Evo me nazad... moram kazati da sam se dosta mislio da li uopce jos sta pisati o ovom CA3000, a pogotovo sam razmisljao da li otvoriti novu temu... no odlucio sam nastaviti u ovoj temi "Zamke kod restauriranja vintage uredjaja", jer sam zapravo upao u zamku iz koje se evo pokusavam izkopeljati...
Naime puno toga sam pronasao, i nema gore stvari nego restaurirati neki uredjaj nakon sto ga je vec netko restaurirao.
Moram kazati da nisam niti ja bezgresan, da se i meni desi da ucinim glupost, jednostavno u ovom poslu moras biti cijelo vrijeme 100 % koncetriran, ako ti misli odlutaju za trenutak... desiti ce ti se da elektrolit zalemis obratno, ili da stavis PNP trenzistor umjesto NPN ili da zamjenis lijevi sa desnim kanalom (Leon ovo nema veze sa tebom ...

)... itd... ali ako postujes ove uredjaje, onda ces se max. truditi da ga restauriras strpljivo i najbolje sto znas!
Zbog toga, prvo i osnovno, kada pocnem rastavljati uredjaj, pogotovo ovakvog kalibra, obavezno slazem po redosljedu vide i matice, plus kutijice u koje ih slazem, oznacim sa papirnatim selotejpom na kojem napisem, npr. Prednja Ploca, Donja Ploca, Bocne Ploce, Driver Board, Tone Control... itd. Na taj nacin, em se necedu izgubiti, em necu ici sa vidom finog navoja na rupicu za pleh vidu...
I sad nakon takve price, evo sto sam ugledao kada sam skinuo prednju plocu (da bih isao pregledati ovaj debalans u bas podrucju)
Na donjem redu prekidaca, nigdje nije bilo zastitnog filca kao u okvirenom dijelu (pokraj volume pota). Taj filc je dosta znacajan, jer stiti prodor prljavstine kroz prorez unutar prekidaca. No ajde... to i nije bas neki veliki problem, jer je sigurno da ovo predpojacalo vise nece ici u zadimljene ili prasnjave prostore... no to nije sve...
Uticnica za sluse...
ako se ne vidi, evo uvecano...
najvjerojatnije islo se pritezati maticu do krajnjih granica, i normalno plastika je popucala, i sto onda napraviti... vezati vezicama!?!?!
Ja sam doduse imao srece pa sam narucio novu originalnu uticnicu, ali da nisam bio te srece, pa bar bi to zalijepio cianofixom, ili neko drugo prikladnije rijesenje... ali vezati vezicama... uf...
I na kraju, dolazimo do one price sa vidama. Vec mi je bilo sumnjivo kod one faze sa selektorima da se uspio izgubiti onaj imbus na ososvini, ali rekao sam, pa moze se svakome desiti, ali ovo
ovo su sve neoriginalne vide...
evo malo blizi look...
Neko ce kazati: pa sa, nes ti problema... vida je vida, glavno da drzi, no nije bas tako, ipak je steta biti ovako lampav na jednom CA3000, koji je zaista sacuvan (nigdje korozije).
Biti ce rijeci jos... jer jos nisam gotov...