Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1

TEMA: Oglasnici

Oglasnici 27 Pro 2014 19:23 #9426

• cassini
  • cassini's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
namjenjeno komentiranju oglasa iz HR oglasnika...svakkavi ljudi svašta prodaju...neki nemaju orjentira za cijenu, a drugi misle da će naić neka ovca i platiti traženu cijenu...
predlažem da ovdje argumentirano stvljamo slike oglasa (ne link jer oglas često bude maknut/brisan pa nemamo uvid na što se komentar odnosi)
-ne čuju svi ljudi jednako - dakle rasprava o otome što zvuči bolje onda nema smisla, ne?-
Administrator je zabranio postanje.

Oglasnici 28 Pro 2014 13:32 #9427

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
To je dosta diskutabilna tema jer i prodavač i kupac žele dobro proći. Nemam ništa protiv, neka svatko traži koliko želi, jer mi ne znamo prave razloge zašto, da li samo trguje ili je uložio u obnovu uređaja. Zašto bi netko ko ima novaca na bacanje bio ovca, ja bi prvi da dobijem na lotu kupio sve ono što želim ne pitajući koliko košta, samo da dođem do toga, jesam li zato Ovca? Mislim da nisam nego imam novca na bacanje. To što netko nema novaca ne znači da se odmah mora ljutiti što je cijena za njega previsoka. Kad mi je nešto preskupo ja se ne javljam na te oglase, kad mi cijena odgovara nikada ne rušim cijenu 30-40-50% ili vise, najviše 10%. Isto tako ne volim kad i meni tako ruse cijenu. Kod nas je običaj kad ti se netko javi na oglas da ti odmah ponude pola cijene s izjavom da to ni ne vrijedi više. S takvima odmah prekidam komunikaciju. Ja sam zbog svojih osobnih problema morao hitno prodati svoje uređaje koji su bili restaurirani i nisam dobio ni pola novca što sam uložio, ali tako je kako je, bilo je hitno i neki su ljudi dobro prošli i mislim da nisu uređaje preprodali dalje. Kad prodaješ uglavnom se većinu kupaca ne tiče što si uložio (ako si uložio) u neki uređaj da bi trajao još 30 godina. Po meni naše Second Hand tržište oslikava našu stvarnost i opću neimaštinu, a HI.Fi nije jeftin hoby.
Posljednja izmjena: 28 Pro 2014 13:37 od Archie.

Oglasnici 29 Pro 2014 12:28 #9434

• Alen/Split
  • Alen/Split's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 1
Potpisujem sve što Arči napisa.
Iz osobnog iskustva mogu reći da i u trgovini vrijede stare narodne poslovice:
Koliko ljudi-toliko ćudi tj prodavatelja i kupaca. Poštujmo razlike.
Također: Jednome smeće-drugome blago.

Oglasnici 03 Sij 2015 09:59 #9486

• cassini
  • cassini's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
pa evo nebi htio ovu temu skretat na rasprave dali dotična stvar uporabno vrijedi ili ne te cijene ali ako se gleda današnje stanje, tržište, tehnika (o čemu se i na forumu ovdje i radi) i ponuda/potražnja, onda stvarno neki oglasi imaju pretjeranu cijenu.
dali to znači da prodavač samo pokazuje što ima i misli da to toliko vrijedi, ili čeka nekog naivka koji nije upućen je drugi par cipela.
svako od nas bi rado za "fiću" dobio cijenu za novog hjundaija i30 ali opet skoro svi znamo da to neće ić...

ja se ne razumijem u odojke i ostalo blago sa farmi, al ako neko za DVD (mpeg2) star 10+ godina traži 2 soma kuna onda treba reć da je tip malo zaspao u prošlosti:
www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/sony-hi...mjena-oglas-13775700

tko bi dao te novce za zastarjelu stvar koja je namjenjena za CRT TV kad rijetko ko danas ima CRT. onaj ko ipak ima CRT sumanjam da ima 2 soma za DVD...
-ne čuju svi ljudi jednako - dakle rasprava o otome što zvuči bolje onda nema smisla, ne?-

Oglasnici 03 Sij 2015 17:07 #9494

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Vidi... nemoj me krivo shvatiti, niti zelim a niti mi je namjera braniti ikoga, a pogotovo nekog prodavaca nekog DVD playera... ali samo cu ti kazati nesto iz mog iskustva druzenja sa zabavnom elektronikom....

U doba teske analogije (tamo nekih 70tih godina) imao sam potpuno analogni audio receiver Sanyo (za Sansuia tada nisam imao novaca), gramofon Sanyo, AR zvucnike.
Bio sam vrlo zadovoljan sa zvukom i gustao. Tada su i prijatelji dolazili u mene slusati glazbu, no onda proizvodjaci zabavne elektronike su kazali da analogni fm tuner nije niti dobar niti tocan, da treba nabaviti sa digitalnim pokazivacem, isto tako da analogni instrumenti nisu dobri, vec da treba uzeti modele sa "florescentnim" pokazivacem koji je ultra brz i tocan... (a u biti sve se tu krije politika snizavanja troskova proizvodnje).

Pa onda je krenulo da klasican potenciometer nije dobar (mos mislit ALPS RK40 ne valja!), vec digitalni je ultra precizan... pa onda dolazi CD medij koji je toliko dobar da su svi balili LPije (neki i danas placu zbog tog poteza), pa dolazi Super Audio DVD, pa dolazi visekanalni DD, pa kasnije opet brdo toga....

I nakon mog lutanja, prije vise od 10 godina, uzmem sasvim slucajno potpuno analogni Sansui G5000 receiver, i spojim ga na tadasnje moje zvucnike... i skoro da sam pao od shoka... pa to je takoooo doobroo zvucalo! Dalje se zna ....

Sto hocu kazati, da sam i ja davno pao u zamku lova za novim tehnoloskim rjesenjima, netko to voli, netko to cijeni, ali ima ih koji i ne....

Pogledaj danas digitalnu tv, pa ima brdo programa koji su do bola komprimirani, da im je slika kao izlizani vhs! A kod uvodjenja digitalne tv kazivalo se super high HD, detalja ko u prici (za sto i ima tehnoloskih mogucnosti, no takvi se programi u pravilu naplacuju). Zarada je na prvom mjestu, a ne kvaliteta! I digitalna televizija se lako moze kontrolirati od strane operatera!

Na kraju... netko ce i za ficu dati 5000 EUR ako je sve original i restaurirati ga i uzivati u njemu...

Dobro ti je Archie kazao, ljudi su cudna sorta, nesto netko nece ni pogledati, a to isto drugi ce sa sjajem u ocima gledati!
Ja sam u cudu gledao kako jedan Akai daljinac za Akai magnetofon ide za preko 500 EUR!!! Samo daljinac!!

Ima tu dosta toga za kazati, no nemoj me krivo shvatiti, nisam ja protiv napretka, ali sam vrlo oprezan u prihvacanju cuda od tehnike, jer iza toga se vecinom krije nazadovanje upakirano u marketing i lijepu kutiju.

I na kraju, uvijek ima pravilo, ako je nesto preskupo, ti kako kupac ces preskociti, a prodavac ce to prodavati mjesecima i mjesecima... i tu trziste igra glavnu ulogu!
Posljednja izmjena: 03 Sij 2015 17:09 od Kale.

Oglasnici 15 Ožu 2016 20:50 #11258

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Lik se izgleda zafrknuo za jednu nulu (previse). Toliko novi nije koštao.
www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/sansui-...platu-oglas-18486894
  • Stranica:
  • 1
Stranica se generirala za: 0.162 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register