Sound News Web - Discovery Of Sound

Sve što ne možete ugurati u postojeće forume, a pričali bi o tome

TEMA: Uz duvan i kafu - OT Specijal

Uz duvan i kafu - OT Specijal 24 Srp 2012 01:58 #3893

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Archie wrote:

Nisi daleko od istine i to je počelo već prije petnaestak godina tako da sam se i sam nalazio u sličnim situacijama. Znam ih nekoliko ali oni nemaju veze sa starim majstorima.
Jedan mi je majstor teškom mukom pristao napraviti male kutijice po nacrtu od iverice s furniranjem i naplatio bogovski, a toliko je brusio furnir da je mjestimično došao do iverice. Sve sam morao sam ponovo raditi.
Drugi slučaj, moj prijatelj auto lakirer jedva je prihvatio lakirati kutije s bezbojnim lakom i to "kad budem lakirao neki auto pa ću i to napraviti". Rekao sam da naplati koliko hoće al' neka izgleda kao auto. Jedva je uzeo 100 kn. I sam bi to napravio bolje kako je ispalo, na jednoj kutiji tanki sloj, a na drugoj debeli. Poslije sam odlučio da sam radim sve što mi je trebalo, pa kako ispadne.

Yes, Archie, baš tako kako kažeš. Prije dosta godina kada sam radio zvučnike (između ostalih i onaj JBL-4333) problem je bio obrnuti, naime znao sam dosta majstora koji su stvarno znali raditi i tada je jedini problem bio kome dati posao. Znalo se da će to biti korektno napravljeno i da te nitko neće prevariti ili oderati cijenom. Ne znam, vjerojatno je da još uvijek ima takvih samo ih je sve manje i naravno teže pronaći, (kao što Pepa kaže - nisu baš na googleu).
Nema druge nego pronaći jednog takvog (dok ih još ima), jer nisam baš u mogućnosti sam raditi te stvari. Radionica mi je orijentirana na elektroniku, nemam ništa od potrebnog alata, a bogami niti mjesta koje jedan takav posao traži.
Na kraju krajeva, za jedan takav rad treba imati znanja i iskustva, a u ovim godinama nisam baš spreman nešto učiti sasvim iz početka :ne: :)
Administrator je zabranio postanje.

Uz duvan i kafu - OT Specijal 24 Srp 2012 09:38 #3896

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Da, najbitniji je prostor-radionica, imao sam je do 2006. i sad kad sam u stanu teško je odlučiti se nešto započeti ili završiti, evo ti primjer na slici kako završavaju projekti.

Uz duvan i kafu - OT Specijal 24 Srp 2012 09:54 #3899

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
A sta mislite, zasto sam se ja uhvatija onako zahtjevnog posla sa furniranjem kucista onog mog G22000? Isto tako to sam radio po prvi puta, ali na netu je krcato informacija o toma. Ima sam cak problema i sa nabavkom furnira, pa sam ga kupio u jednom web-storeu u USA!
Mozete znati koliko je shipping bija, ali nije mi zao, furnir je bio zaista odlican!

Uz duvan i kafu - OT Specijal 24 Srp 2012 09:56 #3900

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Archie wrote:
Da, najbitniji je prostor-radionica, imao sam je do 2006. i sad kad sam u stanu teško je odlučiti se nešto započeti ili završiti, evo ti primjer na slici kako završavaju projekti.

uf Archie, koja tuzna slika ....

Uz duvan i kafu - OT Specijal 24 Srp 2012 20:06 #3903

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Kada se vratim,odmah idem do jedne manufakture glazbenih instrumenata pa budemo videli :da:

Uz duvan i kafu - OT Specijal 24 Srp 2012 21:12 #3907

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
pepa wrote:
Kada se vratim,odmah idem do jedne manufakture glazbenih instrumenata pa budemo videli :da:

Pepa, odi ti lepo odmah do njih da mi to vidimo, a vrati se kasnije :rolol:

Uz duvan i kafu - OT Specijal 25 Srp 2012 02:05 #3908

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Archie wrote:

Vidim vidim Arči, završavaju kao nezavršene tegle za cvijeće :)

Uz duvan i kafu - OT Specijal 30 Srp 2012 09:48 #3939

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
Vratih se sa GO :(
samo glazbu slusam :)

Uz duvan i kafu - OT Specijal 30 Srp 2012 20:49 #3941

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
maltus wrote:
Vratih se sa GO :(

Vratio si se sa godišnjeg i odmah suze krenule :(
Evo suza za nas koji nismo još bili na GO :( :(
A pazi sad, koliko suza kod mene koji uopće neće ni otići na GO :( :( :(

Uz duvan i kafu - OT Specijal 30 Srp 2012 21:00 #3943

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
A cuj, samo 2 tjedna nakon 30-ak ljeta samostalnog godisnjeg bez zene .....
Zato suze.
samo glazbu slusam :)
Stranica se generirala za: 0.301 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register