Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 14 Lip 2014 17:26 #7881

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Administrator je zabranio postanje.

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 14 Lip 2014 22:14 #7882

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 12:24 #7883

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 13:00 #7884

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Archie wrote:

Ovo je bilo prije 30 godina. Modeli KEF C serije C-10, C-20, C-30, C-40, C-60 I C-80. Moji počeci interesa za hi-fi. kako sam samo slinio za C-60. zanimljivost za modele C-60 i C-80 je bila činjenica da je impedancija peglana na ravnih 4 Ohma. prilično komplicirana skretnica koja je to omogućavala i teoretski je takav zvučnik trebao biti lagan teret pojačalo.
Ipak se kasnije od toga odustalo....

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 14:17 #7885

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
soundnewsdino wrote:
Archie wrote:

Ovo je bilo prije 30 godina. Modeli KEF C serije C-10, C-20, C-30, C-40, C-60 I C-80. Moji počeci interesa za hi-fi. kako sam samo slinio za C-60. zanimljivost za modele C-60 i C-80 je bila činjenica da je impedancija peglana na ravnih 4 Ohma. prilično komplicirana skretnica koja je to omogućavala i teoretski je takav zvučnik trebao biti lagan teret pojačalo.

Da, baš je Kef to tjerao do zadnjih granica. Peglanje impedancije, komplicirane i skupe skretnice. U teoriji to je trebalo funkcionirati, ali kako i sam kažeš odustalo se od toga. Nisam neki znalac u području zvučnika pa ne znam u čemu je stvar, možda se impedancijska karakteristika stvarno izravna, ali ostale stvari odu u krivo ( faze i sl. ) .
Tada se nešto slično događalo i sa pojačalima. Opsesija proizvođača je bila smanjiti THD na mikropostotke, pa se povratna veza napucavala do krajnjih granica. Tko je imao više nula iza zareza taj je bio glavni.
Isto tako se kasnije od toga odustalo.
Ipak nije u THD-u sve :) :obrva:

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 15:18 #7888

• alex67
  • alex67's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 2
Archie wrote:

Imao sam ga neko vreme

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 16:11 #7889

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
alex67 wrote:
Archie wrote:

Imao sam ga neko vreme

Kakva su bila iskustva s njim? Svarno mi je uvijek izgledao grandiozno.

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 16:33 #7890

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
soundnewsdino wrote:

Da, da, sjećam se tih skretnica. To je u biti osnova dobrog marketinga i uobičajeno kod svih proizvođača, stvoriti priču oko neke ideje ili inovacije odnosno marketinšku priču koja prodaje proizvod. Neko vrijeme se gura ta ideja jer ona ustvari prodaje proizvod i pokazuje koliko su kupci povjerovali u serviranu priču. Ako se iz toga nešto nauči još bolje pa se onda nakon nekog vremena stvara nova ili izmjenjena priča i predstavlja novi proizvod na dobrobit proizvođača i kupaca. :)
U svojim projektima, osobno nikad nisam volio komplicirane skretnice koje previse zadiru u signal. Sjećam se vremena SBI projekata i njihove prve, 24 dB skretnice koja nije dala disati Dynaudio zvučnicima. uopće mi se nije sviđao zvuk i kad sam napravio 6 dB skretnice s minimalnom korekcijom zvučnici su dobili onaj potrebni "dah".
Jednom prilikom sam eksperimentirao s nekim kutijama na bazi Technics i Monacor elemenata te 18/24 db skretnica i rezultat je bio užasan, jednostavno nije išlo. Ono što sam također naučio da sa 6 dB skretnicama najbolji rezultati se postižu samo sa vrhunskim i kvalitetnim zvučnicima.

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 16:36 #7891

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18

Nekad bilo danas se spominjalo / vintage reklame 15 Lip 2014 18:45 #7892

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.196 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register