Vidi... nemoj me krivo shvatiti, niti zelim a niti mi je namjera braniti ikoga, a pogotovo nekog prodavaca nekog DVD playera... ali samo cu ti kazati nesto iz mog iskustva druzenja sa zabavnom elektronikom....
U doba teske analogije (tamo nekih 70tih godina) imao sam potpuno analogni audio receiver Sanyo (za Sansuia tada nisam imao novaca), gramofon Sanyo, AR zvucnike.
Bio sam vrlo zadovoljan sa zvukom i gustao. Tada su i prijatelji dolazili u mene slusati glazbu, no onda proizvodjaci zabavne elektronike su kazali da analogni fm tuner nije niti dobar niti tocan, da treba nabaviti sa digitalnim pokazivacem, isto tako da analogni instrumenti nisu dobri, vec da treba uzeti modele sa "florescentnim" pokazivacem koji je ultra brz i tocan... (a u biti sve se tu krije politika snizavanja troskova proizvodnje).
Pa onda je krenulo da klasican potenciometer nije dobar (mos mislit ALPS RK40 ne valja!), vec digitalni je ultra precizan... pa onda dolazi CD medij koji je toliko dobar da su svi balili LPije (neki i danas placu zbog tog poteza), pa dolazi Super Audio DVD, pa dolazi visekanalni DD, pa kasnije opet brdo toga....
I nakon mog lutanja, prije vise od 10 godina, uzmem sasvim slucajno potpuno analogni Sansui G5000 receiver, i spojim ga na tadasnje moje zvucnike... i skoro da sam pao od shoka... pa to je takoooo doobroo zvucalo! Dalje se zna ....
Sto hocu kazati, da sam i ja davno pao u zamku lova za novim tehnoloskim rjesenjima, netko to voli, netko to cijeni, ali ima ih koji i ne....
Pogledaj danas digitalnu tv, pa ima brdo programa koji su do bola komprimirani, da im je slika kao izlizani vhs! A kod uvodjenja digitalne tv kazivalo se super high HD, detalja ko u prici (za sto i ima tehnoloskih mogucnosti, no takvi se programi u pravilu naplacuju). Zarada je na prvom mjestu, a ne kvaliteta! I digitalna televizija se lako moze kontrolirati od strane operatera!
Na kraju... netko ce i za ficu dati 5000 EUR ako je sve original i restaurirati ga i uzivati u njemu...
Dobro ti je Archie kazao, ljudi su cudna sorta, nesto netko nece ni pogledati, a to isto drugi ce sa sjajem u ocima gledati!
Ja sam u cudu gledao kako jedan Akai daljinac za Akai magnetofon ide za preko 500 EUR!!! Samo daljinac!!
Ima tu dosta toga za kazati, no nemoj me krivo shvatiti, nisam ja protiv napretka, ali sam vrlo oprezan u prihvacanju cuda od tehnike, jer iza toga se vecinom krije nazadovanje upakirano u marketing i lijepu kutiju.
I na kraju, uvijek ima pravilo, ako je nesto preskupo, ti kako kupac ces preskociti, a prodavac ce to prodavati mjesecima i mjesecima... i tu trziste igra glavnu ulogu!