Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Marantz 5010B deck

Marantz 5010B deck 29 Stu 2014 22:16 #9268

• alex67
  • alex67's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 2
maltus wrote:
A sa ovom skatuljom sam ga navukel pa skoro do 100 dB dinamike :

dbx118_med.jpeg

muka je sto tako snimljenu traku tesko mozes slusati na bilo cemu drugom- dosta vise odstupa od onog sa Dolby-jem. Teac Z6000 ima isto ovaj kompresor\ekspander ali ga ne koristim. Dolby C uglavnom koristim.
Posljednja izmjena: 29 Stu 2014 22:17 od alex67.
Administrator je zabranio postanje.

Marantz 5010B deck 30 Stu 2014 00:14 #9270

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Kada si vec spomenuo Teaca... vidi Alex sta sam pokusao izbidati....
http://page4.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/d158621354

ali odeeeee cijena u nebo! Naime to je bio pokvareni primjerak, ali sa svom ambalazom za pakiranje i u strasno ocuvanom stanju, no kazem, ipak je finalna cijena bila previse za mene. Naime, uz ovu cijenu treba pridodati ne mali shipping, pa carinu...uf

Marantz 5010B deck 30 Stu 2014 08:53 #9271

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Za koliko je prodan na kraju? :hmm:
htomasov

Marantz 5010B deck 30 Stu 2014 19:29 #9275

• alex67
  • alex67's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 2
Z7000. Lepa masina. Kompletna Z serija na ebay-u je suludo skupa. Ni jedan Z 6000 nisam video u stanju kao sto je moj a cene su znale da prelaze i 1600 eura. Moj je kupljen od prvog vlasnika sa svim dodatcima koji dolaze uz njega. Na ovom Z7000 sto si gledao je verovatno problem bio sa auto space potom koji onemogucava snimanje ( bar pretpostavljam, Z serija nema bas mnogo problema osim ovih potova) jer u slucaju otkaza pot-a , misli da vreme izmedju snimaka treba biti beskonacno. Zamene za ove potove nema.
Na kraju da dodam posle duzeg vremena sa Z6000 skoro da sam siguran da je Nakamichi ZX7 ipak bolji dek po pitanju snimanja traka.

Kale wrote:
Kada si vec spomenuo Teaca... vidi Alex sta sam pokusao izbidati....
http://page4.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/d158621354

ali odeeeee cijena u nebo! Naime to je bio pokvareni primjerak, ali sa svom ambalazom za pakiranje i u strasno ocuvanom stanju, no kazem, ipak je finalna cijena bila previse za mene. Naime, uz ovu cijenu treba pridodati ne mali shipping, pa carinu...uf

Marantz 5010B deck 30 Stu 2014 19:42 #9276

• htomasov
  • htomasov's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
:zvekan: Fora su mi ti kazići, ali nekako nemam baš kazeta. Nesale sve moje kazete tokom 90-tih!
htomasov

Marantz 5010B deck 01 Pro 2014 08:18 #9278

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
alex67 wrote:
maltus wrote:
A sa ovom skatuljom sam ga navukel pa skoro do 100 dB dinamike :

dbx118_med.jpeg

muka je sto tako snimljenu traku tesko mozes slusati na bilo cemu drugom- dosta vise odstupa od onog sa Dolby-jem. Teac Z6000 ima isto ovaj kompresor\ekspander ali ga ne koristim. Dolby C uglavnom koristim.

Krivo!
Nije uopce usporedivo sa ugradenim kompaunderom! Ugradeni napumpa dinamiku i moras tako reproducirati. Imao sam u rukama nekoliko dekova sa ugradenim dbx-om i niti jedan nije normalno zvucao u reprodukciji, nije mi jasno sta su iscarobirali. Moju snimljenu vrpcu bez njega slusas normalno jer na vrpci je snimka sa dinamikom koju vrpca normalno podnasa, cca do 60 dB. Naravno ako znas kako podesiti kompresiju snimanja.
dbx manual za malo teorije.
samo glazbu slusam :)

Marantz 5010B deck 01 Pro 2014 20:59 #9283

• alex67
  • alex67's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 2
Moguce, nikad nisam probao poseban DBX filter( kako li ga nazvati). Imam jos negde neku traku koja je snimana negde sredinom 80-tih na Z5000 bas sa DBX-om , nije za slusati na drugim dekovima ali ponovo na 5 ili 6000 lepo svira. Nego , link ne radi.

Marantz 5010B deck 01 Pro 2014 22:02 #9284

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
samo glazbu slusam :)
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.195 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register