Evo nešto iz prve ruke.
Neki dan sam kupio jedan mali Sansui (više o tome poslije) od prodavača kojem prijatelji dovoze stvari iz vana (uglavnom Švica i Švabija).On te iste stvari riješava-prodaje preko njuškala.
Sjedih tako sa prodavačem jedno sat vremena,ugodno ćaskajući i prepričavajući trgovačke dogodovštine.Vrlo brzo zaključismo da poznajemo određene individue (čitaj prekupce).
Priča 1: dovezem mu ja jedan prekrasan TOTL receiver sa kraja sedamdesetih za 200 EUR,a već sutra na njuškalu osvane nakićeni oglas,ali sa cijenom od 600 EUR
Priča 2: drugoj individui je prodan drugi TOTL receiver za 200 EUR...i ista priča,na njuškalu sportska cijena od 500 EUR
Priča 3: dobro poznati preprodavač je vrlo sklon da novom kupcu HP-om pošalje neispravan uređaj
Priča 4: jedan vrsni elektroničar iz Zagorja se u opće ne libi po nekoliko mjeseci ne platiti uređaj (premda je za njega već dobio nofce)...inače dotična individua je vrlo sklona kontaktirati prodavače sa njuškala i očitati im lekciju po pitanju cijene (premda ga oprema iz oglasa u opće ne zanima)
Eto ga...bez dlake na jeziku.
S obzirom da gore navedeni prate sve forume (sa svima njima sam barem jedan put kontaktirao) nećemo ih imenovati....svi podatci su poznati redakciji