija je očajna jer mlade ne zanimaju više ploče i jer ljudi u Hrvatskoj nemaju novaca. Osim toga, u Hrvatskoj uglavnom cirkuliraju iste ploče iz naše (domaće) bolje prošlosti. Misliš li da još netko želi kupiti licencna (Jugotonova, Suzy...) izdanja "Doorsa", "Simona i Garfunkela", "Uriah Heep", "Sweet" pa čak i "Led Zeppelina" i "Pink Floyda"... A za neke rjeđe ploče, koje imaju neku cijenu (150-200?) kuna. Hm, teško da će ići. Čak i dileri takve ploče prije ponude vanjskom tržištu.
Kod nas je uglavnom, kao što znaš, situacija kao na buvljaku: Ako prodaješ za 20 kuna, tip pita "Jel' može za 10?". Znam da želiš prodati ploče po pristojnoj cijeni, čak i ne zaraditi na njima, ali očito je situacija takva da ćeš se možda bolje osjećati ako ih pokloniš - ili ako ih pažljivo spremiš, odneseš na tavan i zaboraviš na njih sljedećih 20 godina. I tako ih nikada nećeš prodati. A prodavati ploče po 5 kuna komad, ma daj... bolje ih baci.

Kutak za vinyl ljubce 18 Stu 2015 16:46 #10942

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
To je hladna statistika.
Uvijek cu prihvatiti svaki LP i staviti na grem.
Zatom ga zripati u 24/96 i slusati sa harda :rolol:
samo glazbu slusam :)

Kutak za vinyl ljubce 29 Stu 2015 18:09 #10963

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
Danas sam saznao da je prije 2 tjedna preminuo moj poznanik i kolega (I Analogijin također) pri ljetnoj prodaji vinila na splitskom sajmu Ivan Topić. Imali smo stvarno i veselih i tužnih momenata ljeta gospodnjeg 2014-e.
Kako je bio originalni član kultne grupe Stijene (To van je ovi u oćale sa kosom ala Hendrix), stavio sam link sa njihove prve singlice Oj,mosore / let I,na kojoj je on koautor glazbe. Svirao je bas, kasnije osnovao Top Expres.

Posljednja izmjena: 29 Stu 2015 18:10 od Alen/Split.

Kutak za vinyl ljubce 29 Stu 2015 21:05 #10964

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Uf ovo me baš rastužilo :blue: R.I.P Ivane Topiću
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Stranica se generirala za: 0.214 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register